EUROLEAGUE

Άγιος... Έλιοτ

Άγιος... Έλιοτ

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την απόδραση από την Πόλη χάρη στον... εκτελεστή Ουίλιαμς και το παράδειγμα που πρέπει να πάρει ο Παναθηναϊκός.

Για περισσότερα από 35 λεπτά ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να... βγάλει τα μάτια του και το μόνο που έχει να κάνει από το ματς κόντρα στη Νταρουσάφακα είναι να παραδειγματιστεί, ώστε να προχωρήσει στην Euroleague.

Για την κλάση του Έλιοτ Ουίλιαμς έχουμε ξαναγράψει, όπως και την ηγετική του ικανότητα η οποία φάνηκε όταν πήρε τη μπάλα στα κρίσιμα σημεία και τελείωσε την υπόθεση νίκη , με χαρακτηριστική άνεση. Οι πανηγυρισμοί όμως, για την απόδοση του Αμερικανού γκαρντ δεν βοηθούν τους “πράσινους” οι οποίοι ακόμα μαθαίνουν και πρέπει να βρουν σταθερότητα τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά για τη συνέχεια και κυρίως για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός δεν φρόντισε να παίξει την καλή του άμυνα για μεγάλα διαστήματα και άφησε τους Τούρκους να διεκδικούν το θετικό αποτέλεσμα ως το τέλος, παρότι δεν το είχαν ανάγκη. Λάθη έγιναν, ήταν αρκετά ακόμα και στη διαχείριση της αναμέτρησης στα τελευταία λεπτά, ωστόσο αυτό που μένει από την Πόλη είναι μόνο η νίκη-μάθημα. Πλέον η ομάδα του “τριφυλλιού” πρέπει να είναι σοβαρή στη στα ματς που απομένουν να “σφραγίσουν” την πρόκριση και να προετοιμαστούν για την τελευταία πίστα πριν από το Final 4. Τα λάθη δεν συγχωρούνται όσο περνάει ο καιρός και ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει κι άλλο πλάνο χωρίς να περιμένει μόνο τον Άγιο... Έλιοτ.

Σε άλλο γήπεδο...

Από το ξεκίνημα φάνηκε πως τίποτε δεν είναι εύκολο στη Euroleague αν δεν υπάρχει η απαραίτητη σοβαρότητα και διάθεση. Οι “πράσινοι” στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακοί αμυντικά με συνέπεια να δεχτούν 30 πόντους. Επέλεξαν να παίξουν ένας-ένας τον Σεμίχ Ερντέν ο οποίος έκανε πάρτι απέναντι στον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα που... περπατούσε στην άμυνα, επιτρέποντας στον Τούρκο σέντερ να έχει 16 πόντους στην πρώτη περίοδο (12 από από το low post κι ενώ οι 20 ήταν το ρεκόρ του στη διοργάνωση).

Από κει και πέρα, επιθετικά οι “πράσινοι” αναζήτησαν λύσεις απέναντι στην άμυνα “ζώνης” αλλά περισσότερες με ατομικές προσπάθειες μέχρι να μπει στο παρκέ ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος είχε και την μοναδική ασίστ του “τριφυλλιού” στο πρώτο δεκάλεπτο. Αυτή η εικόνα συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, χωρίς συγκέντρωση κι εύκολα λάθη από τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς στις δύο πλευρές του γηπέδου. Στη συνέχεια η ομάδα του “τριφυλλιού” έβγαλε ενέργεια και κατάφερε να επανέλθει, βελτιώνοντας το κομμάτι της δημιουργίας και με επιθετικό στήριγμα τον Ραντούλιτσα.

Το έκανε θρίλερ

Με τους Διαμαντίδη και Φώτση να βγαίνουν μπροστά και τον Τζέιμς Φελντέιν να δίνει λύσεις, ο Παναθηναϊκός αναζητούσε τρόπο ν' αντιδράσει αλλά σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε... εγκλωβισμένος ιδιαίτερα όταν ο Έλιοτ Ουίλιαμς ήταν στο πάγκο λόγω των φάουλ που είχε φορτωθεί. Οι γηπεδούχοι έμειναν ζωντανοί μέχρι τα τελευταία λεπτά. Με χαμηλά σχήματα, οι “πράσινοι” προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό και στην επίθεση στόχευσαν σωστά τη στιγμή που η Νταρουσάφακα πήγαινε με αλλαγές στα σκριν.

Τα λάθη του “τριφυλλιού” δεν είχαν τέλος αφού στο 1:20'' για τη λήξη οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε το κέντρο εγκαίρως με συνέπεια η Νταρουσάφακα να ισοφαρίσει σε 81-81 τρέχοντας σερί 4-0 και να κρατάει την τύχη του παιχνιδιού στα χέρια της. Σ' εκείνο το σημείο μίλησε ο Ουίλιαμς, το πήρε πάνω του και καθάρισε.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ