EUROLEAGUE

Το είδαμε κι αυτό

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - GALATASARAY (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - GALATASARAY (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που έχει χάσει σχεδόν απ’ όλους τους αποκλεισμένους της φετινής Ευρωλίγκα.

Έχει χάσει με διάφορους τρόπους ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ! Όπως και όλες οι ομάδες. Πάντα όμως υπάρχει και κάτι καινούργιο. Αυτή τη φορά, είδαμε μια ομάδα που μπήκε φουριόζα στην έδρα της και έβαλε 48 πόντους στο ημίχρονο. Όταν ο Ολυμπιακός πετυχαίνει 48 πόντους στο ημίχρονο, ποιος πιστεύει ότι θα χάσει; Ε το έπαθε. Θέλετε κι άλλο; Τελείωσε το ματς και είχαν 23-23 ριμπάουντ. Ναι, 23 επιθετικά. Σχεδόν τόσα είχαν μαζέψει και στο Μιλάνο. Και εκεί έχασαν. Γιατί; Μα και οι ίδιοι δε το εξηγούν. Εδώ όμως μιλάμε για ήττα από κακή ομάδα . Δυο φορές ήττα από τη Γαλατά. Χαμένο ματς και από το Μιλάνο και από τη Μακάμπι.

Συμπέρασμα; Εμφανέστατο.

Όταν το μυαλό τους «ταξιδεύει», μαζί ταξιδεύει και το ροζ φύλλο αγώνα. Μη τους φοβάστε στα ζόρια. Δεν είναι η …ανακάλυψη της Αμερικής ότι στα δύσκολα οι «ερυθρόλευκοι» είναι πάντα δυνατοί. Όμως αυτή τη φορά τα έκαναν «σαλάτα» στο δεύτερο μέρος. Θέλετε γιατί πίστεψαν ότι είχε τελειώσει; Θέλετε γιατί ο ένας καθόταν και ρωτούσε τον άλλο «ρε τι γίνεται με τα πανό;».

Εμείς δε θα κάνουμε την… ιατροδικαστική έρευνα. Αυτή είναι για τα αποδυτήρια. Και εγώ και εσείς, είδαμε απλά τους πρωταθλητές να τελειώνουν με 2/20 τρίποντα. Αυτό δεν αλλάζει. Σημάδευαν άσχημα και μόνο ο Γκρίν είχε 2/4. Οι συμπαίκτες του 0/16! Η εικόνα ενός φυσιολογικού αγώνα για την ομάδα του Πειραιά, θα ήταν να ξεφύγει η κατάσταση σε βάρος των Τούρκων. Η πρεμούρα του Ολυμπιακού αρχικά του έβγαινε. Όταν όμως ξέφυγε το μυαλό, η πρεμούρα γύρισε μπούμερανγκ.

Η Ευρωλίγκα είναι μυστήρια διοργάνωση. Εύκολα θα πάρεις διαφορά, εύκολα και θα τη χάσεις. Στο λιμάνι το ξέρουν. Μια ομάδα όπως η Γαλατά, μπορεί να μην είναι επικίνδυνη λόγω βαθμολογικής ανάγκης, ωστόσο υπάρχουν πάντα λόγοι να «βγάλει κάποιος νύχια» και να προσπαθήσει να σου δημιουργήσει μπελά. Οι Τούρκοι είχαν κερδίσει στον πρώτο γύρο, αλλά στο ΣΕΦ μπήκαν δίχως βαθμολογικό κίνητρο. Με δυο λόγια, ο καθένας έπαιζε και για τον εαυτό του (το καλοκαίρι οι μάνατζερ μοιράζουν την πραμάτια). Πριν λίγες μέρες κόντρα στη Φενέρ, μια ομάδα που σουτάρει καλά, είχε «μπουκώσει». Ήταν όμως μια… εσωτερική υπόθεση σε ένα κατάμεστο Αμπντί Ιπεκτσί. Θα μπορούσαν στο Ειρήνης και Φιλίας να σουτάρουν καλύτερα και δίχως άγχος.

Ναι, αυτό το ‘χαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, αλλά με το ξεκίνημα του αγώνα τα πάντα διαφοροποιήθηκαν. Ο Πρίντεζης έκανε την αρχή, ο Παπανικολάου ακολούθησε. Και στη δεύτερη περίοδο ο Έρικ έκανε και αυτό το… κομμάτι του. Δυο στοιχεία μόνο «ενοχλούσαν» αλλά δεν έβλαπταν. Το ένα ήταν τα τρία φάουλ του Ουότερς πριν το 11’’ , το άλλο το 1/7 τρίποντα. Χτύπαγε το καμπανάκι, αλλά ποιος να το πάρει πρέφα; Οι Τούρκοι ήταν χαλαροί, ήταν η κλασική Γαλατά που δε πολυγουστάρει τα συστήματα και δε μπορεί να μπει σε καλούπι. Ο Αταμάν άλλωστε έχει αλλάξει παίκτες, έχει τσακωθεί με τη μισή ομάδα και οι οπαδοί τον έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Η βαθμολογία δε λέει ψέματα. Μόνο όποιοι την υποτίμησαν έγιναν θύματά της. Προσφάτως η Ρεάλ και η Μπάρτσα. Και πλέον ξανά ο Ολυμπιακός. Έγινε ένα 9- 27 επιμέρους σκορ από το 19’ ως το 29’! Τότε έγινε και έδρα ξανά το γήπεδο. Αλλά τι να του πεις του κόσμου; Απολάμβανε την ομάδα του να ‘χει 48 πόντους στο ημίχρονο. Ε, ένα εύκολο βράδυ δε το δικαιούνται και οι φίλαθλοι; Πίστευαν ότι θα ήταν αυτό. Αναγκάστηκαν να ουρλιάξουν ξανά, να φωνάξουν, να κάνουν το ΣΕΦ έδρα. Όμως σε εκείνο το σημείο ο Μίτσοβ είχε πάρει φόρα. Ο Σπανούλης ρυθμό δεν έχει ακόμη, ο Γκριν μόνος δεν έφτανε, ο Λοτζέσκι είχε «καθαρίσει» την ΑΕΚ και έδειχνε σημάδια κόπωσης, ενώ οι ψηλοί δε πήγαν άσχημα (27 ριμπάουντ όλοι μαζί), αλλά η Γαλατά άρχισε να τα βάζει από παντού.

Για να πάω και λίγο στην ουσία, τίποτα δεν έχει κριθεί. Τα αποτελέσματα έρχονται πάνω- κάτω, απαγορεύονται οι υπολογισμοί. Ο Ολυμπιακός έχασε το φαινομενικά πιο εύκολο από τα ματς που είχε, αλλά είναι ικανός να κάνει και πάλι σερί επιτυχιών. Για τον Ολυμπιακό μιλάμε. Προπονητές και παίκτες θα ψαχτούν, θα καθίσουν να αναζητήσουν το τι έφταιξε και μη ξεχνάμε ότι ακολουθεί εβδομάδα διπλών αγώνων. Ερ. Αστέρας και Ρεάλ σε 48 ώρες. Τα σουτ μπαίνουν και βγαίνουν. Το άσχημο είναι να χάνεις τη σταθερότητά σου και να ασχολείσαι με το τι συμβαίνει εκτός παιχνιδιού. Οι Τούρκοι έλεγαν μετά το ματς ότι βρήκαν ρυθμό μέσω της άμυνάς τους. Και αυτό είναι δώρο μεγάλο από τον ίδιο τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει χάσει σχεδόν(όχι απ’ την Ούνιξ) απ’ όλες τις ομάδες που ‘χουν ήδη αποκλειστεί. Παράξενο; Αληθινό όμως. Τα λέμε μετά τον Ερυθρό Αστέρα…

Μόνο instagram: Pantelaras10

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ