EUROLEAGUE

Ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος

Ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος
EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε υπομονή, έδειξε να θέλει να κερδίσει χωρίς να κάνει όλα τα μικρά πράγματα και νίκησε γιατί έτσι ήθελε ο Καλάθης.

Η Μπασκόνια πήρε 40 ριμπάουντ. Δεκαεπτά (17) περισσότερα από τον Παναθηναϊκό, που τελείωσε το παιχνίδι με 30.8% στα τρίποντα. Και όμως, κέρδισε. Γιατί κράτησε τους Βάσκους σε ακόμα χειρότερη επίδοση (2/9), με τον Καλάθη να είναι ο MVP για μια ακόμη φορά. Κατ' αρχάς, περιόρισε τον Λάρκιν στους 6π. Δεύτερον και ακόμα πιο σημαντικό, στο τέλος το πήρε πάνω του και ώθησε τον Μπεμπουά στο λάθος που έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ των "πρασίνων" -χωρίς τη συνδρομή παράτασης. Συνολικά, ο ΠΑΟ δεν έπαιξε καλά. Αλλά νίκησε. Και αυτό μετράει.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να μην έχει υπομονή. Να θέλει να τελειώνει γρήγορα, χωρίς να κάνει όλα τα μικρά πράγματα που χρειάζονται για τη νίκη. Εξ ου και οι παίκτες του Πασκουάλ έπαιρναν πολύ γρήγορα τρίποντα (στο τέλος της τρίτης περιόδου είχαν φτάσει τα 5/19, ποσοστό 26.3% αν σου διαφεύγει). Δεν προσπάθησαν να “φτιάξουν” παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Να ποστάρουν. Αυτό, να ξέρεις, θα το κάνει πολύ ο Τζεντίλε.

Ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος
STOLISVAGGELIS


(θα συμφωνείς πως λείπει πολύ ο Γκιστ)

Αλλά σε ό,τι αφορά το ματς με την Μπασκόνια, η πρώτη φορά που οι “πράσινοι” επιχείρησαν να κάνουν κάτι με τον ψηλό, ήταν όταν ο Μπουρούσης αντικατέστησε τον Σίνγκλετον στο 28' -οπότε ο Αμερικανός χρεώθηκε το τέταρτο φάουλ. Η αλήθεια είναι πως ο διεθνής σέντερ είχε μπει και νωρίτερα. Αλλά ήταν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου. Κυριολεκτικά, βάσει των αριθμών (σε 8.15'' είχε 0/2 διπ., 0/1 τριπ., 0/2 βολ., 1-1 ριμπ. και 2 λάθη). Βέβαια, στην πεντάδα ήταν και οι Τζέιμς, Παππάς, Ρίβερς και Φώτσης. Δεν υπήρχε δηλαδή, δημιουργία. Αυτό προσπάθησε να αλλάξει προ του τέλους του τρίτου δεκαλέπτου, οπότε οι Βάσκοι ένιωθαν μια άνεση ως μπροστάρηδες στο σκορ. Ο Μπουρούσης μπήκε για να φθείρει και να σκοράρει, με τον Αλόνσο να στέλνει δυο παίκτες πάνω του. Η λύση μπορούσε να έλθει μόνο από αλλού. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ που δεν έπαιζαν.

Έως το 30' οι “πράσινοι” είχαν μεγάλο πρόβλημα στα μετόπισθεν άμυνα (πλέον ενδεικτικό ήταν το επί μέρους σκορ της τρίτης περιόδου, δηλαδή το 10-23) και στα ριμπάουντ (12-6 οι μεν, 27-6 οι δε). Έως το ημίχρονο υπήρχε πρόβλημα με το σκορ. Να σου πω χαρακτηριστικά ότι στη β' περίοδο είχε 3/11 διπ. και 1/8 τριπ.

Στο 27-18 του α' δεκαλέπτου, ο Σίνγκλετον είχε βάλει τους 19, με ασύλληπτα νούμερα, χάριν της αξιοποίησης του από τον Καλάθη και τον Φελντέιν (είχαν από 3 ασίστ, με τον πρώτο να είναι και πάλι εξαιρετικός στο “διάβασμα”, σε δημιουργία και στην επιβολή ρυθμού) και γιατί ο αντίπαλος σέντερ δεν έκανε τον κόπο να πάει ψηλά να τον μαρκάρει. Ήταν ωστόσο, ξεκάθαρο ότι αυτό δεν θα συνεχιζόταν κάθε βράδυ. Έπρεπε να κάνει και κάποιος άλλος το βήμα προς τα εμπρός.

Δεν βρέθηκε κάποιος -με τον Τζέιμς να μη θυμίζει σε κάτι τον τύπο που κυριάρχησε στο Μιλάνο και όλους τους άλλους, να προσπαθούν με βεβιασμένες ενέργειες. Όταν άλλαξε η πεντάδα και αποσύρθηκαν οι... πρεσβευτές ενέργειας, οι γηπεδούχοι έχασαν τελείως το ρυθμό τους και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το δικαίωμα στο “διπλό”.

Στην τελευταία πράξη, ο Πασκουάλ έδωσε οδηγία για άμυνα ζώνης, κάτι που δεν κράτησε πολύ, αλλά προβλημάτισε την Μπασκόνια. Ήταν το έναυσμα για να νιώσουν όλοι πως μάλλον είχε έλθει η ώρα να βγάλουν την ενέργεια που... φύλαγαν στο προηγούμενο διάστημα. Με το 10-4 στο πρώτο πεντάλεπτο, ο ΠΑΟ πήρε το πάνω χέρι, αλλά δεν “καθάρισε” κι όλας το ματς, γιατί συνέχισε να κάνει χαζά λάθη, χαρακτηριστικά της έλλειψης συγκέντρωσης -απόρροια και των back to back αγώνων.

Στην τελική ευθεία, ο Καταλανός έβαλε μαζί τους Σίνγκλετον και Μπουρούση (κάτι που “πλήγωνε” στην άμυνα, με τον Σίνγκλετον να κυνηγά το “τεσσάρι” και τον Μπουρούση να μένει μόνος ως προστάτης της στεφάνης) και τους “ταίριαξε” με τους Τζέιμς και Καλάθη, με τον Ρίβερς να αναλαμβάνει το “3”. Έως εκείνο το σημείο, δεν υπήρχε ομαδικό παιχνίδι, γιατί λίγοι ήταν οι παίκτες που είχαν ρυθμό.

Το θέμα έγινε χειρότερο στην έξοδο του Σίνγκλετον, με 5 φάουλ, στα 56'' για τη λήξη, με το σκορ να είναι 69-68. Και η Μπασκόνια είχε την τελευταία επίθεση. Αλλά να 'ναι καλά ο Καλάθης και η άμυνα του στον Μπεμπουά, που πήγε στο "ένας εναντίον ενός" -αντί ας πούμε, να επιτεθεί η παρέα του με πικ εντ ρολ στον Μπουρούση. Ματς ήταν και πέρασε, το ρεκόρ του Παναθηναϊκού έφτασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και η ζωή συνεχίζεται.

Χρόνια πολλά, με υγεία και να έχετε καλές γιορτές.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ