EUROLEAGUE

Λερναία Ύδρα!

Λερναία Ύδρα!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τους διαφορετικούς πρωταγωνιστές που βγάζει ο Παναθηναϊκός Superfoods, τα δύο πρόσωπα και την ομάδα που αρνείται να χάσει.

Σε 40 λεπτά μπορείς να δεις δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια; Κι όμως γίνεται. Για την ακρίβεια το έκανε ο Παναθηναϊκός να συμβαίνει με την εικόνα που παρουσίασε κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης . Σίγουρα αυτό που μένει είναι η νίκη και το γεγονός πως η ομάδα του «τριφυλλιού» έχει διαφυλάξει με τον καλύτερο τρόπο την έδρα της καθώς δεν έχει επιτρέψει σε κανέναν αντίπαλο έως τώρα να φύγει με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ. Φυσικά και η ολική επαναφορά που δείχνει πώς δημιουργείται ο κατάλληλος χαρακτήρας για να κοιτάξει ψηλότερα. Μετά από ένα δύσκολο πρόγραμμα όπου οι «πράσινοι» τα πήγαν αρκετά καλά, πλέον μπήκαν στα ματς όπου κυριαρχεί το «πρέπει» όπως και αυτό την επόμενη εβδομάδα κόντρα στη Μάλαγα.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ λοιπόν, δεν φαίνονταν έτοιμοι πνευματικά, κάτι που αποδείχτηκε και από το γεγονός πώς παρασύρθηκαν από τα σφυρίγματα των διαιτητών πολύ νωρίς στο ματς χάνοντας την ψυχραιμία τους, ασχέτως αν υπήρξαν στιγμές που είχαν δίκιο. Αυτό βοήθησε την Ρεάλ να επιβάλλει τον ρυθμό της και οι «πράσινοι» παρότι είχαν μόλις ένα λάθος να χάνουν πολύ γρήγορα την ισορροπία τους. Χωρίς άμυνα και χωρίς κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση ακολουθούσαν τον τρόπο παιχνιδιού που ευνοούσε τους φιλοξενούμενους.

Έχουμε τονίσει άλλωστε, ότι έτσι όπως έχει «χτιστεί» ο Παναθηναϊκός, πρέπει πάση θυσία να δημιουργεί από την άμυνα του για να μπορεί να έχει ανάλογο αποτέλεσμα επιθετικά και αυτό έγινε πράξη στο δεύτερο μέρος. Το επιμέρους 42-26 τα λέει όλα… Με διάθεση και απόλυτη συγκέντρωση, γύρισαν το ματς από το -16 κι απέδειξαν κάτι πολύ σημαντικό το οποίο κάνουν με συνέπεια την φετινή σεζόν. Μαθαίνουν στα ζόρια και αρνούνται να παραδοθούν, έχοντας πολύ πιο σωστές επιλογές απ’ ότι είχαμε συνηθίσει.

Η σειρά του Ρίβερς, ο Γκιστ και τα μεγάλα σουτ από τον Παππά

Το δεύτερο μέρος σαφώς και είναι οδηγός για τη συνέχεια, ωστόσο δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε την συνέπεια του Τζέιμς Γκιστ στο ξεκίνημα της σεζόν, όπου αποδεικνύει πως βρίσκεται σ’ εξαιρετική κατάσταση. Πέρα από τους 15 πόντους και τις κρίσιμες βολές που σημείωσε για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα, τα έδωσε όλα στην άμυνα χωρίς να επιτρέπει στους γκαρντ της Ρεάλ να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα. Το μεγάλο ζητούμενο για τον Πασκουάλ και τους συνεργάτες του βέβαια, ήταν πώς να σταματήσουν τον Λούκα Ντόντσιτς και η αλήθεια είναι πως άλλαξαν πολλές άμυνες πάνω του, με τον Αμερικανό να έχει πολύ δουλειά σε αυτό το κομμάτι αλλά το αποτέλεσμα να έρχεται στην επανάληψη αφού οι «πράσινοι» πίεσαν πολύ τον Σλοβένο γκαρντ.

Από κει και πέρα, σε ακόμα μία αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός είχε διαφορετικό πρωταγωνιστή. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Κέι Σι Ρίβερς ν’ αναλάβει δράση και να δώσει πολύτιμες λύσεις επιθετικά. Μέχρι να μπούμε στο κρίσιμο τελευταίο λεπτό εκεί όπου ο Νίκος Παππάς πήρε το μεγάλο σουτ όταν χρειάστηκε για να στείλει μήνυμα στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Παρά το γεγονός πως έμεινε στον πάγκο λόγω των φάουλ που φορτώθηκε πήρε την καθοριστική απόφαση με το ανάλογο αποτέλεσμα. Από την στιγμή μάλιστα, που Καλάθης και Σίνγκλετον συγκεντρώθηκαν στο ματς, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να φύγει με σκυμμένο κεφάλι και η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» ήταν εντυπωσιακοί. Κυρίως για την θέληση που είχαν και την πίστη για να γυρίσουν το παιχνίδι απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα.

Φυσικά και δεν σταματούν εδώ, έχουν πράγματα να διορθώσουν αλλά καλά μαθήματα γίνονται και μετά από νίκες, ειδικά όταν έχει προηγηθεί η εικόνα του «τριφυλλιού» μέχρι το ημίχρονο. Επί της ουσίας λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μετά από εννέα αγωνιστικές στην EuroLeague, βαδίζει στον σωστό δρόμο, χωρίς να έχει ήττα εκτός προγράμματος και πλέον να μπαίνει σε μία σειρά αναμετρήσεων όπου πρέπει να διατηρήσει το αήττητο στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και να παλέψει για το «διπλό» στο Κάουναςστις 7 Δεκεμβρίου.

Photo credits: eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ