EUROLEAGUE

Ξέχασε και τον στόχο του!

Ξέχασε και τον στόχο του!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την προσπάθεια που άφησε μισή ο Παναθηναϊκός στο "Παλάου Μπλαουγκάνα" καθώς δεν μπόρεσε να... κρύψει τα προβλήματα του κάνοντας εύκολο το έργο της Μπαρτσελόνα

Το μάθημα που πήρε ο Παναθηναϊκός στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" ήταν σκληρό και αν το αξιοποιήσει θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει γι' αυτή τη σεζόν.

Οι δικαιολογίες είναι πολλές και όχι άδικα καθώς οι "πράσινοι" πήγαν στη Βαρκελώνη με πολλά προβλήματα και ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ακόμα και αν δεν είναι στα πολύ καλά τους δεν συγχωρούν κανένα λάθος. Και οι "πράσινοι" έκαναν το μεγαλύτερο που θα μπορούσαν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση: Έχασαν από νωρίς τον έλεγχο και αρκέστηκαν να κυνηγούν στο σκορ, χωρίς να έχουν λύσεις για να διατηρήσουν την ενέργεια τους στο παρκέ.

Πήγαν σε αβίαστα λάθη με κακό διάβασμα και χωρίς ενέργεια και αποφασιστικότητα, τόσο στην επίθεση όσο και την άμυνα. Γι' αυτό το στοιχείο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους "πράσινους", οι οποίοι στην εξέλιξη του παιχνιδιού ξέχασαν τον στόχο τους, να φανούν ανταγωνιστικοί έστω για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα και όχι παράδοση άνευ όρων.

Διότι γνωρίζαμε πως ο Παναθηναϊκός έχει ελλείψεις και πως ο κόουτς Τζόρτζεβιτς θα δώσει χώσει χρόνο και στους νεότερους αλλά οι "πράσινοι" δεν έχουν την πολυτέλεια να χάνουν με τέτοιες διαφορές. Πήγαινε ανάλογα με τις ορέξεις των γηπεδούχων. Φυσικά, θα είχαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι αν η ομάδα του "τριφυλλιού" ήταν πλήρης αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έκανε μία από τις χειρότερες επιθετικές επιδόσεις του στη Euroleague και δεν μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα. Ούτε βαθμολογικά θα στοιχίσει το αποτέλεσμα, οπότε είναι η ιδανική ευκαιρία για τον Τζόρτζεβιτς και τους παίκτες του να το βάλουν ως αφετηρία για να είναι μεγάλο ταξίδι

Κυνηγούσε χωρίς δημιουργία

Χωρίς συγκέντρωση μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός κι έπεσε στην... παγίδα της Μπαρτσελόνα με πρώτο τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Ο Σέρβος σέντερ έκανε δύο επιθετικά φάουλ στα πρώτα πέντε λεπτά. Σε συνδυασμό με τα δύο φάουλ και τις κακές άμυνες του Σάσα Πάβλοβιτς, ο Τζόρτζεβιτς αναγκάστηκε ν' ανοίξει από νωρίς το ροτέισον ρίχνοντας στο παρκέ τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Γιώργο Παπαγιάννη. Τα λάθη των "πράσινων" στην επίθεση, επέτρεψαν στους "μπλαουγκράνα" να επιβάλλουν από νωρίς τον ρυθμό τους.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός πάλευε, χωρίς δημιουργία στην επίθεση κάτι το οποίο ήταν το μεγάλο του πρόβλημα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν δυναμικά (με hedge out) τις συνεργασίες του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Νικ Καλάθης δεν δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του, ο Ραντούλιτσα δεν τροφοδοτήθηκε (στο πρώτο κομμάτι που πάτησε το παρκέ) και η ομάδα του "τριφυλλιού" αναγκάστηκε να κυνηγάει από νωρίς.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έριξε στο παρκέ το δίδυμο Γκιστ-Φώτση κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο, ωστόσο δεν πήρε όσα θα ήθελε. Από εκείνη τη στιγμή, οι "πράσινοι" έχασαν την ισορροπία τους στις δύο πλευρές του γηπέδου. Επί της ουσίας, η Μπαρτσελόνα σταμάτησε τα πικ εν ρολ με δυναμική αντιμετώπιση, επιδιώκοντας να φεύγει η μπάλα από τους γκαρντ του "τριφυλλιού", Καλάθης και Πάβλοβιτς δεν διάβαζαν σωστά και ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βρει ρυθμό κάνοντας 11 λάθη στο πρώτο μέρος.

Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με άμυνα ζώνης να καλύψουν τον Ραντούλιτσα ο οποίος έμενε μέσα στα πικ εν ρολ. Επίσης, ρίσκαραν τα σουτ της Μπαρτσελόνα, σε μία διαφορετική τακτική από το παιχνίδι με την Καρσίγιακα. Ακόμα, όταν ο Ραντούλιτσα πήρε την μπάλα κοντά στο καλάθι έδωσε έξι πόντους αλλά οι "μπλαουγκράνα" είχαν γίνει το αφεντικό.

Μικρό το ρόστερ, μεγάλη η διαφορά

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός έδειξε πραγματικά τι ζητάει στο παρκέ. Με χαμηλό σχήμα οδήγησε σε λάθη τη Μπαρτσελόνα και με την πρώτη ευκαιρία προσπαθούσε να τρέξει, με αποτέλεσμα να μειώσει τη διαφορά. Οι "πράσινοι" έβγαλαν ενέργεια σ' εκείνο το σημείο αλλά δεν ήταν εύκολο να συνεχίσουν σε αυτόν τον ρυθμό. Οι απουσίες του "τριφυλλιού" ήταν πολλές για τις μεγάλες απαιτήσεις που έχουν τέτοιες αναμετρήσεις. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έμεναν από ενέργεια, κάτι απόλυτα φυσιολογικό με τόσο μικρό ρόστερ για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Από τη στιγμή που ήταν και άστοχοι οι παίκτες του "τριφυλλιού" από την περιφέρεια δεν θα μπορούσαν να καταφέρουν κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμένει σταθερά σε διψήφιο αριθμό και να εξαρτάται αποκλειστικά από την Μπαρτσελόνα για το πως θα κινηθεί το παιχνίδι. Ο Τζέιμς Γκιστ πάλεψε γι' ακόμα ένα ματς, έπαιξε για πολύ στο "5" αλλά δεν θα μπορεί να κάνει πάντα τη διαφορά.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ