EUROLEAGUE

Μη τους αφήνετε μόνους

Μη τους αφήνετε μόνους
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.

O Ολυμπιακός έκανε το 2/2 (63-57 τη Λαμποράλ) και σίγουρα κανείς δε γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται στο τοπ 16 ή και πιο πέρα. Κανείς δε μπορεί να μαντέψει τι θα δούμε(καλά να 'μαστε) την άνοιξη. Αυτό όμως που έχουμε υποχρέωση να συζητάμε, είναι αυτό που βλέπουμε. Οι Πειραιώτες κέρδισαν, χάρη στο πείσμα ορισμένων, χάρη στην έδρα και χάρη στις κακές επιλογές της Λαμποράλ. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Υπάρχουν και τα άσχημα: Δε γίνεται να συνεχιστεί για πολύ καιρό όλο αυτό που γίνεται. Κάποια στιγμή η ομάδα θα πρέπει να πείσει και τον εαυτό της, ότι μπορεί να συνεχίσει πιο δυνατή. Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις:

Πρώτα απ’ όλα οι αδελφοί Αγγελόπουλοι να διώξουν την αβεβαιότητα από την ομάδα. Αυτοί την διατηρούν, είναι οι μόνοι που μπορούν να την "καθαρίσουν". Ή θα κρατήσουν τον Τόμιτς και θα το ανακοινώσουν, ώστε να σταματήσουν να εμφανίζονται και γκρίνιες τύπου Χάντερ, είτε θα πάρουν τώρα προπονητή. Να πορεύεται ο Ολυμπιακός και να μην ξέρουν τι γίνεται στα αποδυτήρια, είναι κάτι που δε βοηθάει κανέναν.

Χθες στο τέλος του αγώνα είχε μείνει στο ΣΕΦ άνθρωπος που φώναζε "Σουουουουλη" κοροϊδεύοντας. Οι Αγγελόπουλοι πήγαν να φέρουν τον Μαρκόπουλο, αγνοώντας προφανώς τι τραβάει ο άνθρωπος κάθε φορά που πατάει στο ΣΕΦ. Βγήκε η ίδια η κόρη του και μίλησε για "ΠΑΟΚτζιδικη οικογένεια". Και θα έπρεπε οι φίλοι του Ολυμπιακού, όλα αυτά να τα "χωνέψουν" και να καθίσουν και στις θέσεις τους.

Τέλος πάντων, όπως και να ‘χει θα πρέπει κάποιος να εμφανιστεί ως προπονητής. Ο κόσμος θέλει τον Τόμιτς. Πιστεύω ότι αν υπήρχε άλλος στον πάγκο, δε θα μαζεύονταν πάνω από 4 χιλιάδες στο ΣΕΦ. Θα ‘ταν πολύ λιγότεροι Όμως δεν έχει σημασία τι λέω εγώ. Σημασία έχει τι θα κάνουν αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να επιστρέψουν οι τραυματίες. Ο καιρός περνάει και στο "3"υπάρχει ο τρομερός Λοτζέσκι, που στο τέλος θα,,, καεί και αυτός. Θα κινδυνέψει να χτυπήσει. Λείπει ο Ντάρντεν(θα γυρίσει) λείπει και ο Παπαπέτρου. Στο "4" ο Πέτγουεϊ ξεκίνησε άσχημα, ο Αγραβάνης βοήθησε, αλλά ο Μπρέντ στην τελευταία περίοδο τα έδωσε όλα.

Μη τους αφήνετε μόνους
INTIME SPORTS

Μπράβο στον Τόμιτς (ό,τι κι αν γίνει) που δεν κώλωσε να πετάξει έξω τον σταθερό Χάντερ, μόνο και μόνο γιατί αντιμίλησε. Έτσι κερδίζονται οι ομάδες. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ο καφενές του μπαρμπά Λάμπρου, να κάνει ο καθένας και να λέει ό,τι γουστάρει. Ρίσκαρε ο Μίλαν, αλλά τουλάχιστον θα κοιμηθεί με τη συνείδησή του ήσυχη και με τον κόσμο περήφανο! Ο Χάντερ θα ‘χει την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη απ’ όλους.

Άλλο ένα πρόβλημα είναι με τον Ντάνστον. Ο Μπράιαντ "σέρνεται" λόγω προβλημάτων με τον μεταβολισμό του. Όμως το παλικάρι μπήκε, έδωσε τα πάντα, ξεπέρασε και τον εαυτό του. Βοήθησε πάρα πολύ κι ας μην είναι στην κατάσταση που πρέπει.

Η ομάδα πέρα από το ψυχολογικό θέμα, με τις ήττες σε ΟΑΚΑ και Ν. Κηφισιά, έχει και αγωνιστικό. Μικρή λογική στην επίθεση, πρόβλημα ισορροπιών και απλά ξεσπάσματα. Είτε από τον Σλούκα, είτε από τον Λοτζέσκι. Το θέμα είναι σοβαρό στο γήπεδο και από τις απουσίες, αλλά και από την ανάγκη κάποιων να βοηθήσουν όπως ο Σπανούλης ( που έφτασε τις 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές με τον Ολυμπιακό ) και ο Λαφαγιέτ και αντιμετωπίζονται σκληρά από τις αντίπαλες άμυνες, χάνοντας σουτ.

Είναι πάρα πολύ νωρίς για να αναθεματιστεί μια ομάδα και μια προσπάθεια. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το σημείο είναι κομβικό. Ο Ολυμπιακός έχασε τον προπονητή του, πριν ελάχιστα 24ωρα έχασε και έναν από τους συνεργάτες αυτού. Οι παίκτες θέλουν στήριξη, ηρεμία και κυρίως υγεία. Όσο θα συνεχίζουν να δείχνουν λίγοι αριθμητικά, τόσο θα πιέζονται από τους αντιπάλους.

Από ‘κει και πέρα, ό,τι και να καθίσουμε να αναλύσουμε από το πρώτο μέρος, αυτό που θα μείνει περισσότερο, είναι, ότι ο Πέρκινς έβαλε δυο τρίποντα. Και το ένα μάλιστα ήταν και …μπάζερ μπίτερ παρά ένα δευτερόλεπτο. Ναι, ο άνθρωπος που σε κάθε προσπάθειά του στέναζαν τα στεφάνια όταν φόραγε τα κόκκινα, αυτή τη φορά δίχως την Θεόβαρη φανέλα πάνω του, έκανε τα σουτάκια του και το χαιρόταν. Η Λαμποράλ έκλεισε ένα ημίχρονο με 17% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα.

Είπατε κάτι; Μα ό,τι και να πείτε, αυτό ήταν γεγονός. Ο Ολυμπιακός ναι, ήταν πιο… ισορροπημένος. Άστοχος και στις δυο κατηγορίες. Γιατί κέρδιζε έστω και με 4 πόντους; Γιατί κυριάρχησε στα ριμπάουντ και έκανε λιγότερα λάθη. Όμως δε γίνεται να μην πούμε και κάτι άλλο: Επίθεση σε ένα ημίχρονο 30 πόντοι, είναι αστείος αριθμός για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Όμως, όσο θα παραμένουν όλα τα προβλήματα, θα παραμένει και αυτή η εικόνα. Οι απουσίες είναι πολλές, η ψυχολογία δεν είναι και η καλύτερη. Και όποια ομάδα καταφέρει να δημιουργεί πρόβλημα στους "ερυθρόλευκους" θα μπορεί να τους αρπάζει και τα ροζ φύλλα αγώνα. Η Νέα Κηφισιά δεν άφησε τους αιφνιδιασμούς και κέρδισε.

Μη τους αφήνετε μόνους
INTIME SPORTS

Η Λαμποράλ πήγε να κάνει το ίδιο, αλλά οι παίκτες της είχαν ένα πιο… λάιτ στυλάκι από τους μπασκετμπολίστες του Παπαθεοδώρου. Οπότε βρήκαν κάποιες ευκαιρίες οι Ολυμπιακοί και έβαλαν εύκολα… γκολ. Μη φαντάζεστε, όχι πολλά. Ο Τόμιτς έχει πολλούς γρίφους να λύσει. Παντού προβλήματα. Ή μάλλον, σχεδόν παντού.

Στο "3"; Απόντες. Στο "4"; Ο Πέτγουεϊ έκανε γρήγορα δυο φάουλ, βγήκε. Μπήκε ο Αγραβάνης, προσπάθησε. Ξαναμπήκε ο Μπρέντ, έφαγε δυο τρίποντα στη μούρη από τον Σαν Εμετέριο, ξαναβγήκε. Στο "5"; Ο Χάντερ έχει γίνει πιο βασικός κι από τον… Ντάνκαν στο Σαν Αντόνιο!

Ο Οθέλο ήρθε να βοηθήσει τον Ντάνστον, όμως την βοήθεια τη θέλει ο Μπράιαντ που αν δε χάσει κιλά, δε θα μπορεί, όχι να καρφώσει, αλλά ούτε να κινηθεί. Φάσεις που πέρυσι τελείωνε για πλάκα φέτος δε μπορεί καν να τις δημιουργήσει. Όχι απλά να τις τελειώσει. Είπα όμως, έχει πάρει κιλά και «σκοτώνεται» να τα χάσει. Όταν ο Ντάνστον φτάσει στα περσινά στάνταρ, τότε θα μιλάμε για ισχυρή γραμμή ψηλών. Μόνο τότε…

Η Λαμποράλ δε μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα, σε θέματα συνεργασιών και ομαδικού μπάσκετ. Δεν ήταν ομάδα που συνάρπαζε ή από αυτές που χαίρεσαι να βλέπεις. Όμως με τον ρυθμό της και με τον Ολυμπιακό να μην παίζει καλά επιθετικά, έμεινε ως το τέλος. Ο Σλούκας ξεμπλόκαρε την ομάδα, ο Λοτζέσκι την διατήρησε μπροστά στο σκορ και ο Ντάνστον κράτησε τη νίκη στο λιμάνι. Ο Πέτγουεϊ ανέβηκε αμυντικά, ενώ ο Αγραβάνης έδωσε πολλά πραγματάκια με το πάθος του.

Όλα θα πρέπει να γίνουν με τη σειρά. Και για να κλείσω όπως ξεκίνησα, καλό είναι να ηρεμήσει η κατάσταση. Από την διοίκηση και "καπάκι" από τον προπονητή… Οι απουσίες είναι πολλές και σοβαρές. Ο Ολυμπιακός σε λίγο καιρό θα παίξει πολύ καλύτερα. Όμως μέχρι τότε, πρέπει να τον βοηθήσουν οι δικοί του άνθρωποι!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ