EUROLEAGUE

Δεν είναι κάθε μέρα της υπέρβασης

Δεν είναι κάθε μέρα της υπέρβασης
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα ματς που μέχρι το 30' το έκανε να δείχνει δικό του. Δεν ήταν έτσι βέβαια. Δεν άντεξε στα πολλά προβλήματα και τις απουσίες και έχασε από μια εξαιρετική ομάδα. Οπως και να έχει όμως το 11-4 στην EuroLeague ως τώρα είναι μια χαρά απολογισμός. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Η Ζαλγκίρις δεν είναι τυχαία ομάδα. Ειδικά τούτη τη σεζόν. Πέντε συνεχόμενες νίκες μετράει η ομάδα που έχει την υπογραφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, πλέον το ρεκόρ της στην EuroLeague είναι 10-5. Με άλλα λόγια, έχει μία ήττα περισσότερη από τον Ολυμπιακό, που αν μη τι άλλο έχει κάνει εντυπωσιακή πορεία ως τώρα.

Αρα και πλήρης να ήταν ο Ολυμπιακός στο Κάουνας, πάλι δεν θα ήταν ξεκάθαρο φαβορί για να κερδίσει. Πολύ δε περισσότερο, παίζοντας δίχως τους Γιώργο Πρίντεζη, Βαγγέλη Μάντζαρη, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Δημήτρη Αγραβάνη. Δεν γίνεται σε κάθε ματς οι ερυθρόλευκοι να πηγαίνουν κόντρα στη λογική και τους νόμους του μπάσκετ, να ξεπερνούν όλα τα προβλήματα και να ρίχνουν στο καναβάτσο όλες τις ομάδες στην EuroLeague. Καλές, κακές, πολύ καλές, πολύ κακές.

Εντάξει, έχει συνηθίσει ο Ολυμπιακός τον κόσμο του να ξεπερνά τις απουσίες. Αλλά δεν γίνεται να το πετυχαίνει πάντα. Ούτε να βγάλει πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών δίχως να υποστεί ήττες . Ο απολογισμός του, το 11-4, στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης τον έχει και σε τροχιά πλέι οφ και μέσα στην 4αδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας. Αρα δεν μπορεί να έχει παράπονο κανείς από τους Πειραιώτες για όσα έκαναν μέχρι τώρα.

Μένει βέβαια η πίκρα για τον τρόπο που ήρθε η ήττα στο Κάουνας. Γιατί ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι θα ξεπεράσει και πάλι τις πάρα πολλές δυσκολίες και θα πετύχει άλλη μία υπέρβαση. Γιατί υπέρβαση θα ήταν το διπλό στο Κάουνας. Μέχρι το 30' έδειχνε ότι ελέγχει την κατάσταση και έμοιαζε ικανό για τη 12η νίκη σε 15 παιχνίδι. Κόντρα σε κάθε λογική και κάθε πρόβλημα που υπήρχε μπροστά του. Ελεγξε τα ριμπάουντ παρά τις απουσίες ψηλών, έλεγχε και το ρυθμό παρότι οι Λιθουανοί στην έδρα τους έχουν συνήθως τον πρώτο λόγο.

Αν έπαιζαν στο Μιλάνο, στην Εφές ή στη Βαλένθια ή τέλος πάντως απέναντι σε έναν αντίπαλο δίχως ιδιαίτερες ικανότητες, ίσως να άντεχαν ως το τέλος. Κόντρα στην Ζαλγκίρις δεν ήταν το ίδιο εύκολο. Ο Γιασικεβίτσιους έχει δείξει ότι διαβάζει το παιχνίδι, ψάχνει για λύσεις μέσα στο 40λεπτο και έβαλε πολλά εμπόδια στους ερυθρόλευκους. Ε, κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στην πίεση που δημιούργησαν 15.000 Λιθουανοί στις εξέδρες, δεν άντεξαν στην πίεση της Ζαλγκίρις και στη δική τους έλειψη ενέργειας από ένα σημείο και μετά. Δεν σταμάτησαν να το παλεύουν, όμως από ένα σημείο και μετά το ματς είχε πάρει το δρόμο του. Παρά την υπερπροσπάθεια της ελληνικής ομάδας να αντέξει. Δεν τα κατάφερε κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και γυρίζει στον Πειραιά με την 4η ήττα στις αποσκευές του.

Είναι βέβαια ένα αποτέλεσμα που το αντέχει, δεν ήταν ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Ο απολογισμός είναι εξαιρετικός ως τώρα, αν κάποιος πει ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί κάποια από τις 4 ήττες, ο αντίλογος είναι ότι θα μπορούσαν να χαθούν άλλα παιχνίδια. Αήττητος κανείς δεν μπορεί να τελειώσει ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, αυτό που μπορεί είναι να ξεχνάει το προηγούμενο παιχνίδι και να κοιτάζει το επόμενο.

Και ο Ολυμπιακός δίχως όλα τα προβλήματα μαζεμένα, μπορεί όχι μόνο να παραμείνει στη θέση που βρίσκεται, αλλά και να πετύχει νωρίς τους στόχους του. Πρώτα να προκριθεί στην 8αδα και μετά να πάρει και πλεονέκτημα έδρας. Αν τα προβλήματα δεν σταματήσουν, τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου απλά, διότι η υπερβάσεις είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας σε ένα τόσο μεγάλο πρωτάθλημα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ