EUROLEAGUE

Kόντρα στον εαυτό του!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την αντίδραση του Παναθηναϊκού Superfoods, που ήρθε, αλλά δεν είναι αρκετή να δώσει νίκες στα playoffs της EuroLeague. Ποιο το ζητούμενο στην Πόλη.

Ο πήχης έπεσε απότομα μετά το 2-0 της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ όπως και η ψυχολογία και όχι άδικα αφού η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κυριάρχησε απόλυτα πάνω στο παρκέ. Το γεγονός πως οι "πράσινοι" στις δύο πρώτες αναμετρήσεις έχουν κερδίσει μόλις σε ένα δεκάλεπτο μέσα στην έδρα τους, το αποδεικνύει περίτρανα.

Η πίεση και το άγχος "έπνιξαν" την ομάδα του "τριφυλλιού" που δεν φάνηκε απόλυτα έτοιμη γι’ αυτές τις αναμετρήσεις. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα συναισθήματα της και να πάρει ώθηση από τον κόσμο που κατέκλυσε το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Επί της ουσίας, μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός δεν παίζει μπάσκετ ανάλογο της κρισιμότητας που έχουν τα playoffsτηςEuroLeagueκαι με αυτή την εικόνα δεν μπορεί να ονειρεύεται περισσότερα πράγματα τη δεδομένη στιγμή. Απλά συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα που μας συνήθισε σε όλη της σεζόν, ωστόσο απέναντι σε καλύτερες ομάδες δεν μπορείς να περιμένεις περισσότερα.

Στο δεύτερο ματς, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ αντέδρασαν και προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους αφού ήταν εύστοχοι από τα 6.75 αλλά μέχρι εκεί. Η Φενέρ πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε και ο ρυθμός άρχισε ν’ αλλάζει με την είσοδο του Άντιτς σε ρόλο καμικάζι που με τη συμπεριφορά του έβαλε "φωτιά" στο παιχνίδι κι έστειλε στον πάγκο τον Σίνγκλετον . Οι Τούρκοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πήραν τα σφυρίγματα όταν η αναμέτρηση είχε μπει στο κρίσιμο σημείο , με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να φωνάζει για δύο καθοριστικές φάσεις.

Παρόλα αυτά οι "πράσινοι" είχαν την ευκαιρία τους με τον τρόπο που ξεκίνησαν το τελευταίο δεκάλεπτο. Πάλεψαν στην άμυνα κι έφεραν το ματς στα μέτρα τους αλλά εκεί έβγαλαν ξανά τον γνωστό τους εαυτό. Με μία πάσα, σουτ υπό πίεση. Έμοιαζε γι’ ακόμα μία φορά πως πέρα από μακρινό και βιαστικό σουτ δεν είχε κάτι περισσότερο. Και φυσικά περιμένοντας τις εμπνεύσεις του Μάικ Τζέιμς που η αλήθεια είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις ήταν εντυπωσιακός αλλά σε αυτό το επίπεδο ο αντίπαλος δεν χάνει από έναν παίκτη και δεν είναι φυσιολογικό το επιθετικό πλάνο να σταματάει κάπου εκεί.

Όλα λοιπόν, έχουν εξήγηση και δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για το πώς έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Με τον Καλάθη να έχει βγει εκτός, χωρίς να μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω και να ηγηθεί της προσπάθειας του "τριφυλλιού". Την ίδια στιγμή ο Κώστας Σλούκας και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχαν 13 ασίστ, δηλαδή δύο περισσότερες απ’ όσες είχαν συνολικά οι "πράσινοι".

Στην Πόλη για το μέλλον του

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ας μην γελιόμαστε, τα πράγματα έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οφείλει να πάει για μάχη στην Πόλη και να παλέψει με τον σωστό τρόπο. Αφού μόνο η διάθεση δεν σου δίνει νίκες σε αυτό το επίπεδο. Η απόδοση εκεί, θα παίξει ρόλο για τη συνέχεια καθώς η σεζόν έχει δρόμο και η ομάδα θα παίξει κόντρα στον εαυτό της όπως έχει γίνει σε αρκετές περιπτώσεις στη διάρκεια της σεζόν.

Από κει και πέρα, να συζητάμε μετά από κάθε ματς αν ο Πασκουάλ είναι καλός ή κακός προπονητής δεν έχει νόημα, αυτό κρίνεται από την πορεία και τ’ αποτελέσματα. Προφανώς όχι τώρα… Τη δεδομένη στιγμή δεν βοηθάει την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του "τριφυλλιού" και η κουβέντα γίνεται όταν απέναντι βρίσκεται μια καλοδουλεμένη Φενέρ που μπορεί να έχει μικρό ρόστερ αλλά έχει προσωπικότητες και βγήκαν μπροστά στο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Τώρα θέλει υπομονή, μέχρι τώρα στις αναμετρήσεις που είναι με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός έχει αντιδράσει, για να δούμε αν θα γίνει κάτι ανάλογο. Το ταμείο γίνεται πάντα στο τέλος…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ