EUROLEAGUE

Όταν ο θυμός γίνεται πείσμα

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης Λαούδης γράφει για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που έκανε το σωστό, τον Μάικ Τζέιμς που αλλάζει το ταβάνι του Παναθηναϊκού και τον Τσάβι Πασκουάλ που απέδειξε πως είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στον Γιαννακόπουλο από το 2012.

Υπάρχουν δύο τρόποι να διαχειρίζεσαι το θυμό σου. Ο ένας είναι ο κατστροφικός και ο άλλος είναι ο δημιουργικός. Στην πρώτη περίπτωση θες να σπάσεις ό,τι βρίσκεις μπροστά σου, στη δεύτερη περίπτωση μετατρέπεις την τσαντίλα σε πείσμα και βγαίνεις κερδισμένος διπλά. Ο Γιαννακόπουλος λοιπόν έζησε και τα δύο. Σκέφθηκε το πρώτο για 48 ώρες και την κατάλληλη στιγμή εφάρμοσε το δεύτερο. Με "καθαρό" μυαλό πήρε την σωστή απόφαση για τον Παναθηναϊκό και με μια ανακοίνωση - έκπληξη μετέτρεψε την ανησυχία σε σιγουριά για το Βελιγράδι .

Ο,τι κι αν συμβαίνει ανάμεσα στον Γιαννακόπουλο και τον Μπερτομέου, όσες διαφωνίες κι αν έχει ο Παναθηναϊκός με την Eurolague, την κρίσιμη ώρα ο Γιαννακόπουλος οφείλει να βάζει το καλό του συλλόγου. Και στην προκειμένη περίπτωση αυτό έκανε. Με πολύ πιο ψύχραιμη σκέψη, πήρε την σωστή απόφαση για το μέλλον του Παναθηναϊκού, την "τύλιξε" με μια σπουδαία μεταγραφή κι έκανε ένα ωραιότατο δώρο στον κόσμο. Κακά τα ψέμματα, η θέση του Παναθηναϊκού είναι στην Euroleague.

Η θέση του είναι ανάμεσα στους καλύτερους και ο Γιαννακόπουλος το παραδέχτηκε στην ανακοίνωσή του. Παράλληλα, με τη στάση του υποχρεώνει την Euroleague να ρίξει κι αυτή με τη σειρά της νερό στο κρασί της. Η ανακοίνωση του αποτελεί μια κίνηση καλής θέλησης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να βγάλει η Euroleague το δάχτυλο από τη σκανδάλη. Θα το κάνει; Αν όχι, τότε είναι σαφές πως θέλει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην έξοδο.

BASKET LEAGUE / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 35ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 35ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΖΕΪΜΣ

Ομολογώ πως ουδέποτε ήμουν φαν του Μάικ Τζέιμς. Δεν αμφέβαλα ποτέ για το ταλέντο και τα προσόντα του, αλλά έχω ενστάσεις για το κατά πόσο αυτού του είδους οι παίκτες «κολλάνε» σε ομάδες που βάζουν τον πήχη μέχρι το φάιναλ φορ. Προφανώς και ο Τσάβι Πασκουάλ ξέρει καλύτερα και για να το λέει αυτός, σίγουρα έχει περισσότερα πράγματα στο μυαλό του απ' όσα έχουμε όλοι εμείς. Το σίγουρο είναι ότι ο Τζέιμς, μαζί με τον Πέιν, αυξάνουν κι άλλο την αθλητικότητα του Παναθηναϊκού. Μέχρι τώρα οι "πράσινοι" χαρακτηρίζονταν από τη δύναμη και την ταχύτητα, τώρα, διπλασιάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά και προσθέτουν περισσότερη φρεσκάδα, ενέργεια και βάθος.

Ο Τζέιμς είναι ο άνθρωπος που θα σε πάρει από το χέρι και θα σε οδηγήσει στο φινάλε, αλλά είναι και από αυτούς που χρειάζεται "χαλινάρι" σε μια ομάδα που βάζει περισσότερο το μυαλό από το ταλέντο. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο Πασκουάλ δεν θα χρειαστεί να αλλάξει την ταυτότητα της ομάδας για να προσθέσει τους δύο Αμερικανούς. Θεωρητικά και οι δύο ταιριάζουν σ' αυτό που παίζουν τώρα οι "πράσινοι", επομένως δεν θα χρειαστούν και χρόνο για να προσαρμοστούν σε κάτι που ξέρουν να κάνουν.

Ο Πασκουάλ βεβαίως θα πρέπει πλέον να αποφασίσει τι θα κάνει με την... στρατιά των ξένων παικτών που διαθέτει στο ρόστερ. Κι αν στην EuroLeague δεν έχει τέτοια ζητήματα, στην Stoiximan.gr Basket League θα πρέπει να αφήσει τρεις παίκτες εκτός ομάδας! Οι Σέρβοι λένε " τα πολλά δεν πονάνε το κεφάλι", αλλά όπως και να 'χει δεν είναι και το πλέον εύκολο πράγμα να αποφασίσεις με ποιους τελικά θα πας στη μεγάλη μάχη των playoffs...

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Ανέκαθεν ήμουν υπέρ των ισχυρών προσωπικοτήτων στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Μάλιστα θεωρούσα πιο σημαντική την προσωπικότητα από την προπονητική ικανότητα στον πάγκο. Από την στιγμή που έφυγε ο Ομπράντοβιτς, ο Παναθηναϊκός δεν χρειαζόταν απλά έναν προπονητή. Χρειαζόταν έναν άνθρωπο που θα εμπνέει, θα διαχειρίζεται με ψυχραιμία τις δύσκολες καταστάσεις, θα σέβεται και θα τον σέβονται και το όνομά του θα είναι ανάλογο με το επίπεδο του συλλόγου. Οτιδήποτε άλλο λιγότερο απ' αυτά ήταν μοιραίο ότι θα αποτύχει.

Στον κόσμο του Παναθηναϊκού δεν έλειπαν οι τίτλοι, μετά τα 13 χρόνια της Παντοκρατορίας. Αυτό που έλειπε ήταν το όραμα, η σιγουριά, η εμπιστοσύνη πως το αύριο είναι σε καλά χέρια. Είχαν την ανάγκη να πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ, να κάθονται στις θέσεις του και να αισθάνονται πως ο (όποιος) τυπάκος που θα καθίσει στον πάγκο τους αντιπροσωπεύει πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως προπονητής. Τον καλό προπονητή εύκολα τον απαξιώνεις, τον άνθρωπο που εμπνέει σεβασμό δύσκολα τον πετροβολείς στην πρώτη ευκαιρία.

Η πρόσληψη του Πασκουάλ ήταν ό,τι καλύτερο έχει κάνει ο Γιαννακόπουλος από το 2012 και μετά. Ηταν αυτό ακριβώς που χρειάζονταν οι Παναθηναϊκοί για να αισθανθούν εμπιστοσύνη στο πλάνο. Οι δηλώσεις του Τσάβι μετά το παιχνίδι με την Μπασκόνια δεν πρέπει να εκπλήσσουν. Ο Ισπανός απέδειξε δημοσίως πως ξέρει να διαχειρίζεται με εξαιρετικό τρόπο δύσκολες καταστάσεις σαν αυτές. Τα όσα είπε, ο τρόπος που τα είπε έπεισε και τους πλέον δύσπιστους πως αυτός ο ανθρώπος έχει όλα τα προσόντα για να είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ