EUROLEAGUE

Κάλλιο αργά…

Κάλλιο αργά…

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το μοναδικό λάθος στην απόλυση του Τζόρτζεβιτς, τον Έλιοτ Ουίλιαμς, την επόμενη μέρα, ενώ έχει και ένα υστερόγραφο για τον Γιάννη Μπουρούση.

Καμία έκπληξη δεν αποτέλεσε η κίνηση του Παναθηναϊκού να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας με τον Σάσα Τζορτζεβιτς και παρακάτω θ’ αναλύσουμε τους λόγους. Αρχικά όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Στις αρχές της σεζόν κι έπειτα από τις δύο νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό, είχαμε γράψει πως ο Σέρβος τεχνικός φαίνεται να είναι εκείνος που έψαχνε ο Παναθηναϊκός και με την προσωπικότητα θα καταφέρει να σταθεί στους "πράσινους" παρά την μικρή και όχι επιτυχημένη πορεία που είχε σε συλλογικό επίπεδο. Τελικώς, μείναμε με την προσωπικότητα που αυτό δεν αμφισβητείται αλλά από προπονητική επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας ένα… τίποτα.

Με την εικόνα που παρουσίαζαν οι "πράσινοι" λοιπόν, χωρίς να μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, ο Τζόρτζεβιτς είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο το καλοκαίρι δεν θα συνέχιζε στον Παναθηναϊκό. Το μοναδικό λάθος στην όλη υπόθεση είναι πως η λύση της συνεργασίας έπρεπε να γίνει μετά το ματς στο ΣΕΦ όπου ήταν το αποκορύφωμα της κακής παρουσίας στη φετινή σεζόν . Για διάφορους λόγους, ο Σέρβος έμεινε, μαζί με τις επιλογές του (και τις εμμονές του), συν την οικονομική υπέρβαση που έγινε για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο Παναθηναϊκός.

Αποτέλεσμα: Ακριβώς το ίδιο. Η ομάδα του "τριφυλλιού" με ένα ξέσπασμα στον δεύτερο γύρο του Top 16 κατάφερε να περάσει στα πλέι οφ όπου… πνίγηκε από την Λαμποράλ. Μια ομάδα χωρίς ξεκάθαρους ρόλους που πλήρωσε τον κακό σχεδιασμό της και ηττήθηκε κατά κράτος από τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Επειδή θα υπάρξουν και κάποιοι οι οποίοι θα πουν πως ο Γιαννακόπουλος αλλάζει προπονητές με ευκολία, πρέπει να σκεφτούν πρώτα τι θέλουν από τον Παναθηναϊκό. Να παίρνει τίτλους ή να δώσει πίστωση χρόνου και να περνούν τα χρόνια χωρίς διάκριση; Από κει και πέρα, από το 2012 κι έπειτα που έγινε η μετάβαση στην μετά-Ομπράντοβιτς εποχή, αυτή ήταν η πιο δίκαιη απόλυση. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα το μπάτζετ τους και απέτυχε παταγωδώς στην Euroleague.

Θυμηθείτε τα προηγούμενα χρόνια με σαφώς μικρότερο προϋπολογισμό, οι "πράσινοι" πάλευαν, έκαναν νίκες. Ακόμα και πέρσι με χειρότερη ομάδα απέναντι σε μια πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ το "τριφύλλι" κατάφερε να επικρατήσει σε ένα ματς. Το κυριότερο όμως, είναι πως φέτος ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίξει ούτε ένα μήνα καλό μπάσκετ, κάτι το οποίο έχουμε να το δούμε πάρα πολλά χρόνια. Τουλάχιστον με αυτή την κίνηση θα δώσει ότι σώζεται σε αυτό το κομμάτι της σεζόν.

Ψυχραιμία και σωστές αποφάσεις

Στον Παναθηναϊκό δεν είχαν σχεδιάσει την επόμενη μέρα καθώς πίστευαν πως η ομάδα θα καταφέρει τουλάχιστον να γυρίσει τη σειρά στη Βιτόρια και γι’ αυτό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο αντικαταστάτης του Τζόρτζεβιτς. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι πάντα μια επιλογή για τους "πράσινους" αφού είναι ελεύθερος ενώ μην ξεχνάμε πως δεν είναι εύκολο τέτοια εποχή να βρεις προπονητή για λιγότερο από δύο μήνες που θέλουμε, ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν. Σίγουρα κοιτούν λύσεις και για του χρόνου αλλά πλέον χρειάζεται ψυχραιμία και σωστές αποφάσεις αφού υπάρχει το Πρωτάθλημα το οποίο θα διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός σε λίγο διάστημα.

Εξέλιξη θα έχουμε τις επόμενες ημέρες ενώ αναφορικά με τον Έλιοτ Ουίλιαμς δικαίως στον Παναθηναϊκό κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με το ποσό το οποίο θα πρέπει να δαπανήσουν για τον Αμερικανό γκαρντ, μετά την εικόνα που παρουσίασε στο πιο κρίσιμο κομμάτι της Euroleague αλλά ακόμα έχουμε δρόμο για όλα αυτά. Το σίγουρο είναι πως και οι παίκτες πρέπει να βγουν μπροστά, έχουν τις ευθύνες τους, όπως πλέον δεν υπάρχει περιθώριο λάθους στη μάχη για τον τίτλου του Πρωταθλητή.

ΥΓ.: Στο Final 4 με τρίτη διαφορετική ομάδα, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του στην Euroleague. Παίκτες όπως ο Γιάννης Μπουρούσης πρέπει να παίζουν στη χώρα μας και όχι να τους αποθεώνουν από κοντά οι ξένοι… Μπράβο Γιάννη!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ