EUROLEAGUE

Μπήκε στις ράγες ο Παναθηναϊκός

Μπήκε στις ράγες ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα συνεχόμενα βήματα προόδου του Παναθηναϊκού, την ευκαιρία για το πλεονέκτημα στα πλέι οφ και τους δύο διαφορετικούς τελικούς που ακολουθούν.

Είναι κάποια ματς που δεν χωρούν μεγάλη ανάλυση, ειδικά όταν τελειώνουν νωρίς και βγαίνει ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα το οποίο στέλνει σημαντικά μηνύματα. Αυτό συμβαίνει και λίγες ώρες μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μάλαγα, σε μία βραδιά που οι «πράσινοι» πιστοποίησαν την ανοδική τους πορεία. Επίσης, για κάποιο λόγο μετά από αυτή την επικράτηση, δεν χωρούν πανηγυρισμοί, άλλωστε το είπε και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πως ακολουθεί η σημαντική μάχη στο Βελιγράδι.

Στην Ανδαλουσία αυτό που ξεχωρίζει είναι η συγκέντρωση με την οποία μπήκαν οι «πράσινοι» στο ματς και το τελείωσαν από το πρώτο δεκάλεπτο. Όποιος δεν ακολουθούσε το πλάνο, τ’ άκουγε για τα καλά και όλα πήγαν βάσει σχεδίου. Ναι, πολλοί θα πουν πως και η Μάλαγα δεν είναι στα καλύτερα της αυτή τη περίοδο, ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, ωστόσο μέχρι πριν από λίγο διάστημα το «τριφύλλι» δεν περνούσε εύκολα ούτε απέναντι σε τέτοιες ομάδες και ειδικά μακριά από το ΟΑΚΑ.

Μετά το ματς κόντρα στη Φενέρ, γράψαμε πως η ομάδα του «τριφυλλιού» έχει αλλάξει πολύ και είναι έτοιμη να πετύχει τον στόχο της, ώστε να βρεθεί στο Final 4 του Βερολίνου (αυτή επιβεβαιώνεται σε κάθε ματς) αλλά τώρα πρέπει να σταματήσει να το λέει και να το κάνει πράξη καθώς μπαίνουμε σε ένα κρίσιμο σημείο για την τελική κατάταξη στο Top 16. Τώρα είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού που έχει μπει στις ράγες για καλά, προκειμένου να είναι στο Βερολίνο! Για να το δούμε πιο αναλυτικά αξίζει να σταθούμε στα συνεχόμενα βήματα προόδου που κάνει η ομάδα το τελευταίο διάστημα.

Πέρασαν 56 μέρες από το ματς με τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, όπου οι «πράσινοι» γλίτωσαν το τελευταίο δευτερόλεπτο το στραβοπάτημα και έδειχναν έτοιμοι ν’ αποχαιρετήσουν πρόωρα τη σεζόν. Λίγο αργότερα στις 25 Ιανουαρίου, μεσολάβησε η κακή βραδιά στο ΣΕΦ για να δείξει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Παναθηναϊκός. Από τότε άλλαξαν πολλά, έγιναν οι απαραίτητες προσθήκες, με συνέπεια όχι μόνο να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης αλλά να έχει και μια μοναδική ευκαιρία με ένα «διπλό» απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα να διεκδικήσει με αξιώσεις το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague.

Το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα του «τριφυλλιού» πλέον έχει μεγάλες δυνατότητες και πολλές λύσεις, οπότε είναι στο χέρι του Τζόρτζεβιτς να τις εκμεταλλευτεί. Το κυριότερο όμως, πέρα από τις όποιες ενστάσεις είναι πως έχει ξεκινήσει ένα σερί νικών και μάλιστα με πειστικές εμφανίσεις που φέρνουν σιγουριά, σε συνδυασμό με καλή ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας. Πλέον μένουν κάποιες μικροδιορθώσεις, ώστε ο Παναθηναϊκός να μπει πανέτοιμος στα κρίσιμα ματς. Τέτοιες άλλωστε, χρειάζονται όλες οι ομάδες που έχουν τις αξιώσεις να πρωταγωνιστήσουν στη φετινή διοργάνωση, οπότε είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Η σιγουριά του Καλάθη και ο Ουίλιαμς

Μετά και από το ματς κόντρα στη Μάλαγα, μπορούμε να πούμε πως ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει και κάτι ακόμα: Ο κόσμος απολαμβάνει να τον βλέπει, καθώς παίζει καλά κι έχει στιγμές που προσφέρει θέαμα. Όχι αυτό το οποίο έδειχνε στο ξεκίνημα του Top 16. Σε αυτό βέβαια, βοηθάει η παρουσία του Έλιοτ Ουίλιαμς ο οποίος φρόντισε να πιστοποιήσει πως είναι ικανός ν’ αλλάξει τους «πράσινους» επίπεδο και χρειάζονται λίγες στιγμές, ώστε να ξεσηκώσει τον κόσμο με τις ικανότητές του αποδεικνύοντας πως άξιζε η υπέρβαση για ν’ αποκτηθεί. Από κει και πέρα, ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον Νικ Καλάθη μετά την ηγετική εμφάνιση στην Ανδαλουσία. Έβγαζε μια σιγουριά και ήταν εξαιρετικός τόσο σε άμυνα όσο και την επίθεση. Πλέον δεν έχει πάνω του όλο το βάρος, όπως και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, με αποτέλεσμα να βγάζουν όλη την ποιότητά τους πάνω στο παρκέ.

Τώρα, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δυο διαφορετικούς τελικούς. Ο ένας κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Κύπελλο Ελλάδας, απέναντι στον Φάρο Κερατσινίου. Ας μη γελιόμαστε, εκεί οι «πράσινοι» θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πράγματα αφού ακολουθεί η μεγάλη μάχη στο Βελιγράδι. Αυτός θα είναι και δύσκολος τελικός, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Είναι το «διπλό» που αναζητά ο Παναθηναϊκός για να κάνει το άλμα που θα του δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει το πλεονέκτημα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης κι εν συνεχεία θα περιμένει την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο ΟΑΚΑ. Μετά από αυτό το ματς στις 17 Μαρτίου θα γνωρίζουμε αν οι «πράσινοι» είναι κοντά στο πρώτο βήμα για το Βερολίνο. Μέχρι τότε δεν χρειάζονται πολλά λόγια μόνο η ίδια επιμονή στη δουλειά και προσοχή στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Photo Credits: Action Images

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ