EUROLEAGUE

Βρυκόλακας

ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον ασταμάτητο Ολυμπιακό που κερδίζει τους αντιπάλους, την ατυχία, την κούραση, αλλά πλέον ακόμη και τον κακό του εαυτό.

Το καλό στην περίπτωση των Ολυμπιακών, είναι ότι πλέον έχουν μάθει καλά την ομάδα τους. Τι εννοώ; Το ματς με την Έφες είναι από αυτά που έχει συνηθίσει να χάνει η ομάδα! Τι είπατε; Όχι!

Ε όσοι δε το πιστεύετε, δεν είστε Ολυμπιακοί. Γιατί ο κόσμος αυτής της ομάδας γνωρίζει καλά, ότι το συγκεκριμένο σύνολο μπορεί να διαλύσει τον πιο ισχυρό και να τη "φάει" από τον χειρότερο. Γιατί η Έφες φέτος, ναι, είναι η χειρότερη ομάδα και προσωπικά δε μου κάνει έκπληξη, ήμουν ο μόνος που το ‘χα προβλέψει στο γκάλοπ του Sport24.gr πριν το ξεκίνημα της διοργάνωσης. Το κέρδος του Ολυμπιακού είναι μεγάλο λοιπόν. Όχι γιατί έφτασε στην 11η νίκη του , ούτε καν γιατί πήρε κι άλλο ροζ φύλλο αγώνα δίχως τόσους παίκτες.

Το κέρδος είναι, γιατί απέφυγε μια σίγουρη παγίδα. Ούτε στιγμή δε πίστεψα ότι το βράδυ θα ‘ταν από και εύκολο. Όπως υπήρχε η αύρα την Τετάρτη ότι θα γίνει το καλό, έτσι έκανε "μπαμ" ότι θα στράβωνε το πράγμα. Ίσως κάποιοι σας πουν " πάλι καλά που ήταν η Έφες". Όχι, αυτό μη το χάψετε. Αν ήταν καλύτερη ομάδα, θα ‘ταν και καλύτερος ο Ολυμπιακός. Όμως με τα σύνολα που κάνουν ό,τι τους έρθει, τις περίεργες ατμόσφαιρες στο γήπεδο και γενικά τα ματσάκια που δε βγάζουν "πολεμικό" κλίμα, οι "ερυθρόλευκοι" συνήθως έχουν θέματα.

Δεν έχασαν γιατί την κατάλληλη στιγμή έπαιξαν άμυνα, γιατί οι Τούρκοι έκαναν δυο βλακείες φάουλ στο ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος της Ολυμπιακής επίθεσης και βέβαια γιατί τού "κατσε" τόσο καλά το ροτέισον του Σφαιρόπουλου, που την ώρα που έπρεπε ο Σπανούλης ήταν ξεκούραστος στο γήπεδο και αμόλησε τη βόμβα που έκρινε και το ματς. Α επειδή μετά θα το ξεχάσω, μεγάλο τρίποντο του Παπαπέτρου από τη γωνία, γιατί πολύ απλά ο Ιωάννης δεν είχε καλή σύνδεση με το καλάθι, αλλά πήρε τη φάση και το "κόλλησε".

Φυσικά και η Έφες δεν έχει τις λύσεις της ΤΣΣΚΑ, αλλά αυτό δε σημαίνει και κάτι. Ειδικά όταν μιλάμε για Ευρωλίγκα και για τον Ολυμπιακό, που ως γνωστών μπορεί να διαλύσει οποιοδήποτε θηρίο, αλλά αν αποδειχθεί ευάλωτος την "πατάει" και στα λεγόμενα εύκολα. Οι Πειραιώτες μπήκαν στο αγαπημένο τους Σινάν Ερντέμ, κάνοντας διαγωνισμό λαθών.

ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα περισσότερα σωστά τα επιχείρησαν, αφού τα πρόσφερε και η άμυνα των Τούρκων. Η επιρροή του Αταμάν δεν είναι μεγάλη ως τώρα. Κάποιος που ξέρει καλά την Ευρωλίγκα και πως φτιάχνονται οι ομάδες, ήταν εύκολο από νωρίς να διαγνώσει ότι ο Περάσοβιτς κατασκεύασε έναν... στραβοχυμένο λουκουμά (που είχε πει κάποτε και ο Γιατζόγλου). Οι Τούρκοι όταν πάνε να παίξουν ομαδικά, καθυστερούν το παιχνίδι τους.

Είναι σταθερά απειλητικοί στο "ανοιχτό" γήπεδο και θα σου κάνουν ζημιά σίγουρα, αν κλέψουν ψηλά τη μπάλα ή πάρουν ανενόχλητοι το ριμπάουντ. Δεν άντεχαν την πίεση και αυτό ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε. Δυο κόκκινα σερί (0-7 και 0-8) ήταν αρκετά για να δώσουν κεφάλι στην ελληνική ομάδα. Από τη στιγμή που με φρόιντ λαιν τους Μπόγρη- Ουίλτζερ η ομάδα είχε δεχθεί 9 πόντους στο δεκάλεπτο, καταλάβαινε κάποιος, ότι αν μπορούσαν να σκοράρουν με σταθερότητα, θα έπαιρναν και το ματσάκι.

Η Έφες μείωνε μόνο από τις επιθέσεις που της πρόσφερε ο Ολυμπιακός με τα άστοχα σουτ. Δημιουργείτο η απόλυτη ανισορροπία στο αμυντικό τρανζίσιον των "ερυθρόλευκων" και μόνο έτσι σκόραραν οι παίκτες του Αταμάν. Χαμηλό το σκορ και το πρόβλημα για τους Πειραιώτες, ήταν να αντέξουν περισσότερο στις δικές τους δυνάμεις, μετά την εξάντληση κόντρα στην "αρκούδα". Μόνο τυχαίο δεν ήταν, πως ο παίκτης που έδειχνε πιο φρέσκος απ’ όλους, ήταν ο Ρόμπερτς, ο οποίος φάνηκε λιγότερο απ’ όλους στον μεγάλο θρίαμβο της Τετάρτης!

Η τρίτη περίοδος άρχισε να φέρνει τα άσχημα μαντάτα τα οποία κορυφώθηκαν στα μισά της τελευταίας περιόδου. Οχτώ λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο. Βιασύνη. Λιγότερες τελικές πάσες. Καθυστερημένο ξεκίνημα στις επιθέσεις. Μηδαμινοί αιφνιδιασμοί. Και ο Ρόμπερτς τίποτα στο δεύτερο μέρος, που επαναλαμβάνω θα 'πρεπε να είναι ο πιο φρέσκος. Τι άλλο να σας γράψω; Α και να το ξαναπώ: Τα περισσότερα σουτ έγιναν σωστά. Χάθηκαν πολλά ελεύθερα. Στα πικ εν ρολ, στα ντράιβ του Σπανούλη, όλες οι μπάλες βγήκαν καλά. Τα σουτ δε μπήκαν.

ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δε πήραν και επιθετικά ριμπάουντ"! Ναι, αλλά όταν ανοίγεις το στόμα σου να πεις κάτι, καλύτερα να ξέρεις. Η Έφες είναι η τρίτη ομάδα στα ριμπάουντ. Η ΤΣΣΚΑ είναι ευάλωτη, οι Τούρκοι όχι και καπακώνουν τη μπάλα (άσχετα αν δε ξέρουν φέτος τι να την κάνουν).

Το μεγαλύτερο λάθος στο ματς, ήταν στο τέλος, που δεν έκαναν φάουλ και η Έφες βρήκε τρίποντο ισοφάρισης. Δε μπήκε, αλλά ήταν "έγκλημα". Να μη ξαναγίνει. Ναι, ξέρω τι σκέφτεστε και σωστό είναι. Καρμπόν παιχνίδι με αυτό κόντρα στην Μπάμπεργκ. Έτοιμοι να προδώσουν τους εαυτούς τους ήταν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου. Αλλά αυτή τη φορά, η άμυνα ήταν καταλυτική στο τέλος και τα μεγάλα σουτ μπήκαν. Χαμένα ριμπάουντ και λάθη.

Η κούραση άρχισε να κυριαρχεί και αυτή είναι η αιτία των λαθών. Και κάπου εκεί, εμφανίζεται ο άνθρωπος που όταν σταματήσει να παίζει, θα καταλάβουν οι Ολυμπιακοί ακόμη περισσότερο την αξία του. Ο Βασίλης Σπανούλης επέβαλλε τον νόμο του, στο Σινάν Ερντέμ. Και ήρθε η… απόδραση. Ήρθε η νίκη, για να φτάσει ο Ολυμπιακός σε κάτι εκπληκτικό. Τρεις εβδομάδες έχουν γίνει ως τώρα διπλά παιχνίδια και το ρεκόρ των Πειραιωτών είναι 6-0. Είπατε κάτι;

Διαβάστε την τελευταία παράγραφο στο άρθρο μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ και θα καταλάβετε. Τώρα ξεκούραση και σε λίγα 24ωρα, νέο ταξίδι και πολύ πιο ζόρικος αντίπαλος. Στο Κάουνας, με την τρομερή Ζαλγκίρις και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που έχει -δικαίως- εκτοξεύσει τις μετοχές του στην προπονητική. Εμείς θα τα ξαναπούμε, μετά το ματς με την Αρμάνι. Καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά, υγεία σε όλο τον κόσμο…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ