EUROLEAGUE

Αξίζεις; Απόδειξη!

Αξίζεις; Απόδειξη!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την αποστολή του Παναθηναϊκού κόντρα στην Λαμποράλ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και τα… προβλήματα των Βάσκων που δεν πρέπει να απασχολήσουν.

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον Παναθηναϊκό στις αναμετρήσεις που έγιναν στη Βιτόρια απέναντι σε μια ομάδα που συνεχίζει να έχει θετικό πρόσημο στη Euroleague και κανένα άγχος.

Ο λόγος για την Λαμποράλ Κούτσα που μπορεί να παίζει ελεύθερα αλλά ο Περάσοβιτς έχει δώσει τις δικές του αρχές και ξεκάθαρους ρόλους, κάτι το οποίο φάνηκε βέβαια, στο δεύτερο ματς των πλέι οφ, όπου οι Βάσκοι επικράτησαν με έξι παίκτες. Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ και οι «πράσινοι» με την πλάτη στον τοίχο θα ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους, με στόχο να γράψουν ξανά ιστορία στη διοργάνωση αφού θυμίζουμε πως καμία ομάδα μέχρι τώρα δεν έχει επιστρέψει από το 2-0.

Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν και ο Παναθηναϊκός οφείλει ν’ αντιδράσει. Κάθε λάθος είτε στο παρκέ, είτε από τον πάγκο κοστίζει και χρειάζεται συγκέντρωση απ’ όλους, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Η ομάδα του «τριφυλλιού» πρέπει να γίνει από την αρχή το αφεντικό και να… κόψει τον αέρα των Βάσκων, ξεκινώντας από την ενέργεια στην άμυνα. Θυμίζουμε πως στα πρώτα δύο παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σταματήσει τη Λαμποράλ που ξεπέρασε τον μέσο όρο πόντων που είχε στη Euroleague ακόμα και όταν χρειάστηκε να μικρύνει το ροτέισον στο δεύτερο ματς.

Είναι μια καλή ευκαιρία για τους «πράσινους» μαζί με τον κόσμο τους να κάνουν μια νέα αρχή σε αυτή τη σειρά και να προχωρήσουν βήμα-βήμα. Άλλωστε, το παραδέχτηκε και ο Διαμαντίδης. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να κοιτάξει μακριά, τουλάχιστον με την εικόνα που έχει παρουσιάσει έως τώρα. Πρέπει να βελτιώσει τις λεπτομέρειες που κάνει λάθος σε όλους τους τομείς καθώς εκεί κρίνονται τα παιχνίδια, ώστε να μειώσει το σκορ.

Τέτοιες ώρες, δεν χωράει πολύ κριτική καθώς η σειρά είναι σε εξέλιξη και τα πράγματα είναι απλά: Αν ο Παναθηναϊκός αξίζει να πάει στο Βερολίνο, πρέπει να το αποδείξει στο παρκέ, εκεί όπου για την ώρα η Λαμποράλ είναι το αφεντικό. Στη συνέχεια θα δούμε το αποτέλεσμα αυτής της μάχης η οποία είναι σε εξέλιξη. Το σημαντικό είναι πως άπαντες έχουν θέληση για να πετύχουν, πρέπει να βγουν παίκτες μπροστά, ο Παναθηναϊκός έχει προσωπικότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και δεν υπάρχουν περιθώρια για εμμονές. Ο στόχος είναι ένας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς!

Ο ρόλος του Περάσοβιτς

Το γεγονός πως μέχρι τώρα ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς είναι ο νικητής στην σκακιέρα των πάγκων, δεν χωράει αμφισβήτηση καθώς το φανερώνει και το σκορ της σειράς. Σίγουρα έχει ενδιαφέρον τι θα πράξει με τους Χάνγκα και Κοζέρ οι οποίοι ακολούθησαν την αποστολή της Λαμποράλ στην Αθήνα και πλέον είναι καλύτερα από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν. Ο Κροάτης τεχνικός, είπε πως δεν θα τους χρησιμοποιήσει στο τρίτο παιχνίδι, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο από τις προηγούμενες ημέρες σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Βιτόρια και πιθανότατα δεν… μπλοφάρει.

Οι Βάσκοι είναι ξεκούραστοι αφού δεν έπαιξαν ματς για την Liga Endesa και όλα δείχνουν πως η Λαμποράλ θα πάει πλήρης στο τέταρτο ματς εφόσον χρειαστεί. Όπως και να έχει όλο αυτό το σήριαλ δεν πρέπει ν’ απασχολεί τον Παναθηναϊκό αφού στο δεύτερο ματς οι απουσίες δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο. Σκοπός του «τριφυλλιού» όμως, είναι να τις εκμεταλλευτεί από την αρχή και να φέρει το ματς στα δικά του μέτρα. Δεν γίνεται να μην απαντήσει ο Παναθηναϊκός και περιμένουμε να το κάνει απόψε στο ΟΑΚΑ!

Photo Credits: Action Images

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ