EUROLEAGUE

Μαθαίνει σε μάχες και νίκες

Μαθαίνει σε μάχες και νίκες

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το δίδυμο Κρις Σίνγκλετον - Τζέιμς Γκιστ, τη... λευτεριά του Μποχωρίδη και το ερώτημα πριν από τη δεύτερη "διαβολοβδομάδα".

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στη EuroLeague, ο Παναθηναϊκός πήγε σε παράταση αλλά αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε. Όπως έχουμε επισημάνει από το ξεκίνημα της διοργάνωσης αυτό που μετράει είναι οι νίκες αυτήn την περίοδο και οι "πράσινοι" βαδίζουν σωστά αναφορικά με αυτό το κομμάτι.

Παράλληλα προσπαθούν να κάνουν βήματα προόδου, μαθαίνουν στις δύσκολες μάχες χωρίς να τα παρατούν και να παίρνουν νίκες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Φυσικά, υπάρχουν θέματα που θέλουν λύση καθώς οι "πράσινοι" πήγαν να... αυτοκτονήσουν γι' ακόμα ένα ματς από τις κακές τους επιλογές στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά μαζί με τους παίκτες το ψάχνει και ο Πασκουάλ, όμως έχει διαφορά όταν αυτό γίνεται μέσα από νίκες, χωρίς να μπαίνει έξτρα πίεση στην ομάδα, ειδικά πριν από τις αναμετρήσεις με Ρεάλ στη Μαδρίτη και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Οι "πράσινοι" επέμειναν υπερβολικά στα σουτ από τα 6.75, επέλεξαν να μην περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι και για την ώρα ψάχνονται στην επίθεση όταν γίνεται πέντε εναντίον πέντε.

Το ένα πρόσωπο της βραδιάς είναι σίγουρα ο Κρις Σίνγκλετον που έκανε ρεκόρ καριέρας και είναι αλήθεια πως αυτή την εμφάνιση οι "πράσινοι" την περίμεναν πάρα πολύ. Είναι δεδομένο πως με τον Τζέιμς Γκιστ αποτελούν εξαιρετικό δίδυμο και αυτό αρχίζει να φαίνεται στο παρκέ.

Το άλλο πρόσωπο που ξεχώρισε ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης ο οποίος βρήκε χώρο, ελευθερία και αξιοποίησε την ευκαιρία που του έδωσε ο Πασκουάλ , όχι μόνο για τους καθοριστικούς πόντους τους οποίους σημείωσε αλλά πολύ περισσότερο προσπάθησε να βγει μπροστά στο διάστημα το οποίο είχε πάρει τη θέση του Νικ Καλάθη στο παρκέ. Είναι δεδομένο πως όταν ο αρχηγός του "τριφυλλιού" είναι εκτός, υπάρχει ένα θέμα αφού είναι ο μόνος καθαρός ποιντ γκαρντ αλλά τελικά η ομάδα δεν το πλήρωσε.

Ο Μποχωρίδης λοιπόν, δίνει ακόμα μία λύση στο ροτέισον και το ερώτημα είναι πως θα βαδίσει ο Παναθηναϊκός, δηλαδή αν θα επιλέξει να κάνει τώρα την κίνηση του για ενίσχυση με δεδομένο πως ο Μάικ Τζέιμς θα μπει σε τρεις εβδομάδες κάτι που υποστήριξε ο Πασκουάλ. Για την ώρα δεν έχει προχωρήσει τίποτα και οι "πράσινοι" τηρούν στάση αναμονής.

Άριστα στην άμυνα

Η προσέγγιση του τεχνικού επιτελείου για την αναμέτρηση με την Μακάμπι φάνηκε από το ξεκίνημα πως έχει το σωστό αποτέλεσμα. Ο Νικ Καλάθης δεν επέτρεψε να... ζεσταθεί ο Άντριου Γκάουντλοκ παίζοντας εξαιρετική άμυνα ακόμα και μακριά από τη μπάλα ενώ και ομαδικά οι "πράσινοι" έδωσαν αμέσως το στίγμα τους για την μάχη.

Με αρκετή υπομονή και παρά το γεγονός πως ήταν άστοχοι από τα 6.75 κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Αρνητικό σημείο τα πέντε ριμπάουντ (έξι επιθετικά συνολικά είχε στο πρώτο μέρος η Μακάμπι) που χάρισαν στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλευτούν.

Το στοίχημα για τον Τσάβι Πασκουάλ ήταν ν' αντέξουν οι "πράσινοι" στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν άλλαξε την πεντάδα του. Παρόλα αυτά όλα πήγαν περίφημα καθώς διατηρήθηκε η διαφορά μέχρι το επόμενο ροτέισον και ο Λευτέρης Μποχωρίδης κάλυψε αρκετά καλά το κενό του Καλάθη που για περίπου πέντε λεπτά έμεινε στον πάγκο. Το πρόβλημα ήταν κυρίως επιθετικά, όπου ο Παναθηναϊκός είχε άστοχες προσπάθειες οι οποίες όμως έβγαιναν μέσα από συνεργασίες.

Η ομάδα όμως, ήταν στον σωστό δρόμο και ο Πασκουάλ εκμεταλλευόταν τους κακούς αμυντικούς της Μακάμπι δίνοντας χώρο στον Καλάθη ο οποίος έκοβε στην πλάτη της άμυνας και ουσιαστικά έδινε πολλές λύσεις με 11 πόντους στο πρώτο μέρος.

Ο Σίνγκλετον... ζεστάθηκε

Με την καλή αμυντική του πεντάδα (Γκιστ, Σίνγκλετον, Νικολς, Φελντέιν, Καλάθης) ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ στην επανάληψη με σκοπό ν' αποτελειώσει την Μακάμπι. Όλα όμως, με ηρεμία ξεκινώντας από την άμυνα εκεί όπου οι "πράσινοι" ήταν εντυπωσιακοί με συνέπεια η Μακάμπι σε πέντε λεπτά να έχει μόλις δύο πόντους. Αυτή τη φορά, η ομάδα του "τριφυλλιού" το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο εκτελώντας άψογα στην επίθεση με πρωταγωνιστή τον Κρις Σίνγκλετον ο οποίος πάλευε σε άμυνα και επίθεση.

Κι όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει τα εύκολα, δύσκολα στο τελευταίο δεκάλεπτο και να χρειαστεί η παράταση όπου ήταν καταιγιστικός, σημειώνοντας περισσότερους πόντους σε σχέση με την τέταρτη περίοδο. Πλέον πάει με άλλον αέρα στην "διαβολοβδομάδα" και άπαντες πρέπει να είναι πανέτοιμοι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ