OPINIONS

Σάρα(ς), μάρα και το κακό συναπάντημα

Σάρα(ς), μάρα και το κακό συναπάντημα
EUROKINISSI

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έχει σταματήσει την γκρίνια και τη διαμαρτυρία... Προς το παρόν το σκοπό του τον έχει πετύχει, βάζοντας φωτιά στη σειρά με τον Ολυμπιακό... Στο τέλος όμως θα αποδειχθεί αν η τακτική του ήταν επιτυχημένη

Η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ζευγάρι του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις είναι κυρίως έργο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η συμπεριφορά του εδώ και καιρό δεν συνάδει με όλα όσα έχουμε μάθει στην EuroLeague, μοιάζει "αρρωστημένη" για τα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και έχει ανάψει για τα καλά τα αίματα στη σειρά.

Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις που έχει κάνει ο 42χρονος Λιθουανός κατά καιρούς. Η συνεχής αναφορά στους διαιτητές, το περιβόητο 50-50 και όλη συνολικά η συζήτηση περί αξιοπιστίας και αξιοκρατίας στη σειρά. Είναι το γεγονός ότι έχει βάλει στο ίδιο ακριβώς τρυπάκι και τη διοίκηση της Ζαλγκίρις, που έφτασε στο σημείο να αναρτήσει στο twitter διαμαρτυρία για τη διαιτησία , αμέσως μετά το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με αφορμή τις βολές. Είναι το γεγονός ότι εκφράζεται απρεπώς για τους ρέφερι στον πάγκο, γκρινιάζει συνεχώς προς κάθε κατεύθυνση και φτάνει την κατάσταση στα άκρα, προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

Δεν το έκανε μόνο τώρα στη σειρά με τον Ολυμπιακό. Το έπραξε αν θυμάστε καλά και μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, όταν στη συνέντευξη Τύπου γούρλωσε τα μάτια και απευθύνθηκε απρεπώς σε Ελληνα δημοσιογράφο , όταν του ζήτησε διευκρίνηση για την αναφορά στη διαιτησία. Τότε λίγοι έδωσαν σημασία - ίσως και γιατί στον Παναθηναϊκό υπάρχει αγάπη για τον Σάρας και δεν δόθηκε συνέχεια - όμως δεν συμβαίνει το ίδιο πλέον. Ολη η μπασκετική Ευρώπη έχει στραμμένα τα βλέμματα προς τη σειρά του Ολυμπιακού με την Ζάλγκιρις και περιμένει την επόμενη δήλωση - αντίδραση για τη διαιτησία. Χωρίς να ξέρουμε πού μπορεί να καταλήξει όλο αυτό...

Το επόμενο βήμα του δε, ήταν ο σχολιασμός των λέιζερ στο ΣΕΦ , όχι ότι έχει άδικο να τον ενοχλεί, απλά μοιάζει περίεργο που τώρα θυμήθηκε να επισημάνει. Διότι τα λέιζερ είναι ενοχλητικά και δεν έχουν καμία απολύτως θέση στα γήπεδα και στον αθλητισμό, μόνο που στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί και άλλες φορές - υπέρ της ομάδας του - δίχως να έχει την ίδια ευαισθησία για να τα καταγγείλει.

Από κάθε άποψη όλο αυτό που συμβαίνει πρέπει να σταματήσει, ακόμα και για το καλό του ίδιου του Γιασικεβίτσιους. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύει όπως θέλει τα συμφέροντά του και είναι αλήθεια ότι το 1-1 δικαιώνεται προς τον παρόν τον Λιθουανό προπονητή. Ομως με όσα γίνονται η προσοχή ξεφεύγει από το μπάσκετ και μεταφέρεται αλλού, δημιουργώντας ένα αρρωστημένο κλίμα, που ενδεχομένως να προκαλέσει κακό συναπάντημα στο Κάουνας.

Να ξεφύγει, δηλαδή κι άλλο η κατάσταση και να ζήσει η EuroLeague πρωτοφανή σκηνικά στην Zalgirio Arena. Διότι προς τα εκεί οδεύει το πράγμα, βλέποντας τον Γιασικεβίτσιους να κάνει καθημερινά μια δήλωση με υποννοούμενα.

Κρίμα γιατί και ο ίδιος δείχνει εξαιρετικά στοιχεία ως προπονητής και ως κόουτς και η Ζάλγκιρις βρίσκεται πολύ κοντά σε έναν άθλο: να προκριθεί στο final four της EuroLeague στο Βελιγράδι. Ο,τι συμβαίνει στο Κάουνας είναι δικό του έργο, μόνο που στα playoffs αποφάσισε να κάνει και τη δουλειά του παράγοντα... Πού θα βγάλει όλο αυτό; Αν, πάντως, καταφέρει να στείλει την ομάδα του στο Βελιγράδι, το παράσημο αυτό θα το κουβαλά μαζί του σε όλο την υπόλοιπη προπονητική του καριέρα του και θα δικαιώσει όλους όσοι τον θεωρούν τον επόμενο μεγάλο κόουτς στην Ευρώπη. Αν όμως με τη συμπεριφορά του έχει δώσει το επιπλέον κίνητρο στον Σπανούλη και στους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού, θα έχει στήσει μια παγίδα και θα έχει πέσει ο ίδιος μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ