EUROLEAGUE

Ασίστ στον Πασκουάλ

Ασίστ στον Πασκουάλ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την βραδιά απαντήσεων του Παναθηναϊκού Superfoods στη Μόσχα, για τον Νικ Καλάθη όταν κάνει αυτά που πρέπει και την επόμενη μέρα.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, οι "πράσινοι" δεν διαλύθηκαν στην Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ που είναι το φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague. Αντίθετα, έδωσαν μια γεύση για τον τρόπο που θέλουν να παίξουν τη φετινή σεζόν.

Επί της ουσίας το ματς με τους Ρώσους, ήταν μια βραδιά απαντήσεων για την ομάδα του "τριφυλλιού" μετά απ' όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες έπειτα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θα ήταν άδικο να παραλείψουμε, να δώσουμε συγχαρητήρια στους Γιώργο Βόβορα, Διαμαντή Παναγιωτόπουλο και Νίκο Παππά.

Ασίστ στον Πασκουάλ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ανέλαβαν να καθοδηγήσουν την ομάδα σε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της σεζόν καθώς μπορεί να μην κρινόταν τίποτα αλλά δεν θέλει πολύ για να... κατηφορίσει το συγκεκριμένο γήπεδο αν δεν είσαι συγκεντρωμένος και μαχητικός. Παρόλα αυτά πήραν άριστα και τώρα θα δώσουν την σκυτάλη στον Τσάβι Πασκουάλ. Ίσως το ματς με την ΤΣΣΚΑ να ήταν και η καλύτερη ασίστ στην επόμενη μέρα και τον Καταλανό τεχνικό αφού ο Παναθηναϊκός έδειξε μέρος των πραγματικών του δυνατοτήτων.

Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε από την δεύτερη αγωνιστική της EuroLeague. Πρώτα την αντίδραση και τον εγωισμό των παικτών που έβγαλαν διάθεση και ενέργεια στο παρκέ, κάτι το οποίο φαίνεται και από έναν τομέα που είχε μπει στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα. Τα ριμπάουντ! Οι "πράσινοι" κυριάρχησαν και αυτό λέει πολλά σε συνδυασμό πάντα με τον αντίπαλο που είχαν στον δρόμο τους. Από κει και πέρα, σε ένα σημαντικό διάστημα είδαμε τη διαφορά του Νικ Καλάθη όταν κάνει αυτά που πρέπει.

Έριξε το βάρος στη δημιουργία και άγγιξε το τριπλ-νταμπλ (10 πόντους, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ), είχε ξανά άστοχες προσπάθειες κι επιπόλαιες επιλογές, ωστόσο πλέον μένει να το διαχειριστεί ο ίδιος τώρα ειδικά που θα γίνει ακόμα μία προσθήκη στην περιφέρεια, με στόχο να φύγει από τις κακές βραδιες.

Ασίστ στον Πασκουάλ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκολς δεν είναι έκπληξη

Στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, δεν είδαμε απλά να μην ξεκινάει στην πρώτη πεντάδα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αλλά να μην παίρνει καθόλου χρόνο συμμετοχής. Η επιλογή του Βόβορα να πάει με τους πιο αθλητικούς παίκτες σε αυτό το ματς κι εκείνους που ήταν έτοιμοι για μάχη, δικαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Είναι αλήθεια πως την παράσταση έκλεψε ο Ντιμίτρις Νίκολς. Ο Παναθηναϊκός χαμήλωσε τον ρυθμό και "χτύπησε" από την θέση "3" με τον Αμερικανό φόργουορντ να είναι πραγματικά εντυπωσιακός σε άμυνα και επίθεση. Ήταν θέμα χρόνου οι "πράσινοι" να παίξουν με Γκιστ, Σίνγκλετον και Νίκολς στην ίδια πεντάδα την οποία συμπλήρωναν Καλάθης και Ρίβερς.

Με ψηλό και αθλητικό σχήμα στο παρκέ οι “πράσινοι” έπαιζαν εξαιρετικά με συνεργασίες και καλό διάβασμα όπου σημάδευαν τους παίκτες οι οποίοι υπερτερούσαν στο ύψος. Αποτέλεσμα ήταν η ομάδα του "τριφυλλιού" να κάνει ένα επιβλητικό επιμέρους σκορ 28-22 στο τρίτο δεκάλεπτο και να μείνει μέσα στο ματς μέχρι και δύο λεπτά πριν από τη λήξη αφού έχασε ευκαιρίες να διατηρήσει το προβάδισμα.

Η επόμενη μέρα

Πλέον ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μια άλλη εποχή από τη στιγμή που θ' ανακοινωθεί ο Τσάβι Πασκουάλ που δεν έχει τυχαία πορεία μέχρι τώρα και είναι προπονητής από το πιο υψηλό επίπεδο της Ευρώπης. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι πως θα γίνει η όλη μετάβαση αφού θα γίνουν και προσθήκες, μέσα σε μία περίοδο όπου οι αναμετρήσεις είναι κρίσιμες και συνεχόμενες. Ας προχωρήσουμε λοιπόν, βήμα-βήμα με τους δύο συνεχόμενους αγώνες για την EuroLeague με Μπάμπεργκ εκτός και Ερυθρό Αστέρα εντός όπου το αποτέλεσμα από τα δύο παιχνίδια θα δείξουν τον δρόμο για τη συνέχεια.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ