EUROLEAGUE

Επίδειξη δύναμης

Επίδειξη δύναμης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί του Ολυμπιακού, η οποία κυριάρχησε με κάθε τρόπο, με τους Ρώσους να στέλνουν μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ΤΣΣΚΑ αντιμετώπισε την αναμέτρηση του Φαλήρου σαν να ήταν ματς πλέι οφ... Κυριάρχησε απόλυτα και με κάθε τρόπο. Είναι η πρωταθλήτρια και έστειλε το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη...

Ξέρετε τι ακριβώς είπε η ΤΣΣΚΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας; "Θέλετε την EuroLeague. Ελάτε να την πάρετε"... Ηταν για τους πρωταθλητές Ευρώπης η πρώτη μεγάλη πρόκληση στη σεζόν, παρότι είναι Οκτώβρης και δεν κρίνεται απόλυτα τίποτα και έκαναν την απόλυτη επίδειξη δύναμης. Με όλους τους δυνατούς τρόπους. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο.

Οι Ρώσοι είναι παντοδύναμοι και δεν στέκονται στο παρελθόν. Δεν έχουν χορτάσει με την κατάκτηση της περυσινής EuroLeague, θέλουν περισσότερα. Θέλουν κι άλλες κούπες, πολλές κούπες. Θέλουν να πάρουν πίσω κι όσες έχασαν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός είναι ο λόγος που δεν το πήραν το 2012, το 2013 και το 2015, άρα όπου τον βρίσκουν θα κάνουν τα πάντα για να παίρνουν ρεβάνς.

Στο ΣΕΦ η ΤΣΣΚΑ έκανε σπουδαία εμφάνιση. Ο Ντε Κολό σκόραρε με κάθε τρόπο, έκανε μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό. Ο Τεόντοσιτς ταλαιπωρήθηκε, αλλά πέτυχε μεγάλα σουτ. Ο Τζάκσον βελτιώνεται κάθε χρόνο και περισσότερο, ο Χάινς και ο Βορονσέβιτς συμπλήρωσαν το παζλ. Οι Ρώσοι έκανα τη διαφορά στη δεύτερη περίοδο, όταν και κράτησαν τον Ολυμπιακό στους 7 πόντους, από τη στιγμή που αποφάσισαν να παίξουν και άμυνα το ματς πήρε το δρόμο του. Αλλωστε πρόκειται για ομαδάρα, όποιος το αμφισβητεί αυτό κάνει μεγάλο λάθος.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι είναι άτρωτοι. Εχουν σπουδαίο ρόστερ, εξαιρετικό προπονητή, τον Δημήτρη Ιτούδη, ξέρουν ακριβώς τον τρόπο για να φτάσουν στη νίκη. Είμαι έμπειροι, γνωρίζουν την EuroLeague καλύτερα από τον καθένα. Τα λεφτά περισσεύουν, μπορούν να διορθώσουν ό,τι πρόβλημα προκύψει στην πορεία. Εχουν συνεπώς όλο το πακέτο. Το ότι θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ είναι δεδομένο, ότι θα φτάσουν στο φάιναλ φορ επίσης. Απλά εκεί κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει. Είδαμε και στο ΣΕΦ ότι ο Ολυμπιακός μείωσε στο τέλος στους 4 πόντους... Και λίγο ήθελε να μειώσει κι άλλο. Διότι το μπάσκετ είναι παράξενο άθλημα και ακόμα κι αν τα έχεις υπολογίσει όλα, μπορεί να χαθούν βολές, να γίνουν λάθη. Και ειδικά στα φάιναλ φορ, η μπάλα είναι πιο βαριά.

Πάμε παρακάτω. Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν ήττες που είναι σαν νίκες. Υπάρχουν μόνο νίκες και ήττες. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν το μυαλό τους, έψαξαν για δικαιολογίες κι όσο δίκιο κι αν είχαν, κακώς μπήκαν στη λάθος διαδικασία. Ο Ολυμπιακός παρασύρθηκε και δεν έβγαλε το πρόσωπο που έπρεπε. Αν ήταν όλοι οι παίκτες σαν τον Πρίντεζη, ίσως η εικόνα να ήταν διαφορετική. Οχι το αποτέλεσμα, αυτό δεν θα άλλαζε με τίποτα. Αλλά ο Πρίντεζης, ο Σπανούλης, ο Μπιρτς στάθηκαν στο ύψος της περίστασης, ο δε Παπανικολάου με το πείσμα και την ενέργειά του, βοήθησε να μειωθεί η διαφορά.

Πάει, όμως, αυτό το ματς πέρασε. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κερδίσει πολλά και έχασε τα... προβλεπόμενα. Οσο η ΤΣΣΚΑ ενδιαφέρεται για τις νίκες, θα περνά από τις περισσότερες έδρες. Ειδικά όταν έχει κίνητρο. Αυτό είναι δεδομένο. Οιν ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά, να πάρουν τα παιχνίδια που πρέπει και να μπουν στα πλέι οφ. Να κάνουν δε τα πάντα για να πλασαριστούν σε τέτοια θέση, ώστε να αποφύγουν την ΤΣΣΚΑ στα πλέι οφ. Σε ένα ματς σε φάιναλ φορ, μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε. Και την ΤΣΣΚΑ. Πιο πριν, απλά δεν γίνεται.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ