EUROLEAGUE

Μια βραδιά στο... Βερολίνο

Μια βραδιά στο... Βερολίνο

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον στόχο του Παναθηναϊκού που δεν αποκάλυψε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, την ομάδα που περιμέναμε και τις ξεχωριστές πινελιές του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Κάθε φορά που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς , θα είναι ξεχωριστή στιγμή και γι' αυτό άλλωστε τυγχάνει αποθεωτικής υποδοχής, ωστόσο όπως καταλαβαίνετε τούτες τις στιγμές δεν υπάρχει ο χρόνος για γιορτή και χαλάρωση καθώς μετράει μόνο το αποτέλεσμα.

Την καλύτερη ασίστ λοιπόν, έδωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς για ν' αναλύσουμε όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Φενέρ αλλά και όσα θα δούμε στο μέλλον από μία ομάδα που πλέον βαδίζει σε άλλο δρόμο και θέλει λεπτομέρειες, ώστε να πετύχει τους στόχους της.

" Τους είπα πριν δύο μήνες ποιος είναι ο στόχος αλλά δεν θα σας το πω τώρα, αλλά όταν τον πετύχουμε", σχολίασε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του "τριφυλλιού" αλλά τη δεδομένη στιγμή κι έπειτα από τις κινήσεις ενίσχυσης που έγιναν γίνεται πιο ξεκάθαρος από ποτέ. Το άφησε να εννοηθεί και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Στόχος του "τριφυλλιού" είναι το Final 4 και ναι, τώρα μπορούμε να κάνουμε τέτοια κουβέντα σε διαφορετική βάση σχέση με όσα παρουσίασαν οι "πράσινοι" στο ξεκίνημα του Top 16. Η νίκη επί της Φενέρ, αλλάζει την ψυχολογία και δίνει το δικαίωμα στους "πράσινους" να σκέφτονται το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Άλλο ποιος είναι ο στόχος και άλλο αν θα επιτευχθεί. Φυσικά και η ομάδα του "τριφυλλιού" πρέπει να προχωρήσει βήμα-βήμα καθώς έχει να διορθώσει πολλές λεπτομέρειες για να πετύχει το παραπάνω τη φετινή σεζόν αλλά πλέον όλα κινούνται διαφορετικά.

Το ρόστερ είναι πια γεμάτο τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά εφόσον είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι σε λίγο διάστημα. Οι "πράσινοι" είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα, όπως και για την πρόκριση στο Final 4. Επίσης, έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Με τόσους παίκτες δίπλα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα είναι πολύ πιο φρέσκος και καλύτερος. Θα είναι έτοιμος στα μεγάλα ματς, ώστε να κάνει την διαφορά, αφού θα είναι απελευθερωμένος με την ταχύτητα και την ενέργεια που δίνουν οι συμπαίκτες του. Οπότε ο αρχηγός θα βάζει τις ξεχωριστές πινελιές και το σωστό διάβασμα όταν χρειάζεται, κάτι το οποίο έγινε και κόντρα στους Τούρκους.

Γυάλιζε το μάτι τους

Στα τελευταία παιχνίδια ο Παναθηναϊκός μοιάζει και είναι περισσότερο διαβασμένος. Στο πρώτο μέρος βέβαια, δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό κυρίως επιθετικά αλλά αυτό είναι λογικό σε ένα βαθμό, από τη στιγμή που υπάρχουν καινούργια πρόσωπα ενώ είχε μεγάλο rotation. Στη συνέχεια βγήκε ενέργεια στην άμυνα... γυάλιζε το μάτι τους και ξεκίνησε το σερί .

Εκεί ήταν καθοριστικό το σημείο αφού η ομάδα έπαιξε επιθετική άμυνα και είχε πέντε παίκτες πολύ αθλητικούς με μεγάλα χέρια και κάλυπταν τους χώρους, κάτι το οποίο θ' αποδειχθεί σημαντικό στο μέλλον. Από κει και πέρα, περιόρισαν τον Ντίξον παίζοντας άμυνα κόντρα στο δεξί του χέρι, με πίεση στη μπάλα, κάτι το οποίο ήταν "κλειδί" για το ματς αφού βγήκε εκτός δημιουργίας.

Σκληρή άμυνα και... σφραγίδα του αρχηγού

Μετά την απόλυτη ισορροπία στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός βγήκε αποφασισμένος να τελειώσει το ματς. Οι Γουίλιαμς, Γκιστ, Καλάθης και Χέινς έδιναν ενέργεια αλλά όλα τελείωναν με τη "σφραγίδα" του Διαμαντίδη. Με τον Γκιστ στο "5" οι "πράσινοι" έπαιξαν επιθετικά στο πικ εν ρολ και η άμυνα έγινε πιο σκληρή, με συνέπεια να πάρουν ώθηση.

Στα τελευταία λεπτά όταν βγήκε ο αρχηγός και ο Καλάθης, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς δεν διάβασαν όλες τις αλλαγές στην άμυνα, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι κι επέστρεψαν αλλά αυτές είναι οι λεπτομέρειες που αναφέραμε και παραπάνω. Παρόλα αυτά ανταποκρίθηκαν σα να ήταν καιρό στην ομάδα και στο τέλος μπήκε για να το τελειώσει ο Διαμαντίδης. Για την ψυχραιμία του Φώτση δεν χρειάζεται να πούμε πολλά όπως και για τον Γουίλιαμς που δείχνει σε κάθε ματς πόσο πολύ τον χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός.

Το αξιοσημείωτο σε ένα δύσκολο παιχνίδι ήταν πως ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις 10 λάθη και αυτό δείχνει πως βαδίζει σωστά αλλά θέλει χρόνο για να βρει η ομάδα την χημεία της καθώς δεν είναι λίγο να μπαίνουν τρεις παίκτες τέτοια περίοδο.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ