EUROLEAGUE

Από ατσάλι, αλουμινόχαρτο...

Από ατσάλι, αλουμινόχαρτο...
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού που θα ξεχαστεί γρήγορα και την τραγική του άμυνα

Η Λαμποράλ «καιγόταν» και δεν επέτρεψε στον εαυτό της να τσουρουφλιστεί. Ο Ολυμπιακός δε μπορώ να πω ότι πήγε αδιάφορος. Αλλά κατέληξε από νωρίς να είναι ανήμπορος να σταθεί στα πόδια του. Όλα τα στραβά μαζί τα είχαν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου και ίσως αυτό να είναι και το παρήγορο της ιστορίας. Η ήττα στη χώρα των Βάσκων ήρθε με τρόπο τόσο απλό και τόσο ξεκάθαρο. Σουτάκια έβαζαν, αιφνιδιασμούς έβγαζαν, φαάουλ κέρδιζαν. Ακόμη κι αυτός ο καινούργιος ο προπονητής του ο Ναβάρο που… χτυπιόταν σα σέικερ, δεν περίμενε ο άνθρωπος τόσο άνετη επικράτηση. Η Λαμποράλ έκανε το καλύτερό της ματς και ο Ολυμπιακός μακράν το χειρότερο του. Βέβαια, αν είναι να πήγαιναν με 10- 0 όπως πέρυσι και μετά να τα έκαναν… μαντάρα, καλά έπαθαν και έχασαν οι «ερυθρόλευκοι».

Εξάλλου πρώτοι θα βγουν, κανείς δε θα θυμάται αυτό το αποτέλεσμα την άλλη εβδομάδα. Αφήστε που ο Ολυμπιακός έτσι όπως τα ‘χει καταφέρει, κάθε φορά που τελειώνει ματς χωρίς τραυματισμό είναι νικητής. Πρώτος αντίπαλος είναι πλέον ο …γιατρός και το νοσοκομείο, παρά η ομάδα που βρίσκεται μπροστά τους. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τη Λαμποράλ να μοιάζει με ομάδα που ‘χει «χίλιες λύσεις» και τη διατήρησαν ζωντανή για τη συνέχεια. Είναι σημαντικό εξάλλου να δούμε από αυτόν τον όμιλο, ποιος θα βγει και τρίτος, αφού αυτόν θα πάρει μαζί του ο Ολυμπιακός και στον καινούργιο όμιλο που θα σχηματιστεί στους «16». Όσο για την ουσία του αγώνα;

Σε όλα κακός ήταν ο Ολυμπιακός, αλλά το μεγάλο του όπλο, την άμυνα τη γύρισε εναντίον του. Ένα σύνολο που βγάζει… ατσάλι μπροστά από το καλάθι του, αυτή τη φορά, εμφάνισε απλό… αλουμινόχαρτο το οποίο οι Βάσκοι έσκιζαν με ένα φύσημα. Το καλύτερο πρώτο ημίχρονό της στη φετινή σεζόν-ως τώρα- η Λαμποράλ το είχε φυλαγμένο για τον Ολυμπιακό. Συνδυαστικά έγιναν πολλά και διάφορα. Ο Ερτέλ έκανε το παιχνίδι του, παιδεύοντας χαρακτηριστικά τόσο τον Μάντζαρη όσο και τον Λαφαγιέτ. Όλα τα πικ ‘ν ρολ που έστηνε ο Γάλλος, απέφεραν καρπούς, την ώρα που στο πρώτο δεκάλεπτο ο Κοζέρ έβλεπε το καλάθι σα βαρέλι. Και όταν αυτός έπαψε, εμφανίστηκε ο Σαν Εμετέριο, για να τα κάνει ακόμη πιο απλά τα πράγματα. Ο διεθνής φόργουορντ, με τις αγαπημένες του κινήσεις μέσω της base line αλλά και με τα σουτάκια του, όταν του δινόταν η ευκαιρία, αφενός μεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό νωρίς- νωρίς τον προσωπικό του λογαριασμό, αφετέρου δε, έδινε τη χαρά και στους συμπαίκτες του να κινηθούν πιο άνετα.

Ο Άιβερσον κάτω από τα καλάθια κέρδιζε μάχες, ενώ ακόμη και ο Μπέγκιτς όταν μπήκε έκανε δουλίτσα(όσο μπορεί για τα κυβικά του). Οι Βάσκοι μια χαρά στέκονταν και το +7 το είχαν «κολλημένο» στην υπέρ τους διαφορά. Το ζήτημα ήταν, πως θα δούλευε ο Ολυμπιακός. Θεωρώ πως με το «καλημέρα» οι Πειραιώτες έπαθαν ένα κακό. «Έφαγαν» τέσσερις τάπες μπαμ- μπαμ, τις τρεις εκ των οποίων ο Ντάνστον. «Κώλωσαν» να πλησιάσουν στον καλάθι με συχνότητα και άρχισαν τα σουτάκια. Αυτά δεν έμπαιναν και το κακό γινόταν μεγαλύτερο. Να ‘χεις 34 επιθέσεις εσύ, 25 ο αντίπαλός σου και να χάνεις και με επτά πόντους, ε κάπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σύνδεσή σου με το καλάθι μοιάζει με το να προσπαθείς να πιάσεις σήμα στο τηλέφωνό σου και να είσαι στο τρίτο υπόγειο πολυκαταστήματος. Ο Σφαιρόπουλος έκανε αλλαγές(στο… ανεμικό ροτέισον που διαθέτει λόγω απουσιών) ψάχτηκε, όμως όταν ο Ολυμπιακός σε ημίχρονο τρώει 44 πόντους, αυτομάτως γνωρίζει και ποιο είναι το πρόβλημά του.

Μπορούσε να το διορθώσει; Στο ερώτημα αυτό η απάντηση ήταν αρνητική. Όχι, οι Πειραιώτες ήταν σχεδόν σε όλα κακοί. Στο «ανοιχτό» παιχνίδι τραγωδία. Στο να βάλουν τη μπάλα με αξιώσεις στο πόστ; Τρίχες… Βέβαια, αν είναι να τα κάνεις μαντάρα και να χάσεις, καλύτερα να τα κάνει όλα μαζί. Και να πάρεις αμα λάχει και αβέρτα τεχνικές ποινές. Οι διαιτητές εξάλλου, είδαν πως ο Ολυμπιακός δε μπορούσε καν να… μπουσουλήσει στο παρκέ και του έριξαν και μια κλωτσιά για να τον σωριάσουν κάτω μια και καλή. Όχι ότι και 50- 50 να έπαιζαν υπήρχε πιθανότητα νίκης. Μην ασχολείστε. Από την αρχή ως το τέλος ήταν πολύ κακοί, ίσως να ζήλεψαν την ποδοσφαιρική ομάδα, αφού αναλογικά μια παρόμοια εικόνα είχαν. Το μόνο θετικό, ότι ο Σπανούλης έχωσε αβέρτα πάλι και είναι τέταρτος στον πίνακα των σκόρερ. Να ‘στε σίγουροι ότι θα πάει εύκολα δεύτερος, για το πρώτος δεν το βλέπω, αφού και ο Ναβάρο συνεχίζει μια χαρά να παίζει και να σκοράρει. Όπως και να ‘χει το ματς της Βιτόρια θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Εξάλλου, οι Πειραιώτες θα βγουν πρώτοι, έχουν και δυο σερί παιχνίδια μέσα τώρα. Αν κάτι πρέπει να τους «καίει», είναι να γυρίσουν οι τραυματίες. Γιατί αυτό το πράγμα, να ταξιδεύει συνέχεια η ομάδα και αριθμητικά να είναι λίγοι, είναι το χειρότερο που υπάρχει…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ