EUROLEAGUE

Ο Διαμαντίδης στη νέα εποχή!

Ο Διαμαντίδης στη νέα εποχή!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο ΟΑΚΑ όταν η φανέλα με το νούμερο 13 ανέβηκε στην οροφή και δάκρυσαν και οι… πέτρες.

Όλος ο κόσμος γνώριζε πως το Σάββατο (17/9) θα έμπαινε και τυπικά ο επίλογος στην τεράστια καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Τον χρόνο δεν μπορεί να τον νικήσει κανείς όπως κανείς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του στο ΟΑΚΑ όταν το ρολόι έδειξε 9μ.μ.!

Η ώρα που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη βράβευση του αρχηγού του «τριφυλλιού» που έβαλε τη δική του «σφραγίδα» στις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου. Τις τελευταίες ημέρες η ΚΑΕ. ΠαναθηναϊκόςSuperfoods διοργάνωσε κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα (όπου πολύς κόσμος δούλεψε αμέτρητες ώρες) και με το τουρνουά «DiamondsAreForever» αποχαιρέτησε όπως αρμόζει τον Διαμαντίδη που πλέον έχει όλο τον χρόνο να σκεφτεί το μέλλον του αλλά πολύ περισσότερο να χαρεί την οικογένεια του. Έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις για όσα πέτυχε ο 3Dσε όλη του τη διαδρομή από τα ανοικτά γήπεδα της Καστοριάς μέχρι την κορυφή, τους τίτλους και τις αμέτρητες διακρίσεις. Το σημαντικότερο όμως, είναι πως έδειξε τον δρόμο στους νεότερους για να βαδίσουν στα δικά του χνάρια.
Η τελευταία ασίστ

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν τα τελευταία δευτερόλεπτα του Διαμαντίδη στο παρκέ ως παίκτης κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Στο 1:08’’ πριν από τη λήξη ο μεγάλος αρχηγός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Νίκου Παππά και το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι για ν’ αποθεώσει τον 3D. Στα 13’’ τα φώτα έσβησαν, η φανέλα με το νούμερο 13 ανέβηκε στην οροφή του ΟΑΚΑ, δίπλα στα λάβαρα του «τριφυλλιού και σε εκείνη με το «4» που φορούσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ιστορία του συλλόγου, έκλεισε και ο Διαμαντίδης έδωσε την ασίστ στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού καθώς υπάρχει και συνέχεια για τους «πράσινους» που καλούνται στην πρώτη τους σεζόν χωρίς τον ηγέτη τους, να επιστρέψουν στην κορυφή. Πλέον θα έχει ενδιαφέρον πως θ’ αντιδράσει η ομάδα του «τριφυλλιού» σε μία απαιτητική σεζόν, ωστόσο όλες οι κινήσεις στο ρόστερ έγιναν, ώστε να πάει σε διαφορετικό τρόπο σκέψης αλλά με την στόχευση, τους τίτλους.
Φωνές και δοκιμές

Σε μια τέτοια βραδιά, κανείς δεν θα μπορούσε να μείνει συγκεντρωμένος στο αγωνιστικό κομμάτι. Άλλωστε, όλα έγιναν για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Για τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, ήταν ακόμα μία δυνατή προπόνηση. Με πολλές δοκιμές στα σχήματα. Οι «πράσινοι» είχαν καλά διαστήματα αλλά και αρκετά κενά, κάτι το οποίο περίμενε το τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού» αφού στο πέντε εναντίον πέντε, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης όπως και στην ομαδική άμυνα, όπου πρέπει να προσαρμοστούν άπαντες. Οι 48 πόντοι που σημείωσε η ΤΣΣΚΑ στο πρώτο μέρος δείχνουν το πρόβλημα. Από κει και έπειτα ο Ντιμίτρις Νίκολς έμεινε αρκετά στο παρκέ, παίζοντας περισσότερο στο «4» και δείχνει να μπαίνει στο κλίμα. Στόχος του Πεδουλάκη πάντως, ήταν να μοιράσει τον χρόνο και είδε πως αντιδράει η ομάδα του απέναντι σε ομάδες με ιδιαίτερη εμπειρία που δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να τρέξει και να επιβάλλει τον ρυθμό του.
Πάλευε στην άμυνα, διάβαζε στην επίθεση

Στην τρίτη περίοδο ο Πεδουλάκης, επέμεινε στην πεντάδα με Παππά, Τζέιμς, Ρίβερς, Νίκολς και Μπουρούσης αφού οι Ρώσοι δεν επέτρεπαν στους «πράσινους» να τρέξουν. Μετά τα μέσα του δεκαλέπτου, πέρασαν στο παρκέ ο Νικ Καλάθης με τον Τζέιμς Γκιστ αντί για Ρίβερς και Νικολς. Όπως αποδείχτηκε αυτή ήταν η καλή πεντάδα για την ομάδα του «τριφυλλιού» βάσει των απαιτήσεων που είχαν δημιουργηθεί στο παιχνίδι στο συγκεκριμένο σημείο. Ο Τζέιμς έδωσε ενέργεια στην άμυνα, έκλεψε μπάλες και από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε καλή κυκλοφορία βρήκε λύσεις και πέρασε μπροστά παρότι είχε βρεθεί πίσω ακόμα και με δέκα πόντους διαφορά. Αυτό το δεκάλεπτο ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ για τους «πράσινους» αν αναλογιστούμε πως έπρεπε να βρουν διαδρόμους σε οργανωμένες επιθέσεις.
Έπαιξε και… χάντμπολ

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» άλλαξε πρόσωπα και σχήματα στην τελευταία περίοδο, δοκίμασε τον Νίκολς και στο «3», ωστόσο οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να αποφύγουν τα εύκολα λάθη στην επίθεση.Aυτή η εικόνα άλλαξε μετά τα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνα του και προσπάθησε να… διαβάσει καλύτερα επιθετικά.
Στα τελευταία λεπτά ο Πεδουλάκης εκμεταλλεύτηκε το φιλικό για να δοκιμάσει κάποια πράγματα ειδικών καταστάσεων. Γι’ αυτό άλλωστε πήγε σε αλλαγές χάντμπολ, με τον Γκιστ στην άμυνα και τον Μπουρούση στην επίθεση. Ο διεθνής σέντερ λειτούργησε στα πόιντ γκαρντ στη ρακέτα των Ρώσων και οι «πράσινοι» ανταποκρίθηκαν σωστά στις κρίσιμες επιθέσεις για να πάρουν τη νίκη.Επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός είδε που βρίσκεται, παρουσιάζοντας πολύ καλό πρόσωπο σε γενικές γραμμές και θα πάει στο «GomelskyCup» για να πατήσει… γκάζι και να διορθώσει όλες τις λεπτομέρειες για τα επίσημα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ