OPINIONS

Η ΑΕΚ έπαιζε τελικό και δεν είχε ούτε 1968 άτομα στις εξέδρες...

Η ΑΕΚ έπαιζε τελικό και δεν είχε ούτε 1968 άτομα στις εξέδρες...

Δεν είναι μόνο η πρόκριση. Είναι και ο τρόπος που ήρθε για την ΑΕΚ και πανηγυρίστηκε σαν θρίαμβος. Ομως είναι κρίμα σε ένα ματς - τελικό, η Ενωση να μην έχει δίπλα της τον κόσμο... Ούτε 1968 οπαδοί δεν πήγαν στο ΟΑΚΑ, έτσι για να το συνδυάσουμε και με την ταινία.

Το Champions League του μπάσκετ δεν είναι η εμπορική διοργάνωση στην Ευρώπη, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό για την αξιοπιστία του και το ενδιαφέρον, ειδικά τέτοιες βραδιές όπως η χθεσινή. Με την πρόκριση της ΑΕΚ να έρχεται όχι μόνο χάρη στο τρίποντο του Ντούσαν Σάκοτα, αλλά κυρίως γιατί η αδιάφορη - εκείνη τη στιγμή που όλα είχαν τελειώσει στο ΟΑΚΑ - Βενέτσια δεν χαρίστηκε στην Εστουντιάντες που καιγόταν για τη νίκη.

Ηταν η απόλυτη βραδυά μπάσκετ, με τον κόσμο καρφωμένο μπροστά σε οθόνες τηλεόρασης, υπολογιστών, tablet και κινητών. Με τους διαιτητές να στέκονται στο ύψος της περίστασης σε όλα τα γήπεδα και να μην διαμορφώνουν καταστάσεις, τους παίκτες να τα δίνουν όλα και το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στις λεπτομέρειες.

Η ΑΕΚ προκρίθηκε, λοιπόν και ό,τι έγινε με το τρίποντο του Παναγιώτη Βασιλόπουλου και στη συνέχεια το νικητήριο σουτ του Ντούσαν Σάκοτα θα μείνουν για πολλά χρόνια χαραγμένα στις μνήμες των οπαδών του Δικεφάλου και συνολικά των μπασκετόφιλων. Τα βίντεο θα μείνουν στην ιστορία, όπως για παράδειγμα έχει μείνει το τρίποντο του Νίκου Ζήση με την Εφές πριν από 13 χρόνια για την EuroLeague.

Ηταν ίσως ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η ΑΕΚ για να βάλει άλλη μια σφραγίδα στα φετινά της κατορθώματα. Και το πιο περίεργο είναι ότι τη σεζόν 2017-18 η Ενωση έχει κάνει σπουδαία πράγματα, παρότι έχουν γίνει ένα σωρό λάθος επιλογές, έχουν έρθει πολλές κακές ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη και από κάθε άποψη η ομάδα έπρεπε να είναι πολύ καλύτερη, αν αναλογιστούμε την επένδυση που έκανε και φέτος ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Ακόμα κι έτσι όμως η ΑΕΚ έχει προκριθεί φέτος στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στους "16" του Basketball Champions League και έχει νικήσει και τον Ολυμπιακό στην Stoiximan.gr Basket League. Αρα έχει πολλά πράγματα για να θυμάται, έστω κι αν δεν είναι αρκετά. Είναι δηλαδή που με τόσα λάθη μαζεμένα, έχει ζήσει τόσες μεγάλες στιγμές. Από τα οξύμωρα του αθλητισμού.

Αλλωστε η πρόκριση στους "16" στο ChampionsLeague δεν είναι κατόρθωμα, είναι το αυτονόητο με βάση τη δυναμικότητα των αντιπάλων και τα μπάτζετ. Ομως ο τρόπος που ήρθε η νίκη επί της Μπαϊρόιτ και και ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων δημιούργησε ανεπανάληπτα συναισθήματα. Διότι η ΑΕΚ ήθελε νίκη της Στρασμούργκ μέσα στην Τουρκία, νίκη της Βενέτσια επί της Εστουντιάντες και δική της επικράτηση επί ων Γερμανών. Ολα μαζί τα ήθελε και έγιναν με τέτοιο τρόπο, που οπαδοί, παίκτες, προπονητές, διοίκηση της ΑΕΚ πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά και κάποιοι δάκρυσαν από τη χαρά τους . Αυτά μένουν για πάντα, είτε παίζεις στην EuroLeague, είτε στο Champions League, είτε στο ΝΒΑ...

Απλά η ΑΕΚ θα άξιζε λίγη περισσότερη αγάπη από τον ίδιο τον κόσμο της. Ανεξάρτητα από την πορεία, που ίσως να μην ικανοποιεί απόλυτα το ευρύ κοινό της. Επαιζε ματς - τελικό και το πρωί του αγώνα είχαν πωληθεί 72 εισιτήρια. Το μεσημέρι 130... Και όσο κι αν δείξει η εκκαθάριση, πάνω από 2000 άτομα δεν βρέθηκαν στις εξέδρες. Ούτε καν 1968 ΑΕΚτζηδες - που λέει ο λόγος - όσοι και ο τίτλος της ταινίας που έχει κάνει τόσο υπερήφανους τους οπαδούς της τις τελευταίες μέρες με αφορμή το Κύπελλο Κυπελλούχων που κατέκτησε η Ενωση πριν από 50 χρόνια....

Ας είναι αυτή η πρόκριση και ο τρόπος που ήρθε, η αφορμή για να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο ο κόσμος της ΑΕΚ την ομάδα μπάσκετ. Κι ας είναι και ο λόγος που από εδώ και στο εξής θα γίνονται πιο σωστές επιλογές από τη διοίκηση. Οσο μεγαλώνει το ενδιαφέρον, αυξάνονται και οι απαιτήσεις. Μην το ξεχνάμε αυτό.

ΥΓ.: Η επίσημη καταμέτρηση έδειξε 661 εισιτήρια, μαζί με τις προσκλήσεις και τα διαρκείας η καταμέτρηση έδειξε 1280 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ