EUROLEAGUE

Ή θα ξυπνήσει ή χαίρετε

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για λάθη, κλεψίματα, ύπνο βαθύ και όλο το μενού της ήττας του Ολυμπιακού από την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Πάμε πρώτα στα δεδομένα: Η ζωή για καμία από τις δυο ομάδες δεν τελειώνει σε έναν τρίτο αγώνα . Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Έφες άλλωστε έχουν μπει στην ψυχοφθόρα διαδικασία των playoffs. Θέλει καρδιά, πάθος και πείσμα για να πας σε Final Four. Το ξέρουν όλοι,

Κι αν θέλετε και τη δική μου ταπεινή άποψη (που είναι και δική σας), ποτέ μια σειρά δε τελειώνει στο 2-1. Πάντα χρειάζονται τρία ροζ φύλλα. Πάντα! Τώρα στα άλλα δεδομένα: Έτσι όπως παίζει ο Ολυμπιακός, πως θα αποκλείσει τους Τούρκους; Του πήραν το δεύτερο παιχνίδι με τον δικό του τρόπο. Του πήραν και το τρίτο με το σκορ στους 60 πόντους! Δείτε τα ποσοστά. Ναι είχαν 50% οι άνθρωποι στα δίποντα, αλλά τελείωσαν με 2/18 τρίποντα. Και κέρδισαν. Παίζοντας άνετα στις δυο άθλιες για τον Ολυμπιακό περιόδους. Τη δεύτερη και την τρίτη. Η ομάδα του Πειραιά τι έκανε; Πολύ καλό ξεκίνημα. Με ηρεμία, τακτική, προσανατολισμό. Ακολούθησαν δυο δεκάλεπτα, όπου συνολικά η επίθεση έβαλε 20 πόντους!!!

Και με τι θράσος θα πάρεις ματς σε playoffs με δέκα πόντους στη δεύτερη και άλλους τόσους στην τρίτη περίοδο; Και το ματς οδηγήθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου απλά οι Τούρκοι έπεσαν "θύματα" στον άγραφο κανόνα του αθλητισμού: Όταν είσαι κυρίαρχος μιας αναμέτρησης, όταν όλα πάνε σούπερ για εσένα, όχι μόνο δε δημιουργείς τσαμπουκά, αλλά ακόμη και αν στον προκαλέσει ο αντίπαλος, κάνει τον… Κινέζο. Ο Μπράουν γούσταρε να "πουλήσει" νταηλίκι και παραλίγο ο Περάσοβιτς να τον κρεμάσει ανάποδα. Στο 53-40 η αψιμαχία που ήδη γνωρίζετε από άλλο θέμα και μετά ένα σερί 0- 9 του Ολυμπιακού. Ένα κρεσέντο του Σπανούλη στο τελευταίο δεκάλεπτο . Εκεί που ο Βασίλης είχε ένα σωρό προβλήματα, κόντεψε να το γυρίσει.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε συνδυασμό βέβαια με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Παπανικολάου - Παπαπέτρου. Ψηλά κορμιά, που έφραξαν διαδρόμους, έσπρωξαν και έδωσαν πράγματα. Όμως όσα και να γίνουν στην άμυνα που ομολογουμένως δε πάει άσχημα (η Έφες που οι μέσοι όροι της είναι στις 90αρες, έχει κατέβει πολύ), αν δε βάλεις… γκολ, δε θα κερδίσει. Ο Ολυμπιακός πρέπει να σκοράρει. Θα παίξουν κοντά στο καλάθι; Ας παίξουν! Θα βάλουν τα σουτ; Ας τα βάλουν! Αν πετάνε τις μπάλες στην τουρκική πίεση (γιατί και οι άλλοι μπάσκετ παίζουν) ή δεν έχουν υπομονή και καθαρό μυαλό (προπονητές και παίκτες) θα δουν το φάιναλ- φορ από την τηλεόραση. Απλά θα ‘χουν πετάξει στον… Βόσπορο το πλεονέκτημα έδρας, την τρίτη θέση και την ξέφρενη πορεία που έκαναν στο μεγαλύτερο διάστημα της κανονικής περιόδου.

Πρέπει να βοηθήσουν και όλοι. Οι πέντε ξένοι για παράδειγμα! Ο Γκριν κάτι πασχίζει. Οι τρεις ψηλοί, είναι φοβερό ότι έχουν όλοι από ένα πρόβλημα, ενώ ο Ουότερς δεν αντέχει σε αυτό το επίπεδο. Α μη το ξεχάσω. Air ball δίπλα από τη στεφάνη δεν έχω ξαναδεί. Ο Μπιρτς στο γκολ - φάουλ, "τα 'κανε πάνω του" στη βολή. Τέλος πάντων, αν "χρεωθεί" ο Κεμ τα πάντα, θα ‘ναι αδικία και αμαρτία.

Εδώ κοτζάμ Ολυμπιακός δέχθηκε καλάθι δυο φορές από την Έφες, μετά από δική του πετυχημένη προσπάθεια. Απαγορεύεται! Τίποτα δεν έχει κριθεί, τίποτα δεν έχει τελειώσει και μάλλον ο Σφαιρόπουλος θα πρέπει να επιμείνει σε ρίσκο . Ας πάει ο Σπανούλης περισσότερο στον άσο, όταν πρέπει να αναπνεύσει ο Μάντζαρης. Ας δούμε περισσότερο Παπανικολάου- Παπαπέτρου μαζί στο 2- 3. Και ας μη κωλώσουν. Όσο ο Γκριν δε μπορεί να περάσει αντίπαλο και δε τα βάζει.

Ο Αγραβάνης, έκανε κάτι που μπορεί να μην άρεσε στους προπονητές, αλλά ειλικρινά, ήταν από τις ελάχιστες στιγμές του διαστήματος 10’- 30’, που κάποιος έδειξε να μην κοιμάται. Πήρε προσπάθεια, την έχασε, κέρδισε το ριμπάουντ, βγήκε έκανε τρίποντο. Σε έναν στατικό Ολυμπιακό, πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό. Τώρα που η μπάλα θα βαρύνει, μόνο αυτοί που ξέρουν καλά, είναι ικανοί να σώσουν την παρτίδα.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Και θα το ξαναγράψω: Η Έφες έχει υποτιμηθεί και είναι άδικο. Δεν έχει τρελή ομάδα, δεν έχει σύνολο που σε κάνει να τρομάζεις. Όμως είναι μαχητές, έχουν διάθεση, έχουν καρδιά. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά θα τελειώσει αν ο Ολυμπιακός δεν ηρεμήσει στην επίθεση και δε συνεχίσει με το ίδιο πείσμα στην άμυνα. Λογικά θα βάλουν περισσότερα τρίποντα οι Τούρκοι στον τέταρτο αγώνα. Και πάλι όμως, εσύ έχει σημασία τι θα κάνεις με τη μπάλα στα χέρια. Άρπαξαν και τα ριμπάουντ οι πρωταθλητές Ελλάδας, είχαν περισσότερες ασίστ, σούταραν καλύτερα τρίποντα, όμως: Μπάσκετ δεν είναι μόνο το σκοράρισμα. Είναι και οι προοπτικές για να το βρεις. Με τα λάθη 5-18 και τα κλεψίματα 10- 3, ειλικρινά με τι θράσος, να πει κάποιος "αχ μπορούσε να το πάρει".

Όχι παιδιά. Θα ήταν η απόλυτη κλοπή αγώνα, που ξέρουμε ότι δε στενοχωρεί κανέναν. Εξάλλου, έχει συμβεί πολλάκις. Αλλά ο Ολυμπιακός ο φετινός, ειδικά μακριά από το σπίτι του, έχει δείξει ότι ξέρει να επιβάλλεται. Και για το τέλος, πέρα από οποιοδήποτε μπασκετικό στοιχείο (ήδη ανέφερα αρκετά), θα γράψω και αυτό: Νωθροί, νωθροί, νωθροί. Ο πάγκος σε λήθαργο!

Οι πεντάδες για δυο δεκάλεπτα, στο έλεος των Τούρκων. Κεφάλια κατεβασμένα με ολίγη από γκρίνια στις αλλαγές. Βέβαια αν πάει κάτι στραβά, είναι αλήθεια ότι άπαντες μπορεί να χαλαστούν. Χάσε, αποκλείσου στην τελική. Αλλά κάν' το σαν ομάδα. Σαν Ολυμπιακός. Να σε αισθανθούν. Να καταλάβουν κι αυτοί, ότι προκρίθηκαν με έναν μεγάλο αντίπαλο. Τέλος πάντων, μη βιαζόμαστε. Για τον Ολυμπιακό μιλάμε. Στην τρέλα πρώτος. Ικανός για όλα. Τα λέμε μετά τον τέταρτο αγώνα…

Μόνο Instagram: Pantelaras10

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ