EUROLEAGUE

Ο Σπανούλης βρίσκει ρυθμό

Ο Σπανούλης βρίσκει ρυθμό

Ο χρόνος είναι σύμμαχος για τον Ολυμπιακό. Αλλοι παίκτες κάνουν συντήρηση, αλλοι τρέχουν για να αποθεραπευτούν και ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκει τον καλό του εαυτό μέσω των αγώνων που δεν έχουν βαθμολογική σημασία. Εξηγεί ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Ο Ολυμπιακός ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να νικήσει την Εφές στην Πόλη. Ας μην αναλύσουμε το πώς και το γιατί, η ουσία είναι ότι προσπάθησε, αλλά η Εφές το ήθελε και το χρειαζόταν περισσότερο. Γι αυτό και το πήρε το ματς.

Σημείωση: Ο Ολυμπιακός κέρδισε μόλις 11 φάουλ, τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά στην EuroLeague. Γι αυτό και εκτέλεσε μόλις 7 βολές, παρότι η Εφές δεν έπαιζε και αυτό που λέμε άμυνα με τα μάτια.

Ομως δεν έχει μεγάλη σημασία ούτε το αποτελέσματα, ούτε τα φάουλ. Ο Ολυμπιακός ήταν αδιάφορος, στην πραγματικότητα τα τελευταία ματς στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης είναι σαν φιλικά. Οχι ότι θα του κάνει καλό η συνήθεια στην ήττα, στα τελευταία τέσσερα ματς έχει χάσει τα τρία. Αλλά επί της ουσίας τίποτα δεν αλλάζει, η τρίτη θέση είναι δεδομένη από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει πατήσει το φρένο τον τελευταίο καιρό. Είναι λογικό, αρκεί να είναι έτοιμος μετά το Πάσχα να πατήσει και πάλι το γκάζι. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει το μέλλον, ουδείς όμως δικαιούται να παραγνωρίζει ότι σε μια ζόρικη κανονική σεζόν, με 30 ματς μόνο στην EuroLeague, κανείς δεν γίνεται να παίζει με τις μηχανές στο φουλ συνέχεια. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο.

Αν υπάρχει, βέβαια, ένας παίκτης που έχει ανάγκη αυτά τα ματς ώστε να προετοιμαστεί σωματικά και ψυχολογικά για το τέλος της σεζόν, για τα ματς που τα κρίνουν όλα, λέγεται Βασίλης Σπανούλης. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, έχασε μπόλικα παιχνίδια, η απόδοσή του έπεσε φυσιολογικά και το κυριότερο έδειξε πως δεν πατάει καλά στα πόδια του.

Κόντρα στην Εφές στην Πόλη δεν ήταν ο παλιός καλός Σπανούλης, αλλά όσοι τον γνωρίζουν αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι βρίσκει σταδιακά τα πατήματά του. Οι 10 ασίστ που έκανε, σε συνδυασμό με τους 11 πόντους και τον τρόπο που έπαιξε, λένε πολλά. Οχι τα πάντα γιατί ακόμα δεν είναι έτοιμος 100%, όμως δείχνουν ότι την κατάλληλη στιγμή θα είναι έτοιμος. Ο χρόνος κυλάει υπέρ του και το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, συν τα τρία ματς της κανονικής διάρκειας στην Stoiximan.gr Basket League, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να βρει το ρυθμό του.

Την ώρα, δηλαδή, που υπόλοιποι έχουν δικαίωμα στην χαλάρωση και στη συντήρηση, ο Σπανούλης θα φορτσάρει για να βρει πάλι τον εαυτό του, ώστε μετά το Πάσχα, όταν αρχίζουν τα πλέι οφ της EuroLeague, να είναι σε φουλ φόρμα. Για τον 35χρονο γκαρντ η κατάρα (τραυματισμοί), μπορεί να αποδειχθεί ευχή (ξεκουράστηκε μέσα στη σεζόν) και με δεδομένο το ευνοϊκό πρόγραμμα, έχει μέσω αγώνων τον τρόπο να βρει το ρυθμό του.

Κάτι άλλο που να πρέπει να απασχολεί αγωνιστικά τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει, το μόνο πλέον που τον νοιάζει είναι να έχει υγεία. Ο Λοτζέσκι κάνει αγώνα δρόμου μήπως και προλάβει κάτι από τα πλέι οφ της EuroLeague, ο Γκριν περιμένει τις εξετάσεις για να δει πόσο σοβαρός είναι ο δικός του τραυματισμός. Από κάθε άποψη όμως ο χρόνος είναι σύμμαχος των ερυθρολεύκων, που πρέπει να είναι έτοιμος στις 18 Απριλίου. Οταν αρχίζουν τα πραγματικά σπουδαία.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ