EUROLEAGUE

Αστειότητα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ÓÐÁÍÏÕËÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ÓÐÁÍÏÕËÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού στη Βαμβέργη, που είναι η πιο γελοία της τελευταίας πενταετίας, και θέτει ένα καθοριστικό ερώτημα ενόψει της συνέχειας.

Όπως μοιράζει τα βιντεάκια ο Ολυμπιακός από τα αποδυτήρια μετά τις νίκες, θα είχε ενδιαφέρον να έκαναν το ίδιο και στο τέλος του αγώνα στη Γερμανία. Να βλέπαμε τι είπε ο Σφαιρόπουλος και τι έλεγαν και οι παίκτες του.

Παρακολουθήσαμε την πιο αστεία ήττα του Ολυμπιακού την τελευταία πενταετία. Σε τρόπο, όχι σε αντίπαλο. Τόσο απλά. Και δεν με ενδιαφέρουν οι απουσίες. Τις ξέρουμε, τις τονίζουμε, τις λέμε, δεν θα καθίσουμε να κλαιγόμαστε. Τα πράγματα ήταν πάρα πολύ απλά. Η ομάδα κέρδιζε με δέκα πόντους. Δέχτηκε σερί 13-0 με τον πλέον ηλίθιο τρόπο. Και για πάμε να θυμηθούμε ξανά τι έγινε μετά. Παίρνει τάιμ άουτ ο προπονητής και:

  • Τρίποντο Σπανούλη υπο πίεση (αυτό είπαν στο τάιμ-άουτ;)
  • Ποικιλία του Ρόμπερτς σε σύστημα «εγώ και η μπάλα μου».
  • Φάουλ του Χάκετ στον Πρίντεζη, ο οποίος και αυτός πήγε μόνος να δημιουργήσει.
  • Ακολούθησαν δυο σωστά σουτ του Στρέλνιεκς και μπήκε το ένα.
  • Και ενώ υπήρχαν τα 10’’ για το τέλος, είδαμε και το άλλο μετά από τάιμ-άουτ: Επαναφορά Ρόμπερτς, μπάλα στον Παπανικολάου και αυτός στον Σπανούλη. Ο Βασίλης την κράτησε και ξαφνικά την πέταξε στον Ρόμπερτς, ο οποίος έχασε την προσπάθεια στα 2’’, πήρε την μπάλα ο Παπανικολάου και δεν σκέφτηκε καν να γυρίσει. Ο Κώστας πήρε πορεία για τρίποντο.

Έχει κερδίσει ομαδάρες και ομαδάρες ο Ολυμπιακός. Και πάει και χάνει ξανά στη Γερμανία. Πελάτης της Μπάμπεργκ. Ντροπή. Αστειότητα έτσι όπως έγινε. Και το μεγάλο ερώτημα είναι πλέον ένα και μοναδικό: Θα δοκιμάζονται πολλά μέχρι να πατήσει καλά ο Σπανούλης; Γιατί με όσα είδαμε στη Γερμανία, ο Χόλις Τόμπσον ήταν το «θύμα» του ροτέισον.

Η αλήθεια είναι μία και δεν… αναχαιτίζεται από κανέναν: Ο Ρόμπερτς εδώ και τρία ματς δεν είναι αυτός που μπορεί. Ο Στρέλνιεκς έχει χάσει χρόνο. Ο Τόμπσον αγνοείται. Ο Μάντζαρης παλεύει να συνέλθει και ο Σπανούλης παίζει περισσότερα λεπτά απ’ όσα πρέπει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ο μεγάλος αρχηγός είναι αυτός που είναι, αλλά κανένας άλλος παίκτης ερχόμενος από δίμηνη απουσία δεν θα έπαιζε όσο ο Βασίλης. Ο Μακλίν δεν ήταν καλά, ο Μιλουτίνοβ έλειπε, ε, πόσα να κάνει ο Παπανικολάου;

Και πάλι κερδίζεις και πας να το πάρεις και άνετα. Γιατί βρίσκεις… ουρανοκατέβατα σουτ του Ουίλτζερ, που «λιποθύμησε όταν σφίξαν τα γάλατα». Γιατί οι Γερμανοί πνίγονται, γιατί ο Χάκετ θέλει να «εκδικηθεί», γιατί ο Χίκμαν είναι εγωιστάκος. Και τελικά, εμφανίζεται ο Ράιτ, ως νέος… Κέισι Ρίβερς. Τα βάζει από παντού και τους κρατάει ολοζώντανους. Με εξαίρεση αυτόν, η άμυνα της ομάδας του Πειραιά δούλεψε σωστά, αλλά το «κοκομπλόκο» εμφανίστηκε στην χειρότερη χρονική στιγμή. «Κόλλησαν» άπαντες. Οι προπονητές, οι παίκτες. Έμπειροι και άπειροι.

Και στην τελική; Βάλε ένα δίποντο στο τέλος να πας στην παράταση. Είσαι μεγάλη ομάδα, σε τρέμουν όλοι στο τελευταίο πεντάλεπτο. Για ποιο λόγο προτιμήθηκε να βγει ο Πρίντεζης; Έχει θέματα ο Ολυμπιακός, το φωνάζω από την πρώτη μέρα. Και όταν κάτι δεν πάει καλά, η ήττα έρχεται με άσχημους τρόπους. Πολύ κακή ήττα. Αστείος ο τρόπος που ήρθε. Δεν θα γράψω πολλά, γιατί δεν έχω καμία όρεξη να κάθομαι και να δικαιολογώ παιδικές μπασκετικές αποφάσεις.

Όπως αποθεώνονται στα μεγάλα βράδια τους (ίσως έρθει ένα τέτοιο με την ΤΣΣΚΑ), πρέπει και να αντέχουν την κριτική. Τζάμπα ήττα, τραγική. Σε ένα γήπεδο που αν βρουν έτσι την Μπάμπεργκ, όλοι οι άλλοι λεγόμενοι μεγάλοι θα τη διαλύσουν. Οι Γερμανοί βρήκαν ένα ροζ φύλλο εκεί που δεν το περίμεναν. Φυσικά και είναι νωρίς. Κανείς δεν καταστρέφεται, αλλά τώρα, το πρόγραμμα έχει τρία πιο δύσκολα ματς.

Ο Αγραβάνης λείπει όντως. Το ίδιο και ο Μιλουτίνοβ. Όμως για εμένα λείπουν και κάποιοι από αυτούς που παίζουν. Και μέχρι να βρουν όλοι ρυθμό, η ομάδα θα ‘χει σκαμπανεβάσματα. Το έγραψα μετά τη νίκη με τη Ρεάλ, το επαναλαμβάνω: Είναι μεγάλο βαπόρι ο Ολυμπιακός, δεν κουμαντάρεται εύκολα. Οι κλασικές αντιδράσεις απαξίωσης, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Στη χώρα της κωλοτούμπας δεν έχεις και λόγο να ασχολείσαι.

Η αλήθεια όμως είναι μια και μοναδική: Τραγική ήττα με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και κακή ήττα στη Βαυαρία. Το σερί νικών έπαψε με βλακώδη τρόπο και το ξέρουν και οι ίδιοι. Αυτό είναι και το μόνο καλό. Ξέρουν τι έκαναν και πως το έκαναν. Στο χέρι τους, να το διορθώσουν. Οι τελευταίες επιθέσεις, είναι τραγικές για την ποιότητα και την αξία προπονητή και παικτών αυτής της ομάδας. Τα λέμε μετά την ΤΣΣΚΑ…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ