EUROLEAGUE

Απόλαυσέ το!

Απόλαυσέ το!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την τρέλα του Δημήτρη Διαμαντίδη που οδηγεί τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο του στόχο και τα κέρδη από το ματς με την Λοκομοτίβ Κουμπάν.

" Χαίρομαι που είμαι εδώ και το απολαμβάνω. Θέλω να φύγω από όλο αυτό αξιοπρεπέστατα", ήταν τα λόγια του Δημήτρη Διαμαντίδη και κάπου εδώ όλες οι αναλύσεις πηγαίνουν περίπατο. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού διανύει τους τελευταίους μήνες της καριέρας του και όχι μόνο δεν περνάει απαρατήρητος αλλά βάζει και την "σφραγίδα" του σε μεγάλες νίκες όπως αυτή κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν , όπου ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης.

Υπό άλλες συνθήκες η προσοχή θα έπεφτε στην ανατροπή των "πράσινων" που παρέμειναν ζωντανοί για την δεύτερη θέση στο Top 16 αλλά όσο ο Διαμαντίδης το απολαμβάνει, βουτάει στο παρκέ σα νεαρός που παίρνει τώρα την ευκαιρία, τόσο θα τρελαίνονται οι φίλοι του "τριφυλλιού" και η ομάδα θα προχωράει με στόχο το Final 4. Πλέον κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται το καλοκαίρι και όσα θ’ ακολουθήσουν αλλά πώς θα ολοκληρωθεί το φετινό ταξίδι και τις συγκινήσεις που θα υπάρξουν στη διάρκεια του…

Έδρα και προσωπικότητες

Το Euroleague Greece σας ανέλυσε εγκαίρως τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός από δω και πέρα στο Top 16 , ώστε να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας, παρά το γεγονός πως μειονεκτεί τόσο στην ισοβαθμία με την Λοκομοτίβ Κουμπάν όσο και με τον Ερυθρό Αστέρα. Οι "πράσινοι" αναζητούσαν ένα ξέσπασμα κόντρα στους Ρώσους από τους οποίους είχαν ηττηθεί τις προηγούμενες τρεις φορές και έπαιζαν με ιδιαίτερη άνεση στο ΟΑΚΑ, στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Σε αυτή τη διάρκεια, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρυθμό, καθαρό μυαλό και ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο. Είχε όμως τον κόσμο να δίνει ώθηση στην ομάδα και τις προσωπικότητες που έκαναν τη διαφορά όπως ο Διαμαντίδης και ο Καλάθης. Στο κρίσιμο σημείο η ομάδα του "τριφυλλιού" έβγαλε ενέργεια και από τη στιγμή που ο αρχηγός μπήκε στο παρκέ όλα τελείωσαν αφού έδωσε το σύνθημα για να επιστρέψουν οι "πράσινοι" στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου αλλά και στην τελευταία περίοδο, ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει το αφεντικό.

Από κει και πέρα, το δικό του λιθαράκι έβαλε ο Καλάθης ο οποίος στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλός επιθετικά αλλά στη διάρκεια που αγωνίστηκε έκανε εξαιρετική δουλειά στην αντιμετώπιση του Μάλκολμ Ντιλέινι με πίεση από το πρώτο δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα να τον θέσει εκτός παιχνιδιού αφού δεν είχε καθαρό μυαλό. Από τη στιγμή που συνδύασε την απόδοσή του και με επιθετικές λύσεις, όλα έγιναν πιο απλά. Μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ και τον Έλιοτ Ουίλιαμς ήταν εκείνοι που κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό. Μη ξεχνάμε μάλιστα, πως ο δεύτερος Αμερικανός ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό κι έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους γιατρούς της ομάδας με πολύ καλό αποτέλεσμα όπως αποδείχθηκε, από τη στιγμή που ο Ουίλιαμς ένιωσε καλά πάνω στο παρκέ.

Πλέον ο Παναθηναϊκός είναι στη σωστή τροχιά για τα πλέι οφ της Euroleague και θα παλέψει για το πλεονέκτημα στις αγωνιστικές που απομένουν, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο όμως οι "πράσινοι" έχουν γυρίσει για τα καλά τον διακόπτη. Πλέον όμως μαζί με τα σημαντικά ματς, έχει την ευκαιρία να βελτιώσει τις αντιδράσεις του πάνω στο παρκέ αφού και κόντρα στην Λοκομοτίβ είχε κενά διαστήματα χωρίς άμεσες απαντήσεις σε όσα έκαναν οι φιλοξενούμενοι πάνω στο παρκέ. Επίσης, χρειάζεται τώρα τον καλό Ραντούλιτσα αφού για τρίτο συνεχόμενο ματς έδειχνε εκτός κλίματος.

Έκανε λάθη και έχασε μάχες μέσα στη ρακέτα χωρίς να μπορεί να βοηθήσει. Αντίθετα ο Βινς Χάντερ, έδειξε στοιχεία… πολεμιστή στο διάστημα που αγωνίστηκε. Οι "πράσινοι" είχαν ανάγκη την αθλητικότητα του, ώστε ν’ ακολουθήσουν τα σχήματα της Λοκομοτίβ και ο Αμερικανός ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο σε σχέση πάντα με αυτά που μπορεί να προσφέρει. Έχει συγκεκριμένο ρόλο και όταν πάτησε στο παρκέ προσπάθησε να βοηθήσει και το πέτυχε. Η αλήθεια είναι πως η πρόοδος του Παναθηναϊκού παρουσιάζει ενδιαφέρον αφού ακόμα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και πολλές λύσεις στη διάθεσή του για ν’ ανταποκριθεί στη συνέχεια.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ