OPINIONS

Περί αδικίας και Μπόμπι Μπράουν...

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÏËÏÓÓÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÏËÏÓÓÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το DNP του Μπόμπι Μπράουν στο ματς με την Εφές συζητήθηκε ιδιαίτερα... Ομως δεν γίνεται να παίζουν σε όλα τα ματς 5 γκαρντ. Ειδικά όταν ο Μάντζαρης και ο Ρόμπερτς, κάνουν καλά τη δουλειά τους. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Ο Ολυμπιακός διασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της EuroLeague , έστω κι αν δεν ήταν φοβερός και τρομερός. Ο μεγάλος στόχος, δηλαδή, της κανονικής σεζόν επετεύχθη, αλλά το θέμα συζήτησης δεν ήταν αυτός. Ηταν το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Μπόμπι Μπράουν... Οχι γιατί ο Αμερικανός έλειψε πραγματικά από τους ερυθρόλευκους, αλλά γιατί πάντα... πρέπει να υπάρχει ένα θέμα για να γκρινιάζουν κάποιοι.

Να δούμε όμως τι έχει κάνει ο Μπόμπι Μπράουν μέχρι τώρα στην EuroLeague; Σε 4 ματς έχει κατά μέσο όρο 2.8 πόντους με 71% στις βολές, 50% στα δίποντα και 0% στα τρίποντα. Εχοντας ως στιγμής 0 στα 10! Εχει 1.5 ασίστ κι αυτό ήταν, σε 11:35 λεπτά συμμετοχής. Κι αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το πρώτο του με τα ερυθρόλευκα, που είχε 5 πόντους με 3/3 βολές 1/1 δίποντο και 3 ασίστ, στα υπόλοιπα ήταν σαν να μην υπήρχε. Ειδικά με Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ.

Ο Μπράουν, λοιπόν, κράτησε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όταν είχαν χρεωθεί με φάουλ οι Ρόμπερτς και Μάντζαρης, αλλά από εκεί και πέρα δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Κάτι όχι εύκολο άλλωστε, από τη στιγμή που έχει συγκεκριμένο - περιορισμένο - ρόλο και αποκτήθηκε ως συμπλήρωμα στο ρόστερ.

Για ποιο λόγο όλη αυτή η συζήτηση; Είναι ξεκάθαρο πως πέντε γκαρντ σε ένα παιχνίδι που κυλάει ομαλά - δεν υπάρχει δηλαδή μεγάλη διαφορά - είναι δύσκολο να παίξουν. Πολύ δε περισσότερο, όταν ο Βασίλης Σπανούλης είναι το νούμερο 1 της ομάδας τα 27 λεπτά - όπως την Παρασκευή - τα έχει στο... τσεπάκι.

Ο Σφαιρόπουλος, λοιπόν, επέλεξε τους Ρόμπερτς και Μάντζαρη για τη θέση του πλέι μέικερ και δεν μπήκε στη διαδικασία να εντάξει ακόμα ένα στο ροτέισον. Εκανε με άλλα λόγια το λογικό, αυτό που πράττουν όλοι οι προπονητές. Ηταν η επιλογή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν σημαίνει ότι αυτό θα συμβαίνει κάθε φορά. Αλλά δεν μπορεί να γίνεται τόσο μεγάλη συζήτηση για κάτι τόσο αυτονόητο.

Αλλωστε και ο Ρόμπερτς και κυρίως ο Μάντζαρης που ήρθε από τον πάγκο , έκαναν τη δουλειά που τους αναλογούσε. Πολύ περισσότερο ο Μάντζαρης, που επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις, με 5 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Κι επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση εδώ και καιρό για τον 28χρονο γκαρντ, είναι αλήθεια ότι δεν κάνει την καλύτερή του σεζόν φέτος. Αλλά ούτε ο Σφαιρόπουλος, ούτε ο Ολυμπιακός θα τον... πετάξουν στην άκρη. Τον στηρίζουν διότι τον πιστεύουν. Και ακόμα και στα χειρότερά του ο Μάντζαρης, έχει προσφέρει πολλά περισσότερα από τον Μπόμπι Μπράουν.

Περί αδικίας και Μπόμπι Μπράουν...
EUROKINISSI

Πολύ κακό για το... τίποτα συνεπώς. Ο Αμερικανός έλαβε και το μήνυμα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο κι αν θέλει πραγματικά να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, πρέπει να τον κερδίσει. Εχει μπροστά του τέσσερις γκαρντ, τον Σπανούλη, τον Ρόμπερτς, τον Μάντζαρη και τον Στρέλνιεκς και όταν αποκτήθηκε το ήξερε αυτό. Αλλωστε σε όσα ματς EuroLeague αγωνίστηκε - με εξαίρεση την πρεμιέρα του με τον Παναθηναϊκό - δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο. Αρα ούτε αδικημένος είναι, ούτε τρέχει τίποτα. Και κανένας παίκτης δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από την ομάδα, ειδικά όταν κερδίζει και πετυχαίνει το στόχο της.

Εδώ ο Σφαιρόπουλος τα έβαλε με τον Τζαμέλ ΜακΛιν που έχει τεράστια συμβολή στην ως τώρα πορεία του Ολυμπιακού αλλά κόντρα στην Εφές ήταν χαλαρός και... αδιάφορος, θα χαριστεί στον Μπράουν;

ΥΓ: Οι 6.500 που βρέθηκαν στο ΣΕΦ για ματς EuroLeague που δεν ήταν αδιάφορο και ο Ολυμπιακός έπαιζε το πλεονέκτημα έδρας είναι λίγοι. Και δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που οι ερυθρόλευκοι παίζουν σε άδειο γήπεδο. Αυτό είναι πραγματικά άδικο για την 2η ή την 3η ομάδα της κανονικής περιόδου στην EuroLeague.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ