EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός διάλεξε την ανηφόρα

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΛΕΙ ΟΦ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΛΕΙ ΟΦ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ICON

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την "παγίδα" της Εφές Αναντολού στον Ολυμπιακό και την αποστολή στην Κωνσταντινούπολη.

Έχει αρχίσει εκεί στο βάθος του μεγάλου τούνελ της Ευρωλίγκας, να φαίνεται το φως, Εκεί στο φως, είναι η Κωνσταντινούπολη. Και θα ΄θελε πολύ να πάει ο Ολυμπιακός. Όμως δεν είναι ποτέ εύκολα. Ποτέ. Πλέον, πρέπει να πάει πρώτα στην Πόλη για μια δουλίτσα που για να ‘μαστε ειλικρινείς ξέρει να τη κάνει καλά, απλά θα πρέπει και να το αποδείξει σε μια σειρά πλέι- οφ. Έχουμε πει, όποιος το θέλει περισσότερο και όποιος είναι πιο έτοιμος, κερδίζει σε αυτή τη διαδικασία. Ο πιο αποφασισμένος, παίρνει και τις προκρίσεις. Και όποιος διατηρείται σοβαρός, ανησυχεί και λιγότερο. Το βράδυ της Τετάρτης, οι εφημερίδες τύπωναν ύμνους, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ανέλυαν "παπάδες" και τα site προσπαθούσαν να ακτινογραφήσουν πλάνα και συστήματα. Ο Ολυμπιακός είχε απλά βάλει το πρώτο γκολ. Τίποτ’ άλλο. Και οι προπονητές με τους παίκτες του, το μόνο που έκαναν ήταν να δώσουν ραντεβού για το απόγευμα της Πέμπτης.

Εκεί λοιπόν, κλείστηκαν ξανά στην αίθουσα. Άνοιξαν την τηλεόραση και κάθισαν να δουν και πάλι τον πρώτο προημιτελικό. Πέρα από τη νίκη και τα χαμόγελα βλέπετε, υπήρχαν αρκετά πράγματα που ήθελαν διόρθωση. Γιατί κανείς δε ξέρει καλύτερα το… σπίτι, από τον ίδιο τον νοικοκύρη. Η Έφες όμως είχε προαναγγείλει ότι θα αλλάξει πράγματα. Και το έπραξε και κέρδισε . Πάνω απ’ όλα όμως; Κατάφερε να εγκλωβίσει την ελληνική ομάδα και να τη ρίξει σε μια μεγάλη παγίδα. Ο ίδιος ο Περάσοβιτς το επαναλάμβανε στους ρεπόρτερ της ομάδας του. Ήθελε να μπερδέψει τον Ολυμπιακό. Και ήξερε κι αυτός ότι για να βάλει ροζ φύλλο στη δική του τσέπη, ειδικά μέσα στον Πειραιά, θα πρέπει η ομάδα του να ξεπεράσει τον εαυτό της. Και τον ξεπέρασε, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να σουτάρει τρίποντα. Τον έβαλε σε μια… τρελή διαδικασία να ψάχνει σκορ με τα χίλια ζόρια.

Οι Τούρκοι δεν είναι καμιά υπερομάδα, αλλά έχουν παιδιά με αθλητικότητα, που αν βρουν ρυθμό, δε θα τον κρύψουν. Ο Κροάτης κόουτς λοιπόν, ξεκίνησε αλλιώς. Σουτάκια την Τετάρτη, "τάισμα" ψηλών την Παρασκευή. Ο Ντάνστον ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, θυμίζοντας τον παίκτη που διέπρεψε στη σειρά Ρεάλ- Ολυμπιακός πριν μια διετία τέτοια εποχή. Οι συνεργασίες των ψηλών της Έφες, σε συνδυασμό με το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο είχαν φέρει αποτέλεσμα. Μόνο που όταν αλλάζεις κάτι, θα πρέπει να είσαι έτοιμος και για τα όποια μειονεκκτήματα. Τι έκαναν οι Τούρκοι στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου ματς; Αφιερώθηκαν και πραγματικά περιόρισαν τους Σπανούλη- Πρίντεζη. Τη "πλήρωσαν" απ’ όλους τους άλλους. Αυτή τη φορά, λειτούργησαν με περισσότερο ανασταλτικό πλουραλισμό, επιθετική άμυνα αλλά και λιγότερες βοήθειες. Αποτέλεσμα; Οι αρχηγοί του πρωταθλητή Ελλάδας, πήγαν στα αποδυτήρια με 27 πόντους και τον Σπανούλη να ‘χει βάλει σουτ από τη… Λάρισα!

Σε ένα ημίχρονο με την Έφες να ‘χει πολλή καλή εικόνα, οι Τούρκοι έχαναν με 7 πόντους διαφορά. Και αυτό οφειλόταν κυρίως στον οίστρο του Σπανούλη. Μέσα στο σπίτι σου όμως, όταν τους έχει κάνει τέτοιο σκηνικό, πρέπει να βγεις και να τους αποτελειώσεις.

Ο Ολυμπιακός έκανε τέσσερα λεπτά και κάτι, να βρει πόντο στο δεύτερο μέρος. Όχι ότι οι Τούρκοι έβαζαν… γκολ αβέρτα. Αλλά αρχικά πήραν σε επιμέρους σκορ το δεκάλεπτο με τέσσερις πόντους. Και κούτσα- κούτσα στόχευαν σε αυτό που ονειρεύεται κάθε φιλοξενούμενος. Να πάει το παιχνίδι στα τελευταία δευτερόλεπτα. Δώσε τρίποντα ο Ολυμπιακός με το inside game ανύπαρκτο. Ο Μιλουτίνοβ με ενοχλήσεις στο γόνατο αλλά και "διαβασμένη" την Έφες. Ο Μπίρτς λίγα πράγματα, ο Γιάνγκ όσο μπορούσε. Πάνε τα 5αρια. Όλοι οι άλλοι πλην Πρίντεζη στο… ρολόι. Βέβαια η ενότητα της συγκεκριμένης ομάδας είναι τέτοια, που την κρατάει πάντα και δε της επιτρέπει να διαλυθεί. Της δίνει στήριγμα η άμυνα και από ‘κει και πέρα, παίζει ρόλο η επίθεση. Η Έφες όταν το σκορ έγινε 65-58 και όλοι είπαν "τέλος", βρήκε ένα σερί 8-0. Δυο ελεύθερα τρίποντα και ένα διποντάκι. Είχε και τύχη όπως χρειάζεται κάθε ομάδα για να αποδράσει και επαναλαμβάνω, δε δίστασε να αφήσει τους "ερυθρόλευκους" να ρίξουν τα… σκοτωμένα τρίποντα.

Όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός αν αποδιοργανώσει τον Ερτέλ θα κερδίσει. Μα μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένας Ερτέλ. Όμως τα αμερικανάκια του Περάσοβιτς αν βρουν μισό μέτρο μπροστά τους, σουτάρουν αλα ΝΒΑ, ενώ ξέρουν να πασάρουν μέσα στο ζωγραφιστό (με καλύτερο τον Ντάνστον) και να χαλάσουν οποιαδήποτε βοήθεια της αντίπαλης άμυνας. Ακόμη και στο τέλος του ματς, δυο τρίποντα έχασε ο Ολυμπιακός. Μυστήριο πράγμα τα πλέι- οφ, μη συζητάμε τα ίδια. Η ουσία; Οι πρωταθλητές Ελλάδας, όταν παίζουν εκτός έδρας, είναι πάντα συσπειρωμένοι, δυναμικοί, ξέρουν να "παγώσουν" οποιαδήποτε έδρα. Δε θα είναι εύκολα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά για τον Ολυμπιακό μιλάμε… Ο δύσκολος δρόμος μάλλον τον ιντριγκάρει. Τα ξαναλέμε μετά τον τρίτο αγώνα…

Μόνο instagram: Pantelaras10

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ