EUROLEAGUE

Το... μαρτύριο του Κυπέλλου

Το... μαρτύριο του Κυπέλλου
EUROKINISSI

Η σκέψη για ακαδημίες και προσκλήσεις στον τελικό του Κυπέλλου που αποκάλυψε ο Sport24 Radio, η πίεση της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και το δεύτερο σενάριο που θα πέσει στο τραπέζι της ΕΟΚ.

Το... μαρτύριο του Κυπέλλου Ελλάδας και κατ' επέκταση του ελληνικού μπάσκετ ξεκινάει για την ΕΟΚ! Η αντίστροφη μέτρηση για την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ έχει ξεκινήσει και η Ομοσπονδία προσπαθεί - όπως κάθε χρόνο - να βρει τη λύση του γρίφου για την εικόνα που θα παρουσιάζει η εξέδρα στο μεγάλο παιχνίδι.

Και μπορεί φέτος να μην έχουμε Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό για την πρώτη κούπα της σεζόν, αλλά και το Ολυμπιακός - ΑΕΚ δε διαφέρει ιδιαίτερα σε επικινδυνότητα, με αποτέλεσμα η αντιμετώπιση και η λογική να είναι παρόμοια. Αλλωστε, το περσινό πάθημα του τελικού ανάμεσα στον Αρη και τον Παναθηναϊκό δεν επιτρέπει σε κανέναν να εφησυχάζει.

Ο Sport24 Radio ενημέρωσε την Πέμπτη για την σκέψη της Ομοσπονδίας να διεξάγει τελικό με την παρουσία μόνο μαθητών και παιδιών από τις τοπικές ακαδημίες στην Κρήτη. Πράγματι, είναι μία από τις ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι, όπως άλλωστε είχαν πέσει και παλιότερα στις αναμετρήσεις Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού.

Το... μαρτύριο του Κυπέλλου
EUROKINISSI

Η λύση των ακαδημιών, ο αποκλεισμός δηλαδή οπαδών των δύο ομάδων, είναι κάτι που συζητιέται όλα τα χρόνια, κι ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή του τελικού μπάσκετ... πέφτει με φόρα στο τραπέζι.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική λύση που εξετάζεται από την ΕΟΚ. Προς το παρόν, η αρμόδια επιτροπή δεν έχει συζητήσει διεξοδικά το θέμα, ακούει προτάσεις, ζυγίζει τα δεδομένα και σύντομα θα λάβει την οριστική απόφαση. Είναι σαφές πως οι δύο ομάδες θέλουν μεν να προστατεύσουν το θεσμό, αλλά είναι δεδομένο πως θα πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να πάρουν έναν αριθμό εισιτηρίων για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Υπάρχει για παράδειγμα το σενάριο να δοθεί μικρός αριθμός ακριβών εισιτηρίων στις δύο φιναλίστ, με την εξασφάλιση και τη διαβεβαίωση των ομάδων πως τα "μαγικά χαρτάκια" δεν θα διατεθούν σε οργανωμένους οπαδούς, ούτε θα ξεκινήσουν... καραβάνια από την Αθήνα για το Ηράκλειο.

Το πώς θα διασφαλιστεί αυτό και το πώς τα εισιτήρια δεν θα πέσουν στα χέρια των γνωστών - αγνώστων είναι ένας κλασικός προβληματισμός που μπαίνει στην εξίσωση κάθε φορά που φτάνει η ώρα για τις τελικές εισηγήσεις.

Ασφαλώς, στην τελική απόφαση που θα ληφθεί θα παίξει καθοριστικό ρόλο η απόφαση της Αστυνομίας. Προς το παρόν, δεν υπάρχει η άποψη των αστυνομικών αρχών για τον απλούστατο λόγο πως δεν υπάρχει και η τελική εισήγηση της Ομοσπονδίας. Αρκετές φορές στο παρελθόν, κυρίως όταν τα παιχνίδια διεξάγονταν στο Ελληνικό, η Αστυνομία είχε "ανάψει" κόκκινο σε ιδέες τύπου "ακαδημίες και παιδιών", με δεδομένο ότι δεν μπορούσε να εξασφαλίσει στο 100% το πώς θα μοιραστούν τα εισιτήρια. Η Αστυνομία παίζει πάντα αποφασιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη υπόθεση και το ίδιο θα ισχύσει και φέτος, όταν η ΕΟΚ θα κάνει την τελική της εισήγηση.

Το... μαρτύριο του Κυπέλλου
EUROKINISSI

Το σίγουρο είναι πως για μια ακόμη φορά ο τελικός του Κυπέλλου αποτελεί "καυτή πατάτα" για τους αρμόδιους. Είναι δεδομένο ότι πρόθεση της ΕΟΚ είναι να μην υπάρξει στρατός οργανωμένων οπαδών στις εξέδρες και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η όποια απόφαση θα ληφθεί θα έχει ως πρώτο κριτήριο την αντιμετώπιση των χούλιγκαν.

Από 'κει και πέρα, όποια απόφαση κι αν ληφθεί έχει τα υπέρ και τα κατά, ό,τι κι αν αποφασιστεί εγκυμονεί κινδύνους και το βέβαιο είναι πως το "τέλειο" δεν είναι εφικτό. Και πώς να είναι, όταν μια μπασκετικά αναπτυγμένη χώρα, η πιο επιτυχημένη στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια, αδυνατεί να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα, αδυνατεί να κάνει ένα final - 8, χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι της γι αυτά που θα αντιμετωπίσει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ