EUROLEAGUE

Οι ''μόνιμοι'' βασικοί της Euroleague!

Οι ''μόνιμοι'' βασικοί της Euroleague!

Το TOP-16 ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, εφτά ομάδες σκέφτονται ήδη τα playoffs ενώ μόλις έξι παίκτες έχουν ξεκινήσει βασικοί και στις 23 αγωνιστικές της Euroleague (photos)!

O ''μαραθώνιος'' του TOP-16 φτάνει στο τέλος του και το μόνο που απομένει να μάθουμε ώστε να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα ενόψει playoffs είναι η τελική κατάταξη στους δυο ομίλους και το ποια εκ των Γαλατάσαραϊ και Λοκομοτίβ θα εξασφαλίσει το τελευταίο ''εισιτήριο''.

Από το εναρκτήριο τζάμπολ στις 16 Οκτωβρίου ως σήμερα, μόλις έξι παίκτες δεν βγαίνουν για κανέναν λόγο από τις βασικές πεντάδες των ομάδων τους! Πρόκειται για τους Χουέρτας (Μπαρτσελόνα), Ντιλέινι (Μπάγερν), Γιούλ, Μίροτιτς, Φερνάντεθ (Ρεάλ) και Ζόφρι Λοβέρν (Παρτίζαν) οι οποίοι έχουν 23 συμμετοχές στην Euroleague, όλως ως ''πενταδάτοι''.

Σταθερή αξία ο Χουέρτας

Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε διά περιπάτου την κορυφή στον Ε' όμιλο ενώ έφτασε τις 13 σερί νίκες στη φετινή Euroleague και τις 24 συνεχόμενες νίκες στο TOP-16 πριν από την ήττα στο Mediolanum Forum από την Αρμάνι Μιλάνο. Ο κόουτς των ''μπλαουγκράνα'' Τσάβι Πασκουάλ έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της Μπαρτσελόνα φέτος ωστόσο ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας είναι ο μοναδικός που έχει ξεκινήσει βασικός σε όλους τους αγώνες των Καταλανών στην Euroleague! Μάλιστα ο Βραζιλιάνος γκαρντ αναδείχτηκε MVP στη 2η αγωνιστική του TOP-16 αφού τελείωσε τον αγώνα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 23 πόντους, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα και 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ranking.

Οι ''μόνιμοι'' βασικοί της Euroleague!

Ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας αποτελεί ''εγγύηση'' για τη φετινή Μπαρτσελόνα

Το ''πάντσερ'' της Μπάγερν

Η Μπάγερν μπήκε από το... παράθυρο στην Euroleague μέσω wild card όμως έφτασε στο σημείο να διεκδικεί την πρόκρισή της στα playoffs! Ο Μάλκολμ Ντιλέινι έχει σημαντικό μερίδιο στη φετινή πορεία των Βαυαρών ενώ διεκδικεί τον άτυπο τίτλο του καλύτερου rookie στη διοργάνωση μαζί με τον Τζάστιν Ντέντμον της Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο κόουτς Σβέτισλαβ Πέσιτς έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς ''πενταδάτους'' ενώ ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο μόνος που έχει 23 συμμετοχές ως βασικός με τους Βαυαρούς. Ο Ντιλέινι ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Μπάγερν στην ιστορική νίκη επί της Ρεάλ ( σ.σ. μόλις η δεύτερη ήττα της σεζόν για τη ''Βασίλισσα'') ενώ αναδείχτηκε MVP της 10ης αγωνιστικής στο TOP-16 με 20 πόντους, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 24 μονάδες στο ranking.

Οι ''μόνιμοι'' βασικοί της Euroleague!

Η Μπάγερν του Μάλκολμ Ντιλέινι διεκδίκησε ως το τέλος την πρόκριση στα playoffs

Η τριπλέτα της Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το 10/10 στη regular season , γνώρισε την πρώτη ήττα της χρονιάς σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις στις 23 Ιανουαρίου ( σ.σ. 85-71 από την ΤΣΣΚΑ) και πλέον φουλάρει για την κορυφή στον Ε' όμιλο που θα την φέρει αντίπαλο με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, η τριπλέτα των Σέρχιο Γιούλ, Ρούντι Φερνάντεθ και Νίκολα Μίροτιτς έχει ξεκινήσει βασική σε όλους τους αγώνες της ''Βασίλισσας'' στη φετινή Euroleague! Μάλιστα ο Μίροτιτς κατέκτησε τον τίτλο του MVP στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ενώ αναδείχθηκε mr. Οκτώβριος ενώ ο Ρούντι ήταν πολυτιμότερος παίκτης στην 3η και στην 11η αγωνιστική του TOP-16, στις νίκες επί της Μπάγερν και της ΤΣΣΚΑ, αντίστοιχα.

Οι ''μόνιμοι'' βασικοί της Euroleague!

Γιούλ, Μίροτιτς και Ρούντι έχουν ξεκινήσει βασικοί σε όλους τους αγώνες της Ρεάλ!

Ο Γάλλος κάπτεν της Παρτίζαν

Η Παρτίζαν έκανε ρελάνς στο φινάλε της regular season κι εξασφάλισε την πρόκριση στο TOP-16 με τις back2back νίκες επί της Μπουντιβέλνικ και της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Παρ' όλα αυτά, η πιτσιρικαρία του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς δεν μπόρεσε να κάνει νέα υπέρβαση κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού, έχοντας ωστόσο σημαντικά προβλήματα τραυματισμών ( σ.σ. Βέστερμαν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπερτάνς). Ο ''Ντούλε'' χρησιμοποίησε 12 διαφορετικούς βασικούς ενώ ο Ζόφρι Λοβέρν είναι ο παίκτης που έχει 23 συμμετοχές ως ''πενταδάτος'' με τη φανέλα της Παρτίζαν. Μάλιστα ο Γάλλος σέντερ και πρωταθλητής Ευρώπης με τους ''τρικολόρ'' στο Ευρωμπάσκετ 2013 έγινε ο πρώτος μη Σέρβος κάπτεν της ομάδας του Βελιγραδίου.

Οι ''μόνιμοι'' βασικοί της Euroleague!

Ο Ζόφρι Λοβέρν ήταν ''πενταδάτος'' και στους 23 αγώνες της Παρτίζαν

-Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ