EUROLEAGUE

Αγρίεψε, αλλά πρέπει να αλλάξει

Αγρίεψε, αλλά πρέπει να αλλάξει

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το μάτι που άρχισε να... γυαλίζει και υπογραμμίζει πως ο Παναθηναϊκός πρέπει ν' αλλάξει έχοντας προκριθεί στο TOP-16.

Η στιγμή που ο Νικ Καλάθης κάνει νόημα στους Τούρκους να ηρεμήσουν είναι απόλαυση για πολλούς λόγους. Λίγα δευτερόλεπτα πριν, ο διεθνής γκαρντ είχε εκτελέσει την Καρσίγιακα για να έρθει στην επόμενη φάση ο Γκιστ με μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα, να καθαρίσει το ματς και να στείλει τον Παναθηναϊκό στο TOP-16 αφού πλέον έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Η ομάδα του "τριφυλλιού" γι' ακόμα ένα ματς δεν ήταν καλή για μεγάλο διάστημα, συνεχίζει να έχει προβλήματα που πρέπει να τα λύσει αν θέλει να πάει μακριά. Το ζητούμενο στη Σμύρνη, όμως δεν ήταν να παίξει θεαματικό μπάσκετ λόγω των συνθηκών της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Υπήρχε πίεση για το αποτέλεσμα, ένα εχθρικό κοινό και η Καρσίγιακα που μέσα στο "σπίτι" της παίρνει ώθηση παρότι ποιοτικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τους "πράσινους".

Το ζητούμενο για τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν να δείξουν θυμωμένοι για όσα έχουν προηγηθεί και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τους αμφισβητήσει ξανά. Αυτό έγινε πράξη από το ξεκίνημα του αγώνα κι έδειξε τις διαθέσεις του "τριφυλλιού", όπως και το γεγονός πως ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι. Η καλή άμυνα του πρώτου δεκαλέπτου, όμως, δεν συνεχίστηκε, με αποκορύφωμα στο τελευταίο ο Παναθηναϊκός να δεχτεί 25 πόντους. Γι ακόμα ένα ματς ο Τζέιμς Γκιστ πάλεψε σε άμυνα κι επίθεση, ο Τζέιμς Φελντέιν βγήκε μπροστά, όπως και ο Νικ Καλάθης.

Για να μην παρεξηγούμαστε, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μην παίζει καλά σε μεγάλη διάρκεια, έχει ελλείψεις και θέματα τα οποία πρέπει να λύσει ο τεχνικός της ομάδας για να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα στο παρκέ. Ακόμα και όταν θα μπει για τα καλά ο Νίκος Παππάς, υπάρχουν κομμάτια τα οποία θέλουν διόρθωση στην ομάδα του "τριφυλλιού", εκτός αν στα επόμενα ματς οι "πράσινοι" παρουσιαστούν διαφορετικοί .

Σκληροί και διαβασμένοι

Μετά από πολλά παιχνίδια ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να βγάλει το σκληρό του πρόσωπο πάνω στο παρκέ και να γίνει από νωρίς το αφεντικό, με συνέπεια να μεταφέρει όλη την πίεση στην Καρσίγιακα. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έδειξαν πολύ καλά διαβασμένοι στο αμυντικό κομμάτι κι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις βιαστικές επιλογές των Τούρκων που από ένα σημείο κι έπειτα έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Αντίθετα οι "πράσινοι" ήταν υπομονετικοί, δεν παρασύρθηκαν και στόχευσαν σωστά την επίθεση, εκεί όπου ο Τζέιμς Γκιστ τιμώρησε την επιλογή του Ουφούκ Σαρίτσα να ρίξει πάνω του τον Κερέμ Γκονλούμ, με τον Αμερικανό φόργουορντ να δημιουργεί πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους. Μετά το εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έχασε τη συγκέντρωσή του, όχι όμως και το προβάδισμα, ωστόσο τα 13 λάθη ήταν πολλά για τους "πράσινους".

Τα ίδια συμπτώματα

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τα γνωστά του συμπτώματα, επιτρέποντας στην Καρσίγιακα να βρει ρυθμό στην επίθεση και να μειώσει τη διαφορά. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν το αγαπημένο τους άναρχο μπάσκετ, κάπου εκεί οι "πράσινοI" έχασαν την ψυχραιμία τους και ξεκίνησαν τις κακές επιλογές. Το σημαντικό για την ομάδα του "τριφυλλιού" ήταν πως έβρισκε τα μεγάλα σουτ για να μένει μπροστά αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι αφού οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους. Σε εκείνο το σημείο ήταν σωστή η απόφαση να περάσει ο Γκιστ στη θέση του Φώτση καθώς η Καρσίγιακα εκδήλωνε επιθέσεις με τον Γκονλούμ.

Με άμυνα σε όλο το γήπεδο οι Τούρκοι δημιούργησαν προβλήματα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι "πράσινοι" έβγαλαν ελεύθερα σουτ και σε κάποιες περιπτώσεις μπερδεύτηκαν περισσότερο οι γηπεδούχοι. Με χαμηλό σχήμα και τον Γκιστ στο "5" ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να διαχειριστεί τα τελευταία κρίσιμα λεπτά και τα κατάφερε. Πήγε με αλλαγές στα σκριν ενώ στην επίθεση εκμεταλλεύτηκε τον Γκιστ που είτε εκτελούσε από μακριά, είτε απειλούσε κοντά στο καλάθι. Ακόμα και η επιλογή του Τζόρτζεβιτς να παίξει άμυνα "match up" ζώνη λίγο πριν μπει η αναμέτρηση στο τελευταίο λεπτό του καθώς η Καρσίγιακα αστόχησε. Αυτό που μετράει είναι η νίκη αλλά ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει διάρκεια και να παίξει ακόμα καλύτερα κάτι που μπορεί να το κάνει.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ