EUROLEAGUE

Tι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;

Tι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχασε δικό του παιχνίδι, με τον Μάικ Τζέιμς να είναι επιζήμιος και τον Νικ Καλάθη... εξοντωμένος.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods κατάφερε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι. Τελεία και παύλα. Αυτό που έγινε στο Καζάν ήταν ξεκάθαρη περίπτωση αυτοχειρίας και άλλη μια απόδειξη ότι χωρίς τον Καλάθη, οι “πράσινοι” έχουν τεράστιο, άλυτο, πρόβλημα.

Ο διεθνής γκαρντ πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο μόνο 6.41'' και κάθε φορά που τον απέσυρε ο Πασκουάλ, διαπίστωνε μετά μεγάλης του λύπης -προφανώς- ότι δεν υπήρχε άλλος να οργανώσει. Παρεμπιπτόντως, αυτό το βράδυ ο Καλάθης σκόραρε κι όλας. Έκανε ρεκόρ στην Euroleague, με εύστοχες προσπάθειες και από τα 6.75. Το πρώτο άστοχο δίποντο το... έζησε στο 23.56'' και γενικά δεν άφησε κάτι που να μην κάνει. Ή μάλλον άφησε: την επιτήρηση του Λάνγκφορντ.

Γεγονός λογικό, αν σκεφτείς ότι σε περίπτωση που αναλάμβανε και τον καλύτερο σκόρερ της διοργάνωσης από την αρχή, προφανώς και δεν θα άντεχε -σωματικά- να κάνει και όλα τα άλλα. Όταν τον “έπιασε” τον Αμερικανό, ήταν ήδη αργά, γιατί εκείνος είχε αναλάβει την επιστροφή της ομάδας του στο ματς. Σε 9 (εννέα) λεπτά, από το 40-54 (22.33) έως το 68-67 (31.35'') ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 28 πόντους! Να στο ξαναπώ ή είναι ξεκάθαρο;

Ακολούθως, ο Καλάθης ανέλαβε τον Λάνγκφορντ και τούμπαλιν, για να αλληλοεξουδετερωθούν. Άρα, το αποτέλεσμα θα έκριναν οι άλλοι. Προφανώς, η Ούνικς ήταν πιο έτοιμη για αυτήν τη στιγμή. Σίγουρα δεν ήταν έτοιμος ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος έκανε τραγικό λάθος στην άμυνα, όταν ο Ουίλιαμς διαμόρφωσε το 83-78 στα 40'' για τη λήξη. Για την ακρίβεια, μπερδεύτηκε με τον Σίνγκλετον και τελικά, ο Ουίλιαμς -που επίσης έκανε ρεκόρ καριέρας- έκανε και τη δουλειά του. Ο Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ και αυτό που είδαμε ήταν τον Ρίβερς να εκτελεί, χωρίς να έχει αλλάξει πάσα η παρέα του. Η μπάλα βρήκε στόχο, οπότε no harm no foul. Σε εκείνο το σημείο. Προέκυψε αμέσως μετά.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε την τελευταία επίθεση και 6'' να την εκδηλώσει. Ο Τζέιμς που λες, είχε την μπάλα στα χέρια του και μάλλον αυτό που είχε στο μυαλό του ήταν να το πάρει επάνω του. Του πήρε λίγο χρόνο να αντιληφθεί πως η Ούνικς πήγαινε για “καθαρή” άμυνα και να... προγραμματιστεί για τις εξελίξεις. Τόσο που κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πάσαρε στον Νίκολς, ο οποίος δεν βρήκε στόχο. Ο Αμερικανός είχε μπει στη θέση του Μπουρούση για να πάρει το σουτ. Όχι όμως, υπ' αυτές τις συνθήκες. Εδώ να θυμίσω ότι αρκούσαν δυο πόντοι.

Kάτσε όμως, γιατί έχω να σου πω και για ένα ακόμα πολύ μεγάλο λάθος που έκανε ο Τζέιμς: ενώ λοιπόν, η Ούνικς είχε επιστρέψει στο παιχνίδι και είχε πάρει το προβάδισμα (73-71, με τον ανενόχλητο Κόλομ να σκοράρει από την περιφέρεια), ο 26χρονος γκαρντ διαμαρτυρήθηκε έντονα για φάουλ που δεν του δόθηκε και “έφαγε” τεχνική ποινή. Με την ευκαιρία, να σου πω ότι σε αυτό το διάστημα ο Καλάθης ήταν εκτός. Πάμε πίσω στον Τζέιμς που δεν έλεγξε την αντίδραση του και “ζημίωσε” πολύ την ομάδα του, την πιο ακατάλληλη στιγμή. Η διαφορά πήγε στο +4 και οι “πράσινοι” έπρεπε να καλύψουν και αυτήν την ιστορία.

Γενικότερα, θα σου έλεγα πως ο Πασκουάλ είχε θέματα με τα δίδυμα ψηλών που χρησιμοποίησε και δεν τα έλυσε στον ιδανικό χρόνο. Δηλαδή, εναντίον των Φώτση και Μπουρούση άρχισε ο Λάνγκφορντ να αξιοποιεί τον Ουίλιαμς και αυτό δεν διεκόπη πριν το 28-31 (από το 13-22). Θα μου πεις, να μην πάρει και μια ανάσα ο Σίνγκλετον, ο οποίος μαζί με τον Καλάθη είχαν σκοράρει τους 15 από τους 19 πόντους της πρώτης περιόδου και τους 27 από τους 44 του ημιχρόνου; Να πάρει. Αλλά να υπάρχει από πίσω κάποιος που να αντιδρά. Και για να μη νομίσεις πως εννοώ κάτι για τον Μπουρούση, να σου θυμίσω πως εκείνος ήταν που απαγόρευσε από τους Ρώσους να ξεφύγουν (όταν είχαν πάρει φόρα), με κρίσιμα ριμπάουντ και τρίποντο (έως το 77-78 στα 3.36'' για το τέλος). Αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ και η άμυνα απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας. Όταν δέχεσαι 28 πόντους στην τρίτη περίοδο (με 5/8 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 6/6 βολές) και αφήνεις μόνους παίκτες στο τρίποντο, προφανώς θες και τα παθαίνεις.

Βέβαια, ένα θέμα προέκυψε και όταν συνδυάστηκαν οι Σίνγκλετον και Γκάμπριελ, έμπροσθεν και όπισθεν. Μάλλον λοιπόν, δεν ήταν η μέρα του Παναθηναϊκού Superfoods σήμερα. Φάνηκε και από το τρελό σουτ του Τζέιμς από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη, στο τέλος της γ' περιόδου, με την μπάλα να γυρίζει στη στεφάνη πριν καταλήξει εκτός. Τι τα θες; Πάμε παρακάτω και στον απαιτητικό Γενάρη που ξεκινά με ντέρμπι “αιωνίων”. Ένα έχω να σου πω: αν θεωρήσεις κάτι ως δεδομένο, βάσει του τι έγινε στο Καζάν, θα έχεις κάνει ένα τεράστιο λάθος. Και δεν το θέλω!

Καλά να είμαστε, να έχουμε υγεία και κουράγια, να χαμογελάμε και να αντιστεκόμαστε.. γενικά και ειδικότερα. Αυτές είναι οι ευχές μου για το 2017. Χρόνια πολλά και να είστε όλοι γεροί.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ