EUROLEAGUE

Το ΣΕΦ τού φτάνει

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - MACCABI TEL AVIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - MACCABI TEL AVIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για μια ακόμη απάντηση του Ολυμπιακού και θυμίζει ότι φτάνουν μόνο νίκες στο ΣΕΦ για το αβαντάζ στα πλέι-οφ

Ο Ολυμπιακός φρόντισε να απαντήσει μόνος του στα ερωτήματα που … ο ίδιος είχε βάλει πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στη Βιτόρια. Η απάντησή σε όσους εξακολουθούν, κάθε φορά που χάνει, να τον αμφισβητούν (μηδενίζουν, καλύτερα) ήταν αποστομωτική. Έχασε με -32 πόντους, κέρδισε με 30.

Εντάξει η Μακάμπι δεν είναι υπόδειγμα σοβαρότητας και συνεπούς ομάδας, ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε κάθε λόγο να την σφυροκοπάει από το ξεκίνημα του ματς , θέλοντας να ανακτήσει ένα μεγάλο μέρος της αυτοπεποίθησής του. Και τα έκανε όλα πολύ καλά.

Οι 26 ασίστ που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» αποτελεί μια από τις καλύτερες επιδόσεις τους στην ευρωπαϊκή τους ιστορία . Σε συνδυαμό, μάλιστα, με τα μόλις 9 λάθη, δείχνουν πως το ασχημόπαπο της Βιτόρια που μετά βίας σκόραρε 54 πόντους, μεταμορφώθηκε σε … Θρύλο (με+40 πόντους στην επίθεσή του) παίζοντας μπάσκετ και κυρίως βγάζοντας ενέργεια.

Ήταν φρέσκος ο Ολυμπιακός, αντέδρασε με υγεία και επιστρέφοντας στις βασικές του τις αρχές. Άμυνα, ριμπάουντ, τρέξιμο. Και η μπάλα χαμηλά, είτε στα πεντάρια, είτε στον ρέκορντμαν, πλέον, των ευρωπαϊκών συμμετοχών, Γιώργο Πρίντεζη .

Θα ήταν όλα ιδανικά, αν δεν τραυματιζόταν ο Μακ Λιν . Σιγά όμως μην αφήσει η ατυχία ήσυχο τον Ολυμπιακό. Λες και κάποιος … βάζει σημάδι και εξουδετερώνει, εκείνους που βρίσκονται σε φόρμα. Ο Τζαμέλ είχε πάρει αμπάριζα την έτσι κι αλλιώς αφελή άμυνα της Μακάμπι, αλλά η μέση του τον πρόδωσε κι αντί να συνεχίσει να κάνει όργια στο παρκέ, πήγε για τις πρώτες βοήθειες και τις θεραπείες για να προλάβει να παίξει στη Μόσχα.

Σκεφτείτε ένα θηρίο σαν τον Μακ Νιλ, να πονάει στη μέση, να πρέπει να ταξιδέψει με αεροπλάνο και να προσγειωθεί σε μια πόλη (Μόσχα) όπου η θερμοκρασία είναι είκοσι βαθμοί πιο κάτω από αυτήν της Αττικής. Από το +15 θα βρεθεί στο -5. Με μυϊκό σπασμό; Άντε να συνέλθει…

ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ 8.000 ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - MACCABI TEL AVIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - MACCABI TEL AVIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI


Στο ΣΕΦ είχε δεν είχε οκτώ χιλιάδες κόσμο. Αυτό είναι το κοινό των «ερυθρολεύκων» στο μπάσκετ. Οι «πιστοί» της συγκεκριμένης ομάδας, που δεν κάνουν τόσο πολύ θόρυβο, τους αρέσει περισσότερο να βλέπουν μπάσκετ από το να ουρλιάζουν. Οι υπόλοιποι είναι εκείνοι που σε κάθε ήττα ζητάνε «αίμα» και κάνουν υψηλή κριτική, ενώ ουσιαστικά δεν πάνε στο γήπεδο.

Αλλά σε αυτή την έδρα, ο Ολυμπιακός έχει συνηθίζει να παίζει. Κι εδώ που τα λέμε, αν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, δεν χάσει από κανέναν, ενώ θα είναι γηπεδούχος, το πιθανότερο είναι να έχει αβαντάζ έδρας στα πλέι-οφ.

Πέρσι το πλεονέκτημα έδωσαν οι 19 νίκες. Ο Ολυμπιακός, αυτή την στιγμή, έχει 13 και του μένουν ακόμη έξι ματς εντός κι άλλα τόσα εκτός έδρας παιχνίδια.

Μέσα στο ΣΕΦ θα υποδεχθεί Φενέρ (1/2 ) Βαλένθια (22/2), Μπάμπεργκ (3/3), Μπαρτσελόνα (15/3), Εφές (23/3) και Ζαλγκίρις (6/4)

Θεωρητικά μπορεί να κάνει το έξι στα έξι. Και να ψάχνει μετά για διπλά, που έτσι κι αλλιώς ξέρει να τα παίρνει στην Ευρωλίγκα. Το εκτός έδρας πρόγραμμά του: Κίμκι (18/1), Ερ.Αστέρας (26/1), Ρεάλ (9/2), ΠΑΟ (2/3), ΤΣΣΚΑ (21/3) και Μάλαγα (30/3)

Σημείωση: Οι 19 νίκες είναι όριο πλεονεκτήματος με βάση τα περσινά αποτελέσματα. Φέτος, ενδεχομένως να χρειαστεί άλλη μία. Γεγονός είναι πάντως ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει σημαντικά βήματα για την επίτευξη του αντικειμενικού τους στόχου.

Προφανώς δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να μιλήσουν με τόση μακροπρόθεσμη προοπτική. Όπως όλες οι ομάδες πάνε βήμα-βήμα, αγώνα με τον αγώνα. Κι ο επόμενος σταθμός είναι η Μόσχα, με την Κίμκι του Μπαρτζώκα και του φίλου μας του Στέφανου Τριαντάφυλλου…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ