EUROLEAGUE

Δεν περνάς, περνάς...

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου προβλημάτισε πολύ εν όψει πλέι οφ EuroLeague... Στο δεύτερο ημίχρονο όμως μεταμορφώθηκε στην ομάδα που δεν χάνει την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Αρα ξέρει τι πρέπει να κάνει κόντρα στην Εφές. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Ηττα σαν νίκη δεν υπάρχει για τον Ολυμπιακό, ακόμα κι όταν παίζει στην έδρα της ΤΣΣΚΑ. Αλλά ό,τι έδειξαν οι ερυθρόλευκοι στη Μόσχα δεν μπορεί να στεναχωρεί κανέναν. Το αντίθετο. Σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε με εικόνα από τα προσεχώς και οι δύο ομάδες έδωσαν τα πάντα για να κερδίσουν, ο Ολυμπιακός άγγιξε την ανατροπή . Και σκόρπισε πολλά χαμόγελα εν όψει των πλέι οφ που έρχονται.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Ηταν κομπάρσος και έμοιαζε ανήμπορος να ακολουθήσει το ρυθμό της ΤΣΣΚΑ. Με άλλα λόγια προβλημάτισε. Και για να πούμε την αλήθεια, οι περισσότεροι σκέφτηκαν πως αν συνεχίσει έτσι δεν πρόκειται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Εφές ακόμα και με πλεονέκτημα έδρας.

Στα τρία δεκάλεπτα που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός μεταμορφώθηκε. Από το "δεν περνάς", το τραγούδι πήγε στον επόμενοι στίχο. Στο "περνάς". Γιατί οι ερυθρόλευκοι άφησαν πίσω τις τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία ματς της EuroLeague, όπως και 25-15 της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με 22-22 και στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε με 43-49. Κι όλα αυτά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ που έπαιξε σε φουλ ρυθμό, πήρε 46 πόντους από Ντε Κολό και Τεόντοσιτς, σούταρε με 97% στις βολές, με 60% στα δίποντα και 42% στα τρίποντα.

Η άμυνα με αλλαγές τον βοήθησε, όμως ακόμα περισσότερο φάνηκε πως οι παίκτες του βρίσκουν πάλι το ρυθμό τους εν όψει των πλέι οφ. Πρώτος και καλύτερος ο Βασίλης Σπανούλης, που πλέον πατάει γερά στα πόδια του και έχει μπροστά του δύο ματς για την κανονική περίοδο στην Stoiximan.gr Basket , προκειμένου να πατήσει ακόμα καλύτερα στο γήπεδο. Είχε 16 πόντους, έδωσε 7 ασίστ και παίρνει τη θέση του στο παρκέ. Ποτέ ένας τραυματισμός δεν είναι καλός, όμως ο αρχηγός στα 35του είχε ανάγκη να ξεκουράσει το κορμί του. Ουδέν κακό, αμιγές καλού λοιπόν.

Πάμε παρακάτω. Η μετακόμιση του Ιωάννη Παπαπέτρου στο "3" έγινε αναγκαστικά λόγω του τραυματισμού του Ματ Λοτζέσκι, αλλά ο 23χρονος φόργουορντ ήταν έτοιμος. Αλλωστε ο Ολυμπιακός είναι έτσι φτιαγμένος, ώστε οι περισσότεροι παίκτες του να αγωνίζονται σε δύο θέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας. Ο Παπαπέτρου, λοιπόν, έκανε ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague με 16 πόντους, πέτυχε 4 στα 6 τρίποντα και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το ίδιο καλός ήταν και ο Βαγγέλης Μάντζαρης που στα μεγάλα ματς θα είναι εκεί και σίγουρα το ματς στη Μόσχα θα βοηθήσει την αυτοπεποίθησή του, η συνεχής άνοδος του Κώστα Παπανικολάου και του Δημήτρη Αγραβάνη είναι ακόμα ένα θετικό στοιχεία. Οσο για τον Πρίντεζη: είναι ο MVP της κανονικής περιόδου για τον Ολυμπιακό, σίγουρα έχει θέση στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague ως τώρα.

Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν ακόμα για τον Ολυμπιακό, ειδικά στη θέση "5"... Τα χαμένα ριμπάουντ πρέπει να τον απασχολήσουν, όπως και τα εύκολα λάθη. Όμως στα play off θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση και η άμυνα δεν πρόκειται να τον προδώσει ποτέ... Γι αυτό και μπορεί να αισιοδοξεί. Μην ξεχνάμε επίσης ότι από το παιχνίδι της Μόσχας απουσίαζε ο Ερικ Γκριν, αλλά και Λοτζέσκι. Μόνο που ο Ματ είναι αμφίβολο αν θα προλάβει τη σειρά με την Εφές. Κι αν το κάνει θα μπορέσει να παίξει στο τέταρτο και στο πέμπτο ματς, αν και εφόσον χρειαστεί να γίνουν. Ας του κάνουν δώρο οι υπόλοιποι τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ.

ΥΓ.: Μέχρι το φάιναλ φορ υπάρχει δρόμος. Το αβαντάζ έδρας δίνει περισσότερες πιθανότητες, αλλά όχι πρόκριση. Αλλά ό,τι και να γίνει, το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να νιώθει υπερήφανο... Στον μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών που η κατάταξη δεν μπορεί να κάνει λάθος, οι δύο ελληνικές ομάδες ισοβάθμιας στην τρίτη θέση με 19 νίκες και 11 ήττες. Ο Ολυμπιακός είναι τρίτος και ο Παναθηναϊκός τέταρτος. Αφησαν πίσω τους τρεις τουρκικές ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ (Φενέρ, Εφές, Νταρουσάφακα), αλλά και την Μπασκόνια. Και είδαν ομάδες σαν την Μπαρτσελόνα, την Μακάμπι, το Μιλάνο να μένουν εκτός πλέι οφ. Δεν είναι μικρό πράγμα για την Ελλάδα του 2017... Ας προετοιμαστούμε, λοιπόν, για να ζήσουμε μαγικές στιγμές στα πλέι οφ και ας δώσουν ραντεβού οι αιώνιοι στον τελικό της Πόλης. Μόνο εκεί μπορούν να ανταμώσουν πλέον.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ