EUROLEAGUE

Γρίφος για Σφαιρόπουλο

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(Α) ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(Α) ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για την κακή ήττα του Ολυμπιακού και την δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για άλλο, όμως, λόγο…

Από τους 16 προπονητές της Ευρωλίγκας στην πιο δύσκολη θέση, αυτή την εποχή, βρίσκεται ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Όχι γιατί του λείπουν παίκτες, αλλά … επειδή επέστρεψε ο ηγέτης της ομάδας του. Ο κόουτς του Ολυμπιακού θα πρέπει να «βολέψει» τον Βασίλη Σπανούλη, χωρίς κραδασμούς, με την χημεία των μέχρι προχθές πρωτοπόρων της βαθμολογίας να μένει αναλλοίωτη.

Δεν είναι εύκολο, όσο κι αν απέξω όλοι τα βλέπουμε πανεύκολα, κάνουμε τους ξερόλες, τους προπονητές, τους παίκτες, ενίοτε και τους … προέδρους, φωνασκώντας ειδικά στα social media.

Μεταξύ μας ο Σπανούλης, αν έλειπε το τελευταίο πεντάλεπτο καλός θα ήταν, αφού θα είχε ολοκληρώσει το ματς με 11 πόντους και 4 ασίστ, έχοντας μάλιστα ένα μόλις λάθος. Σε σχέση με τα … εννέα που έκανε εναντίον της ΑΕΚ, η διαφορά είναι μεγάλη.

Όμως το τελευταίο πεντάλεπτο δεν μπορεί να λείπει από κανένα ματς μπάσκετ. Και ο Σπανούλης, όπως και όλοι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν παρόντες, σε ένα αυτοκαταστροφικό παιχνίδι, που θύμιζε πάρα πολύ το προ διετίας ματς, πάλι στην Βαμβέργη. Τότε η Μπάμπεργκ έκανε ένα 12-0 και πήρε τη νίκη. Αυτή τη φορά χρειάστηκε ένα 13-0 και συνολικά ένα 15-2 για να αντιστρέψει τους όρους και να πανηγυρίσει στο τέλος .

Είναι, λοιπόν, πρόβλημα ο αρχηγός του Ολυμπιακού;

Και ναι και όχι, θα απαντήσουμε. Όχι όταν τιθασεύει τον εγωισμό του, δίνει την μπάλα αμέσως, άσχετα αν οι συμπαίκτες του … αστοχούν εξ’ επαφής (όπως ο Μπόγρης για παράδειγμα). Ναι όταν συμβαίνει το αντίθετο, εκμαιεύει προσπάθειες ενώ δεν πρέπει. Ακόμη και στο τέλος του ματς, όταν έδωσε την πάσα κατευθείαν στον Στρέλνιεκς το τρίποντο ήταν εύστοχο. Όταν την κράτησε (γιατί δεν έγινε το πικ εντ ρολ, που είχε ζητήσει ο Σφαιρόπουλος στο τάιμ-άουτ) έγινε … κουλουβάχατα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δίνει μάχη με τον χρόνο. Ξέρει ότι δεν έχει πολυτέλειες να χάσει πολλά ματς, περιμένοντας τον Σπανούλη να βρει τον ρυθμό των υπολοίπων. Εντάξει πείτε ότι με την ΑΕΚ ότι η ήττα δεν έχει νόημα. Και με την Μπάμπεργκ, αν δεχθούμε ότι ήταν η πρώτη μετά από ένα σερί 5-0, πάλι γίνεται αποδεκτή.

ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΤΣ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ΡΑΙΤ(Α) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ΡΑΙΤ(Α) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI


Όμως τώρα έρχονται τα δύσκολα. Ο Ολυμπιακός περιμένει την ερχόμενη Τετάρτη την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καπάκι ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για το ματς με την Εφές και κλείνει τον πρώτο γύρο με αποστολή στο Κάουνας όπου θα κοντράρει την φορμαρισμένη Ζαλγκίρις του Σάρας.

Το ιδανικό σενάριο θα είναι ένα 12-3 στο τέλος του πρώτου γύρου. Και το 11-4 καλό θα ακουστεί. Παραπάνω … ήττες φορτώνουν αρκετά το δισάκι της ομάδας.

Σίγουρα ο Σπανούλης θα είναι καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι. Σίγουρα θα επιστρέψει και ο Μιλουτίνοφ. Θα χρειαστεί ωστόσο πολλή μελέτη από το «ερυθρόλευκο» σταφ για να επαναπροσδιοριστούν οι ρόλοι.

Ο έρμος ο Χόλις Τόμπσον στο Μπάμπεργκ, έπαιξε λιγότερο από … πέντε λεπτά και μοιάζει να είναι ο πρώτος που πληρώνει την επάνοδο του Σπανούλη στην ομάδα.

Ο Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του είναι πεισματάρηδες. Όταν ο Ολυμπιακός έχασε από τον Παναθηναϊκό, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, από τον Παναθηναϊκό, έβαλαν ξανά τους όρους του παιχνιδιού επί τάπητος και πήραν το μάξιμουμ απ’ όλους τους παίκτες στον μήνα που ακολούθησε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ÓÐÁÍÏÕËÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ÓÐÁÍÏÕËÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI


Πιστεύουμε ότι θα κάνουν το ίδιο και αυτή τη φορά. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να βάλει το χεράκι του και ο ίδιος ο Σπανούλης. Ο Βασίλης παραμένει ο λίντερ του Ολυμπιακού. Αυτό δεν αμφισβητείται. Από την στιγμή που θα μπορέσει σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα να βάζει από κάτω τους εγωισμούς του, προς όφελος του συνόλου, δεν έχει παρά να κερδίσει! Εντάξει το ξέρουμε ότι κι αυτός θέλει το χρόνο του. Μόλις τώρα επέστρεψε στον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδάκι να τα βάζει όλα σε τάξη, νομίζουμε ωστόσο ότι όλοι καταλαβαίνουν ποιο είναι το συμφέρον της ομάδας.

Θα επισημάνουμε ακόμη δύο πράγματα:

Το 30 δίποντα και 27 τρίποντα δεν είναι … παιχνίδι Ολυμπιακού, αλλά αυτό ενδεχομένως να εξηγείται λόγω της απουσίας του Μιλουτίνοφ και της μη καλής βραδιάς του Μακ Λιν. Παρόλα αυτά η ανισορροπία δεν συνηθίζεται από τους Πειραιώτες.

Οι τελευταίες επιθέσεις ήταν ένα ρεσιτάλ εγωισμού. Όχι μόνο από τον Σπανούλη, αλλά και τους υπόλοιπους (Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς). Θόλωσε το μυαλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην τελευταία επίθεση, όπου ο Παπανικολάου παίρνει το ριμπάουντ μπορεί κάλλιστα να γυρίσει προς το καλάθι και να ισοφαρίσει, αλλά προτιμάει να τρέξει να βγει έξω από τη γραμμή και να κάνει ένα τρίποντο απελπισίας λες και έπρεπε σώνει και καλά να βάλει ο Ολυμπιακός τρεις πόντους!

ΥΓ: Έκπληξη στο τέλος: Η απουσία του Πρίντεζη από την πεντάδα. Προφανώς το πικ εντ ρολ θα είχε συνεργασία Σπανούλη - Μακ Λιν, αλλά ο «Πριντ» έξω;

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ