EUROLEAGUE

Η "απάντηση" του Ντένμον στο DNP!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - KHIMKI / ΝΤΕΝΜΟΝ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - KHIMKI / ΝΤΕΝΜΟΝ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την καλύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην εποχή Πασκουάλ, τον Ντένμον που έχει τον χαρακτήρα να πετύχει και τον Αντετοκούνμπο που αποδεικνύει όταν παίζει το πόσο κόστισε η μη χρησιμοποίησή του στα παιχνίδια πριν από τον Ολυμπιακό!

Δεν ξέρω αν στο τέλος της ημέρας (χρονιάς) ο Ντένμον θα δικαιώσει τον Πασκουάλ για την επιλογή του. Είμαι σίγουρος όμως πως διαθέτει τη νοοτροπία του παίκτη που θα ήθελε να έχει κάθε προπονητής στην ομάδα του. Υπάρχουν δύο κατηγορίες: Αυτοί που θα δουν το ντέρμπι από τον πάγκο και την επομένη θα τα βάλουν με τον προπονητή, τους συμπαίκτες και τον... καιρό και η δεύτερη κατηγορία που θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με τον αθλητικό εγωισμό που επιβάλλουν τέτοιου είδους «χαστούκια».

Είναι «βαρύ» για έναν Αμερικανό να βλέπει τοDNPστα παιχνίδια της χρονιάς, είναι ακόμη δυσκολότερο να το αντιμετωπίζει όπως ο Μάρκους Ντένμον. Το καλοκαίρι ο Πασκουάλ έψαχνε παίκτες που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία και ο Ντένμον προφανώς τον δικαιώνει. Δεν είναι οι 24 πόντοι και τα μαγικά νούμερα που είχε απέναντι στη Χίμκι , είναι το γεγονός ότι για δεύτερο σερί παιχνίδι δείχνει την απαραίτητη συνέπεια σε αυτό το επίπεδο.

Πιθανότατα ο Ντένμον δεν θα έχει 20 και 25 πόντους στα επόμενα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, αλλά ουδέποτε το ζητούμενο ήταν το πόσους θα βάλει. Το απαραίτητο γι αυτόν είναι να παίρνει τα σουτ που του αναλογούν, να πιστεύει στον εαυτό του και να μην επηρεάζεται από το καλό ή κακό ξεκίνημά του. Προς το παρόν ο Ντένμον είναι κλασικός παίκτης ρυθμού. Σουτέρ που θα βάλει το πρώτο και θα ψάξει τα πέντε επόμενα ή θα χάσει την πρώτη προσπάθεια και θα διστάσει κάνοντας δεύτερες σκέψεις στις επόμενες φάσεις. Συμπερασματικά, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έδωσε την ευκαιρία στον Πασκουάλ να στείλει ένα ξεκάθαρο «μήνυμα» στο Ντένμον. Κι αν αυτό λίγο – πολύ το ξέραμε, τώρα γνωρίζουμε πως ο Ντένμον όχι μόνο πήρε το μήνυμα, αλλά έδωσε και «απάντηση».

Ο Ντένμον έβαζε λοιπόν στην επίθεση, ο Αντετοκούνμπο «απαντούσε» στην άμυνα. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να αναλύσει κανείς την προσφορά του Θανάση στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μια ματιά στα στατιστικά του Σβεντ και τα δικά του θα δώσει όλες τις απαντήσεις.

Ο Πασκουάλ επέλεξε τη φρεσκάδα, την ενέργεια και την αθλητικότητα του Θανάση απέναντι στην ευφυΐα, το ταλέντο και την ταχύτητα του Σβεντ. Ο Αντετοκούνμπο όχι μόνο σταμάτησε τον Σβεντ, αλλά αναλογικά πρόσφερε στην επίθεση περισσότερα απ' όσα έδωσε στη Χίμκι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Η κίνηση του Πασκουάλ να τον ρίξει κατευθείαν στον Σβεντ ήταν ένα σαφές μήνυμα για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Οταν ο θεωρητικά κακός επιθετικά Αντετοκούνμπο πετυχαίνει 9π. και ο πρώτος σκόρερ σημειώνει 17π, με τους εννιά εξ αυτών, όταν το παιχνίδι έχει κριθεί, τότε αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγάλο ήταν το κέρδος για τους «πράσινους».

Αν και ο Ελληνας φόργουορντ φορτώθηκε στο ξεκίνημα με δύο φάουλ, φρόντισε με την ένταση και την ενέργειά του να στείλει το μήνυμα και στην ουσία να δώσει προβάδισμα με το καλημέρα!

Ο Αντετοκούνμπο αλλάζει την ποιότητα της άμυνας του Παναθηναϊκού, όταν είναι στο παρκέ. Είτε ο Πασκουάλ έκανε δεύτερες σκέψεις και κατάλαβε ότι κάτι έκανε λάθος στα παιχνίδια πριν από τον Ολυμπιακό, είτε είχε επιλέξει τον Αντετοκούνμπο για ειδικό ρόλο στα ματς με τον «αιώνιο» αντίπαλο και τη Χίμκι. Ο,τι από τα δύο κι αν είναι, η ουσία είναι ότι ο Αντετοκούνμπο απέδειξε πως είναι απαραίτητο στοιχείο στοrotation.

Πέραν των Αντετοκούνμπο και Ντένμον, ο Παναθηναϊκός είχε έναν εκπληκτικό Καλάθη με 11 ασίστ, έναν σπουδαίο Γκιστ (12π., 6 ριμπ.) κι έναν σταθερό Λοτζέσκι που μοιάζει να βρίσκει ρυθμό και να παίρνει τα σουτ που του αναλογούν. Αναμφισβήτητα αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην εποχή του Πασκουάλ με εξωπραγματικά ποσοστά στα τρίποντα (63%), εκπληκτικό αριθμό ασίστ (22), μετρημένα λάθη (11) και ποσοστό στις βολές που ξεπερνάει κατά πολύ το φετινό μέσο όρο της ομάδας (75%).

Η Χίμκι από την άλλη θα πρέπει να προβληματιστεί. Παίρνει τις νίκες δύσκολα (σ.σ. μόλις 10π. ήταν ηταν η διαφορά επίθεσης - άμυνας μέχρι τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό), αλλά παραδίνεται άνευ όρων όταν χάνει. Ηττήθηκε με 17 πόντους από τον Ολυμπιακό, με 28 απέναντι στον Παναθηναϊκό και σίγουρα δείχνει με τα σκαμπανεβάσματά της πως πρέπει πρώτα και πάνω απ' όλα να δουλέψει τον χαρακτήρα της...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ