OPINIONS

Κρίσιμο σταυροδρόμι

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ZALGIRIS KAUNAS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ZALGIRIS KAUNAS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την κόπωση του Παναθηναϊκού Superfoods, το… βουνό μέχρι τις 16 Μαρτίου, τα διαφορετικά ντέρμπι και το κυνήγι για πλεονέκτημα.

Έχουν περάσει αρκετές ώρες από τη στιγμή που ο Νικ Καλάθης με μία εντυπωσιακή προσπάθεια «σφραγίζει» την επικράτηση για τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Ζαλγκίρις. Και η αλήθεια είναι πώς όσες φορές κι αν δεις τη φάση, αναρωτιέσαι το ίδιο πράγμα: Πώς τα κατάφερε; Κι όμως, ακόμα και στην μέτρια βραδιά του, ο διεθνής γκαρντ έφτασε κοντά στο triple double, ανέλαβε την κρίσιμη επίθεση, βάζοντας την υπογραφή του σε μία πολύ σημαντική νίκη .

Χωρίς πολλά λόγια, έγινε ήρωας αφού σε περίπτωση ήττας θα έφερνε πολύ πίσω τον Παναθηναϊκό. Μία νίκη λοιπόν που θα μπορούσε να έχει έρθει με πιο εύκολο τρόπο για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του αν δεν σταματούσαν να… παίζουν στα 16 λεπτά. Όσα λάθη κι αν έγιναν πάντως, στη διάρκεια του αγώνα –που είναι αρκετά και χρήζουν ανάλυσης- η ομάδα του «τριφυλλιού» βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Από τη μία δεν διανύει την καλύτερη περίοδό της με τα σημάδια της κόπωσης να φαίνονται, έπειτα από τα συνεχόμενα παιχνίδια, με συνέπεια παίκτες που ήταν οι «κολώνες» να πηγαίνουν σε χαμηλές πτήσεις χωρίς σταθερότητα. Από την άλλη οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους ένα… βουνό μέχρι τις 16 Μαρτίου όπου θα φανεί σε μεγάλο βαθμό αν θα μπορέσουν να φτάσουν τις 20 νίκες, μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, ώστε να διεκδικήσουν το πλεονέκτημα της έδρας μέχρι τα play offs.

Αυτό που προέχει είναι το ματς με τον Ολυμπιακό για την Stoiximan.gr Basket League, ωστόσο η νίκη μοιάζει επιτακτική περισσότερο για λόγους γοήτρου, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στο πρωτάθλημα. Σαφώς και είναι σημαντικότερο εκείνο της EuroLeague στις 2 Μαρτίου ξανά στο ΟΑΚΑ. Μέχρι να φτάσουμε ως εκεί λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει την αναζήτηση για ένα πολύτιμό «διπλό», πρώτα κόντρα στη Μπάμπεργκ όπου θα του δώσει ώθηση για τη συνέχεια καθώς το πρόγραμμα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο.

Συγκεκριμένα ακολουθούν: Μπασκόνια εντός (8/2), Χίμκι εκτός (23/2), Ολυμπιακός εντός (2/3), Ρεάλ Μαδρίτης εκτός (8/3) και Μάλαγα εκτός (16/3) την 26η αγωνιστική. Όπως καταλαβαίνετε, ενδεχομένως μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα έχουμε μια εικόνα για το αν οι «πράσινοι» θα είναι μέσα στις θέσεις που δίνουν το αβαντάζ, αναλόγως βέβαια και με υπόλοιπα αποτελέσματα.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΡΟΤΕΙΣΟΝ

Μέσα στα αρνητικά που είχε ο Παναθηναϊκός γι’ αρκετό διάστημα απέναντι στη Ζαλγκίρις σπαταλώντας μια μεγάλη διάφορα χωρίς απάντηση, αξίζει να σταθούμε στην εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου. Ο Πασκουάλ του έδωσε χρόνο κι έδειξε την πρόθεση του να τον βάλει στο κλίμα στα παιχνίδια της EuroLeague όπως έχει κάνει αρκετές φορές έως τώρα, επιβραβεύοντας την προσπάθεια, με την ανταπόκριση από τον διεθνή φόργουορντ να είναι άκρως θετική.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ZALGIRIS KAUNAS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ZALGIRIS KAUNAS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από κει και πέρα, το θέμα συζήτησης από το ξεκίνημα της σεζόν είναι η φροντ λάιν του «τριφυλλιού» όπου έχει φάνει ένα πρόβλημα στις επιλογές. Πριν το αναλύσουμε περαιτέρω πρέπει να σημειώσουμε την εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Ίαν Βουγιούκας απέναντι στους Λιθουανούς όπου ήταν εξαιρετικός, ωστόσο δεν πήρε καθόλου χρόνο ο Ζακ Όγκαστ ενώ ο Κένι Γκάμπριελ κάνει συγκεκριμένα πράγματα και δείχνει μεγάλη θέληση να βοηθήσει όποτε πατάει το παρκέ έχοντας μπροστά του ακόμα ένα ντέρμπι όπου παραδοσιακά κάνει καλές εμφανίσεις.

Ο Καταλανός τεχνικός συνεχίζει να κοιτάει την αγορά, με πολύ υπομονή και προσοχή. Με δεδομένο πώς ο Τζέρεμι Έβανς ζήτησε χρόνο βάζοντας σε προτεραιότητα το ΝΒΑ όπως διαβάσατε στο Sport24.gr , αποτελεί ερωτηματικό η επόμενη κίνηση καθώς μπορεί να υπάρξει επαναπροσέγγιση το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν αναζητώντας το κατάλληλο κομμάτι στο παζλ το οποίο έχουν φτιάξει τη φετινή σεζόν, χωρίς να ρισκάρουν με κίνδυνο να το χαλάσουν. Στην πορεία, αν βρεθεί κάποια περίπτωση που να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά τα οποία θέλουν (είτε αυτός είναι ο Έβανς, είτε κάποιος άλλος) θ’ αποφασίσουν αν θα μπουν στη διαδικασία των αλλαγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ