EUROLEAGUE

Γιατρικό το ΣΕΦ!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το σερί του Παναθηναϊκού Superfoods, τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό που του δίνει ηρεμία και τους άσσους που έβγαλε από το μανίκι ο Τσάβι Πασκουάλ.

Μετά τη λήξη του αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ένα είναι το ερωτηματικό το οποίο κυριαρχεί: Τελικά ποιος να φύγει από τον Παναθηναϊκό; Τα πράγματα όμως, είναι απλά σε μία δύσκολη διοργάνωση που θα πάει μακριά, χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Τίποτα δεν τελειώνει στις πρώτες έξι αγωνιστικές κι ενώ έχει μεσολαβήσει πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Οι "πράσινοι" έχουν δημιουργήσει ένα ξεχωριστό σερί απέναντι στον Ολυμπιακό και η δεύτερη νίκη φέτος στην έδρα του μεγάλου τους αντιπάλου, πρέπει να τους δώσει ηρεμία. Τη δικαιούνται!

Ανεξάρτητα με ότι έγινε στο Κύπελλο. Για να πάμε όμως, σε όσα έγιναν πριν από λίγες ώρες. Η ομάδα του "τριφυλλιού" πήγε σε μεγάλο βαθμό πάνω στο πλάνο που ακολούθησε και στο πρώτο ντέρμπι. Αυτή τη φορά όμως, ο Τσάβι Πασκουάλ βρήκε κι άλλους παίκτες για να βάλουν το λιθαράκι. Αυτό δηλαδή αναζητούσε στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Από το ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ρυθμού και προστάτεψε ιδανικά την ρακέτα του, ρισκάροντας κάποια σουτ από τους "ερυθρόλευκους".

Ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι έκαναν το ξέσπασμα στο τέλος της τρίτης περιόδου, η απάντηση των "πράσινων" ήταν πιο ώριμη και ψύχραιμη απ' ότι είχαμε συνηθίσει. Ο Τζέιμς Γκιστ βγήκε μπροστά στα δύσκολα και ο Λούκας Λεκαβίτσιους έβαλε την "σφραγίδα" του, καλύπτοντας ιδανικά το κενό του Καλάθη, όταν εκείνος βρισκόταν στον πάγκο. Είδε επίσης τον Κένι Γκάμπριελ να βρίσκει ρυθμό και τον Κέι Σι Ρίβερς να έχει την γνωστή του αυτοπεποίθηση απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

Και όλα αυτά ενώ μόνο άβολα δεν ένιωθε ο Λοτζέσκι . Επίσης, ο Πασκουάλ αποφάσισε να πάει με τους πιο έτοιμους παίκτες του, κάτι το οποίο φαίνεται και από το γεγονός πως δεν έδωσε χρόνο σε Ντένμον και Όγκαστ. Πήγε δηλαδή στα σίγουρα...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

ΣΥΝΤΑΓΗ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Με Αντετοκούνμπο στην πρώτη πεντάδα και τον Ματ Λοτζέσκι στο "2" μπήκαν στο παρκέ οι "πράσινοι". Με συνταγή, δηλαδή, όπως στο ματς της Stoiximan.gr Basket League, ώστε ο Παναθηναϊκός να πάει σε άμυνα με αλλαγές. Στην επίθεση οι "πράσινοι" διάβαζαν σωστά, πρώτα σημάδεψαν τον Ρόμπερτς με τον Καλάθη κι εν συνεχεία βρήκαν λύσεις με τον Λοτζέσκι, με συνέπεια να προηγηθούν με 11-2, δίνοντας ένα μήνυμα για όσα θ' ακολουθήσουν.

Ξεκινώντας από την άμυνα, οι φιλοξενούμενοι είχαν εξαιρετική απόδοση, ωστόσο τα παιδικά λάθη κυρίως συγκέντρωσης έδωσαν το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να τα εκμεταλλευτεί και να επιστρέψει στο σκορ. Ο Πασκουάλ ξεκινώντας νωρίς το ροτέισον, είδε με ποιους θα πάει στο υπόλοιπο ντέρμπι. Το ξέσπασμα των "ερυθρόλευκων", είχε άμεσα απάντηση από την ομάδα του “τριφυλλιού” που έριξε τον ρυθμό και δεν πανικοβλήθηκε. Πήγε το ματς στα μέτρα του, παρότι σε κάποιες στιγμές δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την καλή του άμυνα αφού ήταν βιαστικός στην επίθεση.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΞΤΡΑ ΛΥΣΗ

Ο Τζέιμς Γκιστ όταν χρειάστηκε βγήκε μπροστά και το πρώτο μεγάλο πρόβλημα ήρθε με το τρίτο φάουλ που έκανε, στην τρίτη περίοδο. Ο Πασκουάλ προτίμησε να περάσει στο "5" τον Σίνγκλετον και πήρε όσα ήθελε από τον Γκάμπριελ σε αυτό το διάστημα, ωστόσο οι πολλές άστοχες προσπάθειες από τα 6.75 δεν επέτρεψαν στους "πράσινους" ν' ανοίξουν το ματς, χάνοντας την ισορροπία τους σε άμυνα κι επίθεση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε με πεντάδα που λίγοι θα περίμεναν (Λεκαβίτσιους, Ρίβερς, Αντετοκούνμπο, Γκάμπριελ και Σίνγκλετον) αλλά οι αντιδράσεις της ήταν πάνω σε όσα σχεδίαζε ο Καταλανός τεχνικός, με αποτέλεσμα στο πιο κρίσιμο σημείο ο Παναθηναϊκός να κάνει επιμέρους σκορ 21-15. Αν το δούμε ρεαλιστικά, το τέλειο ματς δεν έγινε.

Σύμφωνοι, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Οι "πράσινοι" ήθελαν έστω μια νίκη με Μπασκόνια και Ολυμπιακό. Το πέτυχαν και πηγαίνουν σε μία δύσκολη εβδομάδα με άλλη ψυχολογία. Οι αδυναμίες είναι γνωστές. Γι' αυτό δεν αγωνίστηκαν Ντένμον και Όγκαστ αλλά πλέον ο Πασκουάλ και οι συνεργάτες του θα το δουν διαφορετικά. Ίσως είναι το σημείο για ν' αλλάξει το “τσιπάκι”...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ