EUROLEAGUE

Βασίλη, σαν εσένα κανείς!

Βασίλη, σαν εσένα κανείς!

Ο Μάντζαρης, ο Μπιρτς, ο Παπανικολάου, ο Γκριν, ο Παπαπέτρου ήταν πραγματικά καλοί στη Βιτόρια... Εξαιρετικοί. Σαν τον αρχηγό όμως του Ολυμπιακού δεν ήταν (και δεν είναι) κανείς.

Τι ζούμε, όπως θα έλεγε και ο Χάρης Σταύρου... Τι Ευρωλίγκα είναι αυτή; Τι μπασκετάρα βλέπουμε; Και πόσο σπουδαίος είναι αυτός ο Ολυμπιακός που βλέπουμε εδώ και 10 μέρες; Από τις 17 Οκτωβρίου, από το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, οι ερυθρόλευκοι έχουν αφήσει με ανοιχτό το στόμα την μπασκετική Ευρώπη... Ναι, μέσα σε δέκα μέρες συνέτριψε Παναθηναϊκό, Εφές, Μιλάνο και έκανε και μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην Euroleague... Αλωσε τη Βιτόρια, κέρδισε μέσα στο σπίτι της ομάδας που προχθές είχε πάρει διπλό στη Μαδρίτη.

Κοσμητικό επίθετο που να μπορεί να συνοδέψει την εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα δεν υπάρχει, ας αρκεστούμε στα απλά. Ηταν μια πανδαισία μπάσκετ από τους ερυθρόλευκους, που πρωταγωνίστησαν σε μια ματσάρα. Πέρασαν από ένα γήπεδο που ελάχιστοι θα κάνουν διπλό στη φετινή EuroLeague και έβαλε βάσεις πρόκρισης στα πλέι οφ. Νωρίς είναι ακόμα, υπάρχουν 26 αγωνιστικές ακόμα, θα έρθει και το ντεφορμάρισμα στην πορεία, αλλά εμείς κρατάμε αυτό που βλέπουμε εδώ και 10 μέρες. Εναν Ολυμπιακό σύγχρονο, που τρέχει, παίζει φανταστικά στην επίθεση και έχει περισσότερες λύσεις από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Εδώ μπόρεσε να πετύχει 95 πόντους, χωρίς να έχει σκοράρει ο Πρίντεζης!!!

Το πού θα τελειώσει το κείμενο το ξέρουμε. Στον Σπανούλη. Στον καλύτερο όλων. Από που θα αρχίσουμε τα καλά λόγια δεν ξέρουμε για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Να πούμε για τον Γκριν; Δεν ήταν αλάνθαστος, απέδειξε όμως ότι τα μεγάλα σουτ τα έχει. Με τη διαφορά στους τρεις και τον Ολυμπιακό να έχει "κολλήσει" στην επίθεση, έβαλε τρίποντο και φάουλ!!! Ναι. Εκανε το σκορ 87-94 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Αλλο ένα πολύ μεγάλο σουτ από τον Αμερικανό.

Πάμε παρακάτω. Ο Κώστας Παπανικολάου θύμισε τον φόργουορντ του 2011-12 και του 2012-13, που έπαιζε άμυνα για τρεις και έκανε σπουδαία δουλειά και στην επίθεση. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έδωσε την τέλεια απάντηση στους αμφισβητίες του με τα 5 τρίποντα που έβαλε στη Βιτόρια. Ηταν μια μεγαλειώδης εμφάνιση του 26χρονου πλέι μέικερ, σε μια από τις πιο καυτές έδρες της EuroLeague.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, έμεινε 17 λεπτά στο παρκέ και είχε 5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ... Αθόρυβη δουλειά κυρίως για τον 22χρονο. Αλήθεια, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός θέλει 4αρι πίσω από τον Πρίντεζη; Και τότε, πότε ακριβώς θα μπαίνει ο Παπαπέτρου;

Φτάνουμε στον Μπιρτς... Πιο καθοριστικός ίσως και από τον Γκριν στο τέλος, με τις άμυνες που έπαιξε και σκέπασε τα καλάθια. Είχε 8 πόντους, 8 ριμπάουντ και πολλές αλλοιώσεις... Μαζί με τον Γιανγκ δημιούργησαν ακτύπητο δίδυμο. Για να μην τα πολυλέμε. Ούτε σέντερ θέλει ο Ολυμπιακός. Εχει.

Φτάσαμε στο τέλος. Ναι, στο Βασίλη Σπανούλη. Καλοί όλοι οι άλλοι, καλύτερος ο Σπανούλης. Εβαλε 15 πόντους με 6 σουτ εντός παιδιάς. Μοίρασε 15 ασίστ, έδειξε πόσο δημιουργικός είναι. Αυτή είναι και η απάντηση σε όλους όσοι λένε πως παίζει για τον εαυτό του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ο βασικός λόγος της μεταμόρφωσης των ερυθρολεύκων φέτος στην επίθεση. Η μπάλα μοιράζεται σωστά παντού και ο Σπανούλης έχει πλέον δίπλα του παίκτες για να τους εμπιστευτεί. Είναι ο Γκριν, αλλά είναι και ο Λοτζέσκι και ο Μάντζαρης και ο Παπανικολάου και ο Παπαπέτρου, που στέλνουν την μπάλα στο καλάθι και οι πάσες γίνονται ασίστ.

ΥΓ.: Μέχρι πριν από 11 ημέρες ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο... Σφαλιαρόπουλος. Και ο Ολυμπιακός ήθελε 4αρι, 5ρι και έναν καλύτερο σκόρερ του Γκριν.

ΥΓ1: Εχει πάρει κανείς χαμπάρι ότι από την Τρίτη οι ελληνικές ομάδες είναι αήττητες; Δύο νίκες για τον Ολυμπιακό, μία για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Αρη και τον ΠΑΟΚ... Αντε να κάνει το 2 στα 2 ο Παναθηναϊκός για την τέλεια εβδομάδα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ