EUROLEAGUE

Ηρθαν τα... ΠΑΝΟ - κάτω

Ηρθαν τα... ΠΑΝΟ - κάτω

Μέχρι το 25' το ενδιαφέρον είχε να κάνει περισσότερο με τα πανό στο ΣΕΦ που ανεβοκατεβαιναν δίχως κατανοητό λόγο... Ε, μετά ήρθαν και τα πάνω - κάτω. Γράφει αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει ο Σπύρος Καβαλιέρατος.

Στις πύλες του ανεξήγητου τοποθετείται δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια όλη η εικόνα στο ΣΕΦ, το βράδυ της Παρασκευής. Ενας περίπατος για τον Ολυμπιακό εξελίχθηκε σε κάζο και ήττα από την Γαλατάσαραϊ, που τον βάζει σε περιπέτειες και μπορεί να του κοστίσει ακόμα και το αβαντάζ έδρας.

Στο πιο εύκολο ματς της χρονιάς, απέναντι στην εντελώς αδιάφορη και γεμάτη προβλήματα τουρκική ομάδα, οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στο +17 και το ζητούμενο έμοιαζε να είναι η διαχείριση του χρόνου που απομένει. Να μην τραυματιστεί κανείς, να μην κουραστει κάποιος περισσότερο απ' ο,τι πρέπει και ούτω καθ εξής. Από το μυαλό κανενός δεν μπορούσε να περάσει ότι αυτό το ματς μπορεί να γυρίσει, ειδικά με βάση την εικόνα των Τούρκων.

Αλλά ο Ολυμπιακός που δεν είχε πατημένο το γκάζι, όχι μόνο χρησιμοποίησε το φρένο περισσότερο απ' ό,τι πρέπει, αλλά έσβησε εντελώς τις μηχανές. Και όταν σταματάς, σε περνάει ακόμα κι αυτός που πηγαίνει αργά. Και μετά είναι δύσκολο να ξαναλειτουργήσεις στο φουλ για να επιστρέψεις στην αρχική σου θέση. Τόσο απλά, τόσο άσχημα για τους ερυθρόλευκους.

Είναι αδιανόητο αυτό που έπαθε ο Ολυμπιακός, διότι δεν ήταν ένα παιχνίδι που στράβωσε από την αρχή. Ηταν ένα ματς ακριβώς στα μέτρα του, που δεν φάνηκε να το υποτιμά καθόλου. Μπήκε δυνατά από την αρχή για να μην δώσει δικαιώματα και πήρε διαφορά ασφαλείας. Είχε ενέργεια, είχε διάθεση κι αυτό κράτησε μέχρι την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου. Κι εκεί ξαφνικά ήρθε το μπλακ άουτ.

Εκεί, δηλαδή, που το βλέμμα πήγαινε μία στο παρκέ και μία στο πάνω διάζωμα του ΣΕΦ για την καταμέτρηση των πανό, ήρθαν τα πάνω - κάτω. Την ώρα του αγώνα, λοιπόν, τα πανό που έχουν μόνιμη θέση στο παλατάκι του Φαλήρου για τον Πρίντεζη, τον Σπανούλη, τους Αγγελόπουλους (συν το καινούργιο για τον Μάντζαρη) κατέβηκαν από τη θέση τους. Κι όσοι το πήραν χαμπάρι προσπαθούσαν να μεταφράσουν αυτές τις κινήσεις. Οχι ότι είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά δεν είχε και κανένα ενδιαφέρον το ματς ως εκείνη τη στιγμή.

Τα πανό των Αγγελόπουλων επέστρεψε στη θέση του άμεσα, στην πορεία ανέβηκαν κανονικά και των παικτών, αλλά μέχρι να κατέβει το... βλέμμα στο παρκέ, το ματς γύρισε. Η Γαλατά δεν είχε τίποτα να χάσει, ο Ολυμπιακός δεν πίστεψε ποτέ ότι θα συνεχιστεί το κακό, όταν όμως ο Γκιουλέρ και ο Μίτσοφ πέτυχαν δύο συνεχόμενα τρίποντα, ήταν αργά. Οι Τούρκοι ισοφάρισαν και η μπάλα ζυγισε 100 κιλά.

Ε, λοιπόν, μετά έγινε άλλο παιχνίδι και μέχρι να καταλάβει ο Ολυμπιακός από πού του ήρθε, έχασε ένα δικό του αγώνα. Υπέστη μια ήττα που μπορεί να τον βάλει σε μπελάδες ως προς το αβαντάζ έδρας και όπως φαίνεται, όλα θα κριθούν στο Βελιγράδι. Ναι, στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα που ονειρεύεται πρόκριση και αν κερδίσει με διαφορά τον Ολυμπιακό θα ελπίζει και σε πλεονέκτημα.

Ξαφνικά το ματς αποκτά κομβική σημασία και για τους δύο κι όλα αυτά επειδή "στράβωσε¨ έτσι η αναμέτρηση με την Γαλατά. Η διπλή εβδομάδα που έρχεται θα είναι μια δύσκολη περιπέτεια για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του, που ναι μεν έχουν μάθει στα δύσκολα και φαίνεται να τα προτιμούν, αλλά δεν είναι απλό να παίζουν συνεχώς με τη φωτιά και να μην καίγονται.

Γιατί τα πάνω έρχονται κάτω πολύ πιο εύκολα, απ' ό,τι τα κάτω πάνω....

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ