EUROLEAGUE

"Κλειδωμένος" στις σκέψεις του

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει από την Κωνσταντινούπολη για τον Παναθηναϊκό Superfoods που… δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ματς με τη Φενέρ κι έβγαλε MVP τον Ντουβερίογλου.

Μετά την ιδανική εμφάνιση για να δώσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, οι "πράσινοι" επέστρεψαν στις συνήθειες τους όταν αγωνίζονται μακριά από το ΟΑΚΑ στηEuroLeague.Mετά το πρώτο πεντάλεπτο η ομάδα του "τριφυλλιού" παραδόθηκε στις ορέξεις των γηπεδούχων και απλώς κατάφερε να διασωθεί ο Μάικ Τζέιμς που προσπαθούσε στο δεύτερο μέρος να μαζέψει κάπως τη διαφορά , χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, με συνέπεια οι "πράσινοι" να μην μπορούν να προστατέψουν ούτε το +11 που είχαν επικρατήσει στον πρώτο γύρο.

Σε μία εφιαλτική βραδιά όπως εξελίχθηκε, πέρα από τον Αμερικανό γκαρντ, τον Σίνγκλετον και τον Κέι Σι Ρίβερς που μπήκε αργά στο κλίμα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε κάποιον άλλο παίκτη για να τραβήξει την ομάδα που είχε ανάγκη μια καλή εμφάνιση σε ένα δυνατό εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση.

Γι’ ακόμα ένα βράδυ, στηEuroLeagueαποδείχτηκε πως ο Παναθηναϊκός μπορεί για το τέλειο και το χειρότερο καθώς όσο περνούσε η ώρα φαινόταν πως δεν έχει την ενέργεια και την συγκέντρωση, ώστε να μπει σε μια πραγματική μάχη λίγες ημέρες, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια τα έκανε… θάλασσα. Από το ξεκίνημα δεν έδειξε πρόθεση να εκμεταλλευτεί την απουσία του Ούντο, που ήταν ο πρώτος σκόρερ και πρώτος στα ριμπάουντ για την Φενέρ και στη συνέχεια τα δύο γρήγορα φάουλ του Βέσελι, παρότι ο Ομπράντοβιτς τον άφησε μέσα στο ματς. Έφτασε να παρακολουθεί το πάρτι που έστησε μέσα στη ρακέτα ο 23χρονος Αχμέτ Ντουβερίογλου, πηγαίνοντας νωθρά σε όλες τις μάχες των ριμπάουντ κι έδωσε το δικαίωμα στους Τούρκους να τελειώσουν με 14 επιθετικά.

Από τη στιγμή που το ματς… στράβωσε εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός των εκτός έδρας αγώνων καθώς προσπαθούσε ανορθόδοξα να σώσει ότι σώζεται χωρίς ο Τσάβι Πασκουάλ να βρίσκει πάνω στο παρκέ που θ’ άλλαζε τη ροή της αναμέτρησης. Μέχρι τότε, οι γηπεδούχοι έκαναν με άνεση τις συνεργασίες τους και όποτε υπήρχε υψομετρική διαφορά κοντά στο καλάθι την εκμεταλλεύτηκαν. Το πρόσφατο ντέρμπι μπορεί να επηρέασε σωματικά και πνευματικά, τους "πράσινους", αφού δεν κατάφεραν να το ξεπεράσουν και να μείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, αυτό όμως δεν αναιρεί το πρόβλημα που υπάρχει στις αντιδράσεις του «τριφυλλιού» όταν βγαίνει από το πλάνο μια αναμέτρηση μακριά από το ΟΑΚΑ. Όπως και τα χαμηλά επίπεδα που κινούνται κάποιοι παίκτες το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός πως παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Η κρίσιμη εβδομάδα

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε χρόνο μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και δικαίως καθώς ακόμα ψάχνεται, ωστόσο είναι παράλογο να έχει τόσο μεγάλα σκαμπανεβάσματα πέρα από την δικαιολογία που υπάρχει για το ματς με τον Ολυμπιακό. Πρέπει άμεσα να βρει ισορροπία, όσο αυτό είναι εφικτό με δεδομένο πως τώρα θα πάει απευθείας στην Πάτρα και την επόμενη εβδομάδα θ’ αντιμετωπίσει Μπαρτσελόνα εντός, Ερυθρό Αστέρα εκτός κι εν συνεχεία τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τηStoiximan.grBasketLeague. Πρόγραμμα… βουνό για την ομάδα του "τριφυλλιού" αφού πλέον δεν χωρούν στραβοπατήματα εκτός προγράμματος στηEuroLeagueενώ υπάρχει η ανάγκη και για μεγάλες νίκες μακριά από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Για την ώρα πάντως, το μυαλό όλων είναι στον Κρις Σίνγκλετον ο οποίος θα πάει αμέσως για εξετάσεις μόλις η αποστολή επιστρέψει στην Ελλάδα το μεσημέρι. Ο Αμερικανός σέντερ παίζει συνεχόμενα για περισσότερο από ένα χρόνο, κάνει τα πάντα πάνω στο παρκέ και όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει αγωνία για τη σοβαρότητα της κατάστασης με δεδομένο πως το πρόγραμμα είναι δύσκολο και ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια για τέτοιες απώλειες.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ