EUROLEAGUE

Τεσσάρι δεν θα ξαναζητήσεις...

EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης έβαλε δύο μεγάλα σουτ. Ο Δημήτρης Αγραβάνης γύρισε μόνος του το ματς από το -8. Τα 4αρια δηλαδή. Γιατί το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που σε μια στιγμή, μπορεί να σου δώσει την απάντησή για όσα έχουν σχολιαστεί μέσα σε ένα χρόνο. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Το πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη τίναξε τους οπαδούς του Ολυμπιακού από τον καναπέ . Και ανάγκασε όσους δεν το είδαν live, να τρέξουν και να βρουν αμέσως το video για να πάρουν χαμπάρι τι έγινε. Οσοι προτίμησαν Survivor αντί για μπάσκετ, έχασαν άλλο μία μαγική στιγμή του πιο ωραίου αθλήματος. Κανονικού, όχι δήθεν.

Ο Πρίντεζης βέβαια δεν έβαλε μόνο το νικητήριο σουτ. Έχει πετύχει και το τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση. Κι όλα αυτά, σε μια βραδιά που δεν ήταν η καλύτερή του. Μέχρι και τρεις βολές συνεχόμενες έχασε στην εκκίνηση της παράτασης.

Για να φτάσει όμως ο υπαρχηγός να βάλει τα δύο μεγάλα σουτ, έπρεπε να κάνουν οι άλλοι τη δουλειά. Ο φοβερός Κώστας Παπανικολάου, μα κυρίως ο Δημήτρης Αγραβάνης. Μπήκε αντί του Πρίντεζη και γύρισε ένα ματς που φαινόταν χαμένο. Με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει επιστρέψει από το -13, να προηγείται με 8 και 20.000 οπαδούς του να χοροπηδούν. Εκείνη την ώρα, το μόνο που έμοιαζε να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό ήταν να μην χάσει με 9 πόντους. Γιατί αν έχανε και τη διαφορά, θα κινδύνευε να μείνει χωρίς πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της EuroLeague

Κάπου εκεί εμφανίζεται, λοιπόν, ο Δημήτρης Αγραβάνης . Βάζει τρίποντο, μειώνει στους 5. Ξαναβάζει τρίποντο, ξαναμειώνει στους 5 (είχε προηγηθεί τρίποντο του Τζένκινς). Πετυχαίνει και ένα γκολ φάουλ και από τους 8 ο Ολυμπιακός μειώνει στους 2. Πηγαίνει να ισοφαρίσει ο Μιλουτίνοφ, χάνει δύο βολές, έρχεται αμέσως μετά ο Αγραβάνης , τις βάζει και τις δύο...

Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός έσωσε την παρτίδα και ουσιαστικά εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας χάρη στον 23χρονο φόργουορντ... Από τη στιγμή που πήγε το ματς στην παράταση, οι ερυθρόλευκοι είχαν την ισοβαθμία με τον Αστέρα, συνεπώς είχαν αγκαλιάσει ήδη το πλεονέκτημα. Αν κέρδιζαν κιόλας, το εξασφάλιζαν και μαθηματικά τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου. Και το έκαναν. Χάρη στον Πρίντεζη.

Τα δύο 4αρια, δηλαδή, "καθάρισαν". Ναι, μιλάμε για τη θέση που όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση. Όχι λόγω Πρίντεζη, αλλά για το μπακ απ του. Κι όμως. Κανείς δεν ξέρει αν ο Πρίντεζης θα ήταν ίδιος αν είχε παίκτη ίδιου επιπέδου μαζί όλη τη σεζόν... Και φυσικά ο Παπαπέτρου στα προηγούμενα ματς και τώρα ο Αγραβάνης, έδωσαν νίκες. Το έκανε και πέρυσι στους τελικούς ο ήρωας του Βελιγραδίου, στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Δικαιώνοντας και τότε και τώρα τον Σφαιρόπουλο για την επιλογή και την επιμονή του.

Αγραβάνης, λοιπόν. Επαιξε καλά με τα Τρίκαλα, έκανε νταμπλ - νταμπλ και ουδείς έδωσε σημασία. " Με τα Τρίκαλα το έκανε, σιγά το πράγμα", σκέφτηκαν οι περισσότεροι. Τρεις μέρες μετά, έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους και αξιολόγηση στην EuroLeague. Με την μπάλα να καίει και τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο. Και κάπως έτσι, όλοι όσοι τον... έκραζαν όλη τη σεζόν, ήρθαν στην άβολη θέση να τον θαυμάσουν και να πανηγυρίσουν μαζί του. " Η άβολη κατάσταση να σε σώζει ένας παίκτης που τον κράζεις εδώ δύο χρόνια", όπως σχολίασε εύστοχα ένας φίλος του Ολυμπιακού στο Facebook.

Ετσι είναι όμως. Κανείς δεν λέει ότι ο Αγραβάνης είναι ο τέλειος παίκτης, το καλύτερο 4αρι ή άλλα τέτοια, τώρα που έκανε μεγάλο ματς. Μόνο που σε μια τόσο μεγάλη σεζόν, όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια βραδυά. Γιατί κανείς δεν περισσεύει, όλοι έχουν την ευκαιρία τους. Ειδικά όταν η ομάδα είναι καλή και λειτουργεί στην εντέλεια. Στον Ολυμπιακό τα άτομα και οι θέσεις παίζουν τον μικρότερο ρόλο, διότι υπάρχει ένα εξαιρετικό σύνολο. Χθες ήταν ο Παπαπέτρου, σήμερα ο Αγραβάνης.

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Παπανικολάου ήταν... άχρηστος και ο Γκριν λίγος για τον Ολυμπιακό, όπως και ο Γουότερς. Και βέβαια τώρα κάνει κάποιοι τολμούν να λένε πως δεν μπορεί να βοηθήσει ο Σπανούλης...

Τι λέει ο τίτλος; Τεσσάρι δεν θα ξαναζητήσεις. Τεσσάρι. Θα προσθέσουμε και κάτι άλλο. Τον Σπανούλη μην τον ξεγράφεις. Τον Σπανούλη...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ