EUROLEAGUE

Με δύο... Σπανούληδες

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA EUROKINISSI SPORTS

Ο Ερικ Γκριν σκόραρε, ο Βαγγέλης Μάντζαρης δημιούργησε και κάπως έτσι το κενό του Σπανούλη υπερκαλύφθηκε. Υπήρχε και ο... αυθεντικός Πρίντεζης και ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στο Καζάν. Τόσο απλά. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Το καλούπι από το οποίο βγήκε ο Βασίλης Σπανούλης έσπασε. Κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει από μόνος του, όποιος προσπαθήσει απλά θα είναι μια κακή απομίμηση. Ακόμα και στα 35 του είναι ασυναγώνιστος, από την άλλη όμως είναι και... καταπιεστικός. Οσο θα βρίσκεται στον Ολυμπιακό θα είναι ο ηγέτης και υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να ακολουθούν.

Οσο θα βρίσκεται στον Ολυμπιακό θα είναι ο ηγέτης και υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να ακολουθούν. Οταν δε, χρειαστεί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο βήματα εμπρός και να παίξουν και για τον εαυτό τους και για τον Σπανούλη. Οπως γινόταν στο παρελθόν, με τον Μάντζαρη, το Λο και τον Σλούκα να αναλαμβάνουν τούτο το έργο. Και πλέον να παίρνουν τη δουλειά και να την βγάζουν εις πέρας ο Ερικ Γκριν και ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ο Αμερικανός απελευθερώθηκε στο Καζάν και απάντησε σε όλους όσοι πιστεύουν ότι είναι μία μετριότητα. Δεν είναι. Είναι κλασικός σκόρερ, που χρειάζεται το χρόνο του για να αναδείξει όλο το ταλέντο του. Μπήκε στην αρχική πεντάδα, δεν είχε το άγχος και την πίεση και έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Εβαλε 25 πόντους, διέλυσε όλα τα αμυντικά συστήματα της Ούνικς και οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πως δεν είναι η ομάδα του ενός.

Την ίδια στιγμή, ο αναβαθμισμένος Βαγγέλης Μάντζαρης συνέχισε τις ανοδική πορεία του τελευταίου μήνα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του δίνει εδώ και καιρό μπάλες, τον βάζει να παίζει πικ εντ ρολ, αλλά και παιχνίδι με πλάτη. Δεν τον έχει απλά για να μεταφέρει την μπάλα από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη και αν μείνει ελεύθερος να σουτάρει κανένα τρίποντο. Στο Καζάν πήρε ακόμα περισσότερες μπάλες και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν... Σπανούλης στο δημιουργικό κομμάτι. Είχε 4 ασίστ, έβαλε και 9 πόντους και ήταν μαζί με τον Γκριν οι λόγοι που ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά στην επίθεση. Η μπάλα κυκλοφόρησε, η Ούνικς δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τους ερυθρόλευκους χωρίς τον αρχηγό τους και δέχθηκε 56 πόντους!

Τη δουλειά, λοιπόν, του αρχηγού την έκαναν... δύο, που πήραν μεγαλύτερη ευθύνη και έδειξαν ότι μπορούν. Προσοχή εδώ. Δεν έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από τον Σπανούλη, αλλά ότι μπορούν αν χρειαστεί να υπερκαλύψουν το κενό του. Οταν πρέπει και όπως πρέπει. Το είχε κάνει ο Ολυμπιακός και στην Βαρκελώνη, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και μάλιστα τώρα ήταν πιο δύσκολο, διότι απουσίαζε και ο Λοτζέσκι.

Αυτή είναι και η διαφορά του φετινού Ολυμπιακού σε σχέση με πέρυσι, πλέον μπορεί να τα βγάζει πέρα και χωρίς τον αρχηγό του. Οχι σε όλη τη σεζόν, αλλά σε κάποια ματς που αναγκαστικά θα λείψει. Αλλοτε λόγω τραυματισμού, άλλοτε για να ξεκουραστεί, όπως συμβαίνει με όλους τους παίκτες πρώτου επιπέδου στην επίπονη EuroLeague. Γι αυτό και υπάρχει μεγάλο ρόστερ και άλλος ένας σκόρερ στην ομάδα, ο Ερικ Γκριν, προκειμένου να βρίσκονται οι απαιραίτητες λύσεις σε κάθε περίσταση.

Αλλωστε, υπάρχει πάντα ο... αυθεντικός Πρίντεζης (που έβαλε 20 πόντους και δύο μεγάλα τρίποντα στα τελευταία λεπτά όταν οι υπόλοιποι είχαν κουραστεί) και ο εξαιρετικός Παπανικολάου και όποιος άλλος χρειαστεί. Στο Καζάν για παράδειγμα επανεμφανίστηκε ο Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος έκανε σπουδαίο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση και δικαιώνει τον Σφαιρόπουλο σε κάθε ευκαιρία...

Κάπως έτσι πήραν μπήκαν στη θέση τους και όλοι όσοι γκρινιάζουν σε κάθε ήττα και θέλουν μόνιμα μεταγραφές. Οσοι λένε σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι κακοφτιαγμένος και δεν μπορεί να πετύχει τίποτα. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν αισίως τις 15 νίκες στη φετινή EuroLeague, έκαναν ακόμα ένα βήμα για να πάρουν αβαντάζ έδρας στα πλέι και το κυριότερο; Εχουν ίδιο ρεκόρ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ναι, με την ομάδα που έχει πενταπλάσιο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό.

Αλήθεια, τι ακριβώς έπρεπε να είχαν κάνει οι ερυθρόλευκοι στη φετινή EuroLeague για να είναι ικανοποιημένοι όλοι οι οπαδοί τους; Προφανώς να είναι αήττητοι. Να έχουν 21-0. Διότι ως γνωστόν, στον Ολυμπιακό απαγορεύεται η κακή βραδιά και η ήττα... Σε αυτή την περίπτωση, αυτομάτως όλοι είναι άχρηστοι και η ομάδα χρειάζεται άμεσα δυο και τρεις μεταγραφές. Αλλά πριν προλάβουν να πάρουν θάρρος, πήραν την απάντηση μέσα στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γκριν και Πρίντεζης "εκτέλεσαν" την Ούνικς στο Καζάν
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο Καζάν
Σφαιρόπουλος: "Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου"
Γκριν: "O κόουτς έβγαλε πολλά συστήματα για μένα"
Μάντζαρης: “Να πάμε στην 4άδα και μετά όσο πιο ψηλά γίνεται”
Μισή ομάδα; Και τι έγινε;
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ