EUROLEAGUE

This is ΟΑΚΑ!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / PANATHINAIKOS - ANADOLU EFES / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / PANATHINAIKOS - ANADOLU EFES / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ, μπροστά σε ένα κοινό που ξέρει να ανταμείβει, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα περισσότερο από τα συνηθισμένα: Απέδειξε πως το «φρούριο» μπορεί να σε πάει μέχρι το φάιναλ φορ!

Αλλοι κι άλλοι δεν μπόρεσαν να βρουν το κουμπί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, θα το έβρισκε αυτή η Εφες; Τρεις μέρες να έπαιζαν οι «πράσινοι» με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, με διαφορά άνω των 10 πόντων θα νικούσαν, επιβεβαιώνοντας γιατί αυτοί είναι μέσα στην πρώτη τετράδα και γιατί οι Τούρκοι βρίσκονται στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να υπερασπιστεί τα κεκτημένα. Ισως πέρασε το πιο εύκολο βράδυ της φετινής σεζόν , πιθανότατα είχε απέναντί του μια ομάδα που πρώτα πρέπει να καταλάβει τι θέλει να παίξει και μετα να σκεφτεί μια νίκη στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» είχαν σχεδόν τα πάντα: Φρεσκάδα στην άμυνα, ταχύτητα στην επίθεση, καλά ποσοστά σε δίποντα, τρίποντα, πολύ καλή δημιουργία και πλουραλισμό. Αν εξαιρέσουμε το κομμάτι των ριμπάουντ εκεί που η Εφες έκανε πολύ καλύτερη δουλειά, σε όλους τους υπόλοιπους τομείς η διαφορά ήταν χαώδης.

Η επιστροφή του Καλάθη επανέφερε την αίσθηση ηρεμίας που αποπνέει ο Παναθηναϊκός, όταν ο διεθνής πόιντ γκαρντ είναι στη διάθεση του Πασκουάλ. Δεν είναι μόνο οι 17 πόντοι, οι 9 ασίστ, αλλά κυρίως το «καθαρό» μυαλό που είναι απαραίτητο ακόμη και σ' αυτά, τα θεωρητικά εύκολα ματς. Δίπλα του ο Γκιστ, επιβεβαιώνοντας πως το δίδυμο κοντού - ψηλού είναι βαρόμετρο στην απόδοση του φετινού Παναθηναϊκού.

Γενικότερα, ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να έχει παράπονο, με εξαίρεση ίσως κάποια διαστήματα στο +15 που η ομάδα του έχανε την αυτοσυγκέντρωσή της, χαλάρωνε στην άμυνα και επέτρεπε στην Εφες να μειώσει τη διαφορά.

Είδε τον Παππά να βάζει τα (λίγα) δύσκολα σουτ, τον Σίνγκλετον να βάζει όσα χρειαζόταν στο πρώτο μέρος, τον Ντένμον να προλαβαίνει 9 πόντους σε 10 λεπτά και γενικότερα όλους τους παίκτες τους να παρουσιάζονται πανέτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Ο Παναθηναϊκός έβαλε για πλάκα 90 πόντους με 14/26 τρίποντα και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο πιο αξιόπιστος σουτέρ (Ρίβερς) τελείωσε με 0/4, που σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι σούταραν με 14/22!

Η ουσία απ' αυτό το παιχνίδι είναι πως ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο στην έδρα του, δείχνει πως δύσκολα θα χάσει το τρένο της 4άδας που θα δώσει και το πλεονέκτημα. Το ζήτημα γι αυτόν είναι το «This is OAKA» να εφαρμοστεί και στα πλέι οφ, εκεί που πιθανότατα ο αντίπαλος δεν θα είναι η Εφές, αλλά ομάδες που στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν φαβορί για την πρώτη τετράδα.

Η δύναμη της έδρας, ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός μεταμορφώνεται στο γήπεδό του θα πρέπει πάση θυσία να εξαργυρωθεί στα παιχνίδια των «8». Αυτό μοιάζει να είναι το μεγάλο στοίχημα, με την προϋπόθεση πάντα πως η ελληνική ομάδα θα συνεχίσει το νικηφόρο σερί στο ΟΑΚΑ. Αλλωστε, το περσινό πάθημα αποδεικνύει πως η έδρα από μόνη της δεν είναι αρκετή, όταν δεν είσαι ψυχολογικά και αγωνιστικά έτοιμος για να αντιμετωπίσεις ομάδες που είναι πιο έμπειρες στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Οσο για την Εφες; Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς μπορείς να σπαταλήσεις εκατομμύρια για το απόλυτο τίποτα. Τόσο καλό υλικό μαζεμένο και η λέξη ομάδα μοιάζει να είναι άγνωστη...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ