EUROLEAGUE

Πέσιτς über alles!

Πέσιτς über alles!

Οι δεσμοί του Πέσιτς με την Γερμανία δεν σχετίζονται αποκλειστικά με την Μπάγερν. Το ντοκιμαντέρ της Euroleague Basketball παρουσιάζει τις σχέσεις του 66χρονου προπονητή με το γερμανικό μπάσκετ σε εθνικό, συλλογικό και… οικογενειακό επίπεδο.

Τον Νοέμβριο του 2012 ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου με σκοπό το δυναμικό μπάσιμο των Βαυαρών στην γερμανική Λίγκα και την Euroleague.

Ο 66χρονος τεχνικός έγραψε ιστορία ως παίκτης, κατακτώντας το Κύπελλο Πρωταθλητριών με την Μπόσνα Σεράγεβο, την πρώτη ομάδα από την πάλαι ποτέ ενωμένη Γιουγκοσλαβία που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, το 1979!

Ο κόουτς της Μπάγερν υπερτερεί των υπόλοιπων προπονητών του παγκόσμιου μπάσκετ, αφού ο πλουραλισμός των επιτυχιών του είναι αξιοζήλευτος, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο! Πρόκειται για τον μοναδικό τεχνικό που έχει κατακτήσει τίτλο σε Ευρωμπάσκετ Παίδων, Εφήβων και Ανδρών αλλά και σε Μουντομπάσκετ Εφήβων και Ανδρών με τρεις διαφορετικές Εθνικές ομάδες! Της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, της Εθνικής Σερβίας/Μαυροβουνίου αλλά και της Γερμανίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, το 1993.

Αυτός δεν είναι ο μοναδικός δεσμός του Σβέτισλαβ Πέσιτς με τη Γερμανία και το γερμανικό μπάσκετ, γενικότερα. Την περίοδο 1987-1993 ο έμπειρος τεχνικός έκατσε στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας ενώ την εφταετία 1993-2000 εκτελούσε χρέη χεντ κόουτς στην Άλμπα Βερολίνου, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς (1995) και τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα! Το 2001 ανέλαβε την Κολωνία ενώ εκτός από τη σερβική, διατηρεί και τη γερμανική υπηκοότητα. Τον Φεβρουάριο του 2012 επέστρεψε στην Εθνική Γερμανίας έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια ως αντικαταστάτης του Ντιρκ Μπάουερμαν στην τεχνική ηγεσία της ''νασιονάλμανσαφτ''!

Από κει και πέρα, ο 37χρονος γιος του, Μάρκο, είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας ενώ εκτελεί χρέη γενικού διευθυντή στην Μπάγερν Μονάχου! Ο Μάρκο Πέσιτς σταμάτησε το μπάσκετ το 2006 στην ιταλική Τέραμο και τα τελευταία χρόνια καλείται να χτίσει μια δυνατή Μπάγερν που θα πρωταγωνιστεί εντός κι εκτός συνόρων. Όσον αφορά την κόρη του Σβέτισλαβ Πέσιτς, Ιβάνα, αυτή είναι παντρεμένη με τον Γερμανό φόργουορντ Γιαν Γιάγκλα, ολοκληρώνοντας τις σχέσεις της οικογένειας Πέσιτς με τη Γερμανία!

Δείτε το εντυπωσιακό VIDEO που ετοίμασε η Euroleague Basketball για την οικογένεια Πέσιτς

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ