EUROLEAGUE

Γιάννη, σειρά σου

Γιάννη, σειρά σου

Οποιος προπονητής κι αν έχανε στο ντέρμπι θα είχε πρόβλημα. Τώρα είναι η σειρά του Σφαιρόπουλου να βρεθεί στο στόχαστρο. Λογικό γιατί ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Ολυμπιακό, που πλέον κατάλαβε ότι δεν παίζει καλύτερα δίχως τον Σπανούλη. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Οποιος κι αν έχανε, ήταν δεδομένο ότι θα περάσει δύσκολο βράδυ. Νίκησε ο Τσάβι Πασκουάλ και έχει όλο το χρόνο να ηρεμήσει, έχασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και βρέθηκε για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, στο στόχαστρο των οπαδών. Αμφισβητίες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα, αλλά τούτη τη φορά οι αποδοκιμασίες στο ΣΕΦ και τα συνθήματα υπέρ του Μίλαν Τόμιτς, φέρνουν τον Θεσσαλονικιό προπονητή σε δυσχερή θέση.

Ετσι ήταν και έτσι θα είναι η ζωή του προπονητή στην Ελλάδα. Ο Πασκουάλ έμοιαζε σαν να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα από την Μπασκόνια και τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου, πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως θα κινδυνέψει η θέση του αν χάσει στο ΣΕΦ, όμως το ντέρμπι του Φαλήρου τον έβγαλε θριαμβευτή. Ο Παναθηναϊκός διάβασε τέλεια το παιχνίδι, άφησε τον Ολυμπιακό σε ρόλο κομπάρσου και με όπλο την άμυνα, πήρε μεγάλο διπλό... Η κατάσταση γύρισε ανάποδα, λοιπόν, για τους πράσινους, που πλέον έβαλαν στα σακούλι τους μια εκτός έδρας νίκη που λίγες ομάδες θα καταφέρουν στην EuroLeague και έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με τον αιώνιο αντίπαλό τους και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Ηταν, λοιπόν, η βραδυά του Παναθηναϊκού, που έχει τα 2 στα 2 απέναντι στον Ολυμπιακό και κερδίζει μέχρι τώρα ξεκάθαρα τη μάχη των εντυπώσεων. Συν τοις άλλοις, μπορεί να βλέπει καλύτερα το μέλλον του στην EuroLeague και το σπουδαιότερο απ' όλα, είναι ότι... βγαίνει ο ίδιος από τη δύσκολη θέση και τοποθετεί εκεί τους ερυθρόλευκους.

Πλέον η γκρίνια έγινε κάτοικος Πειραιά, μετά την δεύτερη τραγική εμφάνιση του Ολυμπιακού στην EuroLeague και το δύσκολο πέρασμα από το Αλεξάνδρειο. Ο Σφαιρόπουλος βρίσκεται πλέον στην θέση που καθόταν ο Πασκουάλ, νιώθει την αμφισβήτηση και οι επόμενες μέρες δεν θα είναι εύκολες. Αλλωστε ο προπονητής πάντα είναι πρώτος υπεύθυνος για την ήττα και εδώ που τα λέμε η εικόνα των ερυθρολεύκων δίνει κάθε δικαίωμα για έντονη κριτική. Δίχως φυσικά να χάνεται το μέτρο, διότι αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Πασκουάλ πως πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγες ημέρες.

Το θέμα φυσικά τούτη τη στιγμή δεν είναι πόσο φταίει ο Σφαιρόπουλος και αν θα φύγει μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει επί του παρόντος. Οπως δεν υπήρχε επί της ουσίας για τον Πασκουάλ. Το ερώτημα είναι αν μπορεί άμεσα να αλλάξει κάτι ο Ολυμπιακός για να βελτιώσει την εικόνα του, που μετά την Χίμκι είναι πολύ, πολύ κακή.

Τελικά δεν είναι καλύτερος δίχως Σπανούλη

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ρόμπερτς δεν αντέχει να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος απ' ό,τι του αναλογεί, ο Μάντζαρης και ο Πρίντεζης δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θέλουν και μαζί τους παρασύρουν και την υπόλοιπη ομάδα. Ο Σφαιρόπουλος, λοιπόν, δεν έχει βρει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα και ο Ολυμπιακός το πλήρωσε και στο ΣΕΦ και στη Βαρκελώνη. Αν δεν υπάρξει βελτίωση σαφώς και θα έχουν πρόβλημα πολλοί στον Πειραιά, όχι όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αλλωστε η σωστή κρίση για τον Ολυμπιακό θα έρθει όταν γυρίσει ο Σπανούλης. Και η στιγμή αυτή πλησιάζει, όχι μόνο γιατί ο αρχηγός ξεπερνά τις ενοχλήσεις, αλλά κυρίως γιατί κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο αναγκαία η παρουσία του 35χρονου γκαρντ. Διότι στην πράξη καταρρίφθηκε η θεωρία ότι ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα χωρίς τον Σπανούλη. Σε μερικά ματς ναι. Οταν η μπάλα "καίει" πολύ λιγότερο. Αλλά σε ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο αρχηγός λείπει και εκτελεστικά και δημιουργικά... Ηδη το κοντέρ γράφει 0-2 χωρίς αυτόν απέναντι στον Παναθηναϊκό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ