EUROLEAGUE

Μετρημένα τα κουκιά

Μετρημένα τα κουκιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για να βοηθήσει ο Πασκουάλ τον Παναθηναϊκό Supefoods, πρέπει να τον βοηθήσουν. Για να αντέξει ο Παναθηναϊκός το "βαρύ" πρόγραμμα της φετινής σεζόν, πρέπει να αυξηθούν οι παίκτες που ανταποκρίνονται στα "θέλω" του Καταλανού, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Για σήμερα έχω απλά μαθηματικά: ο Νικ Καλάθης αγωνίστηκε εναντίον της Αναντολού Εφές, σε ματς που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, για 34.40. Τρεις ημέρες μετά (7/11), στη Λευκάδα, εναντίον της Δόξας έπαιξε για 16.46'' και στις 10/11 στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μακάμπι που επίσης χρειάστηκε εξτρά περίοδο, μετείχε για 33.48''.

Στην Euroleague έχει ως μ.ο. συμμετοχής τα 33.05''. Στην stoiximan.gr Basket League έχει μ.ο. 21.40'' ανά αγώνα. Καλά μέχρι εδώ;

Λοιπόν, την Κυριακή 13/11 οι “πράσινοι” παίζουν με τον Κολοσσό, μετά την Τετάρτη 16/11 ο ΠΑΟ πηγαίνει στη Μαδρίτη για να συναντήσει τη Ρεάλ και επιστρέφει στην Αθήνα, για να υποδεχθεί την Παρασκευή 18/11 τον Ολυμπιακό. Μήπως έχεις βρει το λάθος; Αν σου πω ότι είναι Ο μόνος που δημιουργεί -με χαρακτηριστική την αφύπνιση της Μακάμπι, όταν εκείνος ήταν στον πάγκο- σε βοηθάω;

Από τα μέσα Οκτωβρίου αναζητεί ο Παναθηναϊκός Supefoods έναν γκαρντ που δεν θα έλθει ως πολυτέλεια, αλλά ως ανάγκη και σχεδόν ένα μήνα μετά είναι ακόμα στην αναζήτηση. Κατά δήλωση των ανθρώπων του συλλόγου, ο Μάικ Τζέιμς θέλει άλλες 2-3 εβδομάδες έως ότου επιστρέψει. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.

Από το πρώτο "αιώνιο" ντέρμπι της φετινής σεζόν, ο ΠΑΟ άλλαξε προπονητή και ο Τσάβι Πασκουάλ έχει φτιάξει μια δομή για την ομάδα του, περνώντας 2,3 πράγματα που ήταν απαραίτητα -είναι ξεκάθαρο ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν γίνεται να κάνει total make over. Το πλέον ξεκάθαρο γεγονός είναι ότι χρειάζονται όλοι. Μηδενός εξαιρουμένου.

Κάθε μέρα και ένας νέος ήρωας

Οι Αμερικανοί ήταν και πάλι εκεί, με το δίδυμο Σίνγκλετον-Γκιστ να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστική κατάσταση, στην άμυνα και στην επίθεση. Ο Σίνγκλετον έκανε νέο ρεκόρ καριέρας στη Euroleague και προστέθηκε στη λίστα των “πρασίνων” που ηγήθηκαν στην επίθεση (μετά τον Νίκολς με την ΤΣΣΚΑ, τον Φελντέιν με την Μπάμπεργκ, τον Γκιστ με τον Ερυθρό Αστέρα και τον Ρίβερς με την Εφές). Θετικοί παρέμειναν οι Ρίβερς και Νίκολς -με τον τελευταίο να δοκιμάζει και νέα θέση που δεν τον “φώτισε”, αλλά αν δεν δοκιμάσεις κάτι, δεν μπορείς να ξέρεις αν θα πετύχει.

Ο δε, Φελντέιν έδειξε να προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα, μαθαίνοντας πώς να λειτουργεί θετικά δίπλα στον Καλάθη. Έχει δείξει πως προσπαθεί να “σκοτώσει” το ένστικτο του που είναι να σουτάρει, για να γίνει πιο ουσιαστικός και χρήσιμος. Σημειωτέον, οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν και πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής, μεγαλύτερο από εκείνον που θα έπρεπε να έχουν για να... αντέξουν όλη τη χρονιά. Αυτά τα ήξερες. Να σου πω τι μπορεί να δίδαξε το τελευταίο ματς.

Αυτό που “κέρδισε” την Πέμπτη 10/11 ο Καταλανός κόουτς ήταν η ποιοτική συμμετοχή του Αντώνη Φώτση (που έδειξε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του προπονητή του και στην άμυνα) και τον Λευτέρη Μποχωρίδη, για τον οποίον ο Πασκουάλ είπε πως “μου αρέσουν οι νέοι παίκτες που δείχνουν στον προπονητή τους πως θέλουν να παίξουν και ο Λευτέρης προσπαθεί πάρα πολύ σκληρά στην προπόνηση”.

Ο 22χρονος γκαρντ μπορεί να μην τα έκανε όλα τέλεια (για παράδειγμα, στην άμυνα), αλλά τουλάχιστον έδωσε έξι πόντους τη στιγμή που η ομάδα του χρειαζόταν όση επιθετική βοήθεια μπορούσε να πάρει (η Μακάμπι είχε κάνει σερί 7-0 και είχε πλησιάσει στο 52-50).

Η θυσία του Μπουρούση και ο τρόπος της αξιοποίησης του

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ακόμα ο προπονητής του ΠΑΟ ήταν να βρει τρόπο να χρησιμοποιήσει τον Μπουρούση προς όφελος του συνόλου. Αγωνίστηκε για μόλις 14.44 και είχε 5π. (2/4 διπ., 0/2 τριπ.., 1/2 βολές), 3-3 ριμπ. και 2 ασίστ. Δεν υπήρξε κάποια βελτίωση, ως προς τον τρόπο που αξιοποιείται και αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ ανησυχητικό γεγονός, αν δεν γίνει σύντομα ο διεθνής σέντερ ένα από τα προσόντα -τα πλεονεκτήματα- της παρέας του. Ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνουν περισσότεροι συνδυασμοί, έως ότου βρεθεί αυτός που θα τον αναδείξει.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Πασκουάλ είπε ότι "ο Μπουρούσης ήταν λίγο άτυχος, γιατί τη στιγμή που έπαιξε υπήρξαν λάθος επιλογές από άλλους παίκτες κι ήταν ένα διάστημα που η Μακάμπι κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Χρειαστήκαμε λοιπόν κάποιο άλλο σενάριο, όπου αυτός "θυσιάστηκε", έστω κι αν δεν ήταν αυτός ο υπαίτιος της κατάστασης ".

Ένας ακόμα παίκτης που πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα αμυντικά δεδομένα, για το καλό του ιδίου και του συνόλου είναι ο Παππάς, των μόλις 7.09'' συμμετοχής. Οι Πατ Καλάθης και Χαραλαμπόπουλος δεν σηκώθηκαν από τον πάγκο και αυτό είναι κάτι που επίσης, πρέπει να αλλάξει.

Μόνο αν συμβούν αυτά, αν δηλαδή ανταποκριθούν όλοι στις νέες απαιτήσεις, αν γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες θα μπορεί ο Πασκουάλ να “ανοίξει” το rotation, κάτι που είναι απαραίτητο και να προσθέσει περισσότερα plays -ώστε να μην καταντήσει ο Παναθηναϊκός Superfoods προβλέψιμος.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ