EUROLEAGUE

Ο έλεγχος των παικτών της Euroleague στο Παγκόσμιο

Ο έλεγχος των παικτών της Euroleague στο Παγκόσμιο

Εννιά παίκτες που αγωνίστηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα αγωνίζονται τον χειμώνα στην Euroleague. Δείτε πως τα πήγαν όλοι οι εκπρόσωποι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο Μουντομπάσκετ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε έντονο χρώμα από Euroleague, καθώς από την αρχή μέχρι το τέλος παίκτες που αγωνίζονται στα παρκέ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν σε ρόλους πρωταγωνιστικούς. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι στον μεγάλο τελικό έφτασε η ομάδα που θύμιζε περισσότερο... Euroleague. Οι Σέρβοι ήταν πρωταθλητές σε παίκτες που αγωνίζονται στη Euroleague καθώς από τους 12 παίκτες της αποστολής οι 9 θα μας απασχολήσουν και τον χειμώνα με τα κατορθώματα τους. Το Euroleague Greece έψαξε και σας παρουσιάζει όλα όσα έκαναν σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο οι 58 εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού διασυλλογικού μπάσκετ.

Αναλυτικά τι έκαναν οι παίκτες που θα δούμε φέτος στα ευρωπαϊκά γήπεδα

Πουέρτο Ρίκο

Το Πουέρτο Ρίκο δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά και δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση, καθώς με ρεκόρ 1/4 δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ο Κάρλος Αρόγιο της Γαλατάσαραϊ εξαιτίας και ενός τραυματισμού έμεινε σε ρηχά νερά έχοντας κατά μέσο όρο 8.5 πόντους, 0.5 ασίστ και ριμπάουντ.

Φάση των 16

Αργεντινή

Η Αργεντινή πέρασε με 3/2 νίκες την φάση των ομίλων, όμως η "αλμπισελέστε" στους "16" δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βραζίλιας από την οποία ηττήθηκε με 85-65. Τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Ρεάλ Μαδρίτης είχαν πολύ καλή παρουσία στη διοργάνωση, καθώς ο Φακούντο Καμπάτσο μέτρησε 9.2 πόντους, 1.5 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ. Ο Αντρές Νοτσιόνι είχε κατά μέσο όρο 8.8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 0.8 ασίστ.

Αυστραλία

Όπως κι η Αργεντινή έτσι κι η Αυστραλία πέρασε από τη φάση των ομίλων με ρεκόρ 3/2. Τα "καγκουρό" είχαν όλα τα φόντα να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση, όμως στους "16" ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες (65-64) από την Τουρκία. Για την ομάδα της Ωκεανίας σημαντική ήταν η παρουσία του Τζο Ίνγκλις και του Ντέιβιντ Άντερσεν, ενώ ο Νέιτ Τζαβάι έδωσε πολύτιμες βοήθειες όποτε κλήθηκε να βοηθήσει. Ο σμολ φόργουορντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ίνγκλις) ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με 11.4 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ. Ο σέντερ της Στρασμπούρ (Άντερσεν) ανέβασε τα ποσοστά του στα ριμπάουντ (5) και στις ασίστ (1.2) από αυτά που έχει συνήθως (4 και 1 αντίστοιχα), όμως στο σκοράρισμα είχε 6.3 πόντους, ενώ με την εθνική του ομάδα μετράει συνήθως 8.2 ανά διοργάνωση. Εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό που είχε μέσα στη σεζόν ήταν και ο σέντερ της Γαλατάσαραϊ (Τζαβάι), ο οποίος είχε μέσο όρο 4.4 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ.

Κροατία

Από ταλέντο η Κροατία είχε αρκετό, όμως μέσα στη διοργάνωση δεν έδειξε όσα θα μπορούσε. Η "χρβατσκα " πέρασε ως δεύτερη από τον Β όμιλο έχοντας 3 νίκες και 2 ήττες. Στους "16" η ομάδα του Ρέπεσα ηττήθηκε με 69-64 από την Γαλλία κι έμεινε εκτός νυμφώνα. Η κολόνα της Κροατίας και της Μπαρτσελόνα, Άντε Τόμιτς, αποχαιρέτησε το τουρνουά με 10 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ, ενώ ο έτερος σέντερ των Κροατών, ο Λούκα Ζόριτς θα επιστρέψει στην Φενέρμπαχτσε έχοντας μετρήσει στο Παγκόσμιο 4.5 πόντους, και 2.5 ριμπάουντ. Όσον αφορά την παρουσία του πρώην "πράσινου" και νυν γκαρντ της Τσεντεβίτα, Ρόκο Ούκιτς, ο 29χρονος γκαρντ έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του έχοντας 4.8 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι σε μεγάλη διοργάνωση Όλιβερ Λαφαγιέτ και Μάριο Χεζόνια άφησαν θετικές εντυπώσεις, καθώς ο γκαρντ του Ολυμπιακού (Λαφαγιέτ) είχε 5.8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ, ενώ ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα (Χεζόνια) μέτρησε ανά αγώνα 2 πόντους, 1 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ. Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Ντάριο Σάριτς, ο οποίος είδε τον χρόνο συμμετοχής του να εκτοξεύεται. Ο νεοαποκτηθείς πάουερ φόργουορντ της Εφές είχε 11,7 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ. Βοηθητικός ήταν ο ρόλος του Λούκα Μπάμπιτς και στη φετινή ομάδα, καθώς ο σμολ φόργουορντ της Τσεντεβίτα είχε κατά μέσο όρο 3.5 πόντους, 1 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ.

Ο έλεγχος των παικτών της Euroleague στο Παγκόσμιο

Δομινικανή Δημοκρατία

Η υπέρβαση για την Δομινικανή Δημοκρατία έγινε, καθώς με ρεκόρ 2 νικών και 3 ηττών προκρίθηκε ως τρίτη από τον Γ' όμιλο. Στους "16" η ομάδα της Καραϊβικής αν και έδειξε μεγάλη μαχητικότητα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλοβενίας. Για την ομάδα του Ορλάντο Αντίγκουα σημαντικό ρόλο είχε ο Έντγκαρ Σόσο, καθώς ο πόιντ γκαρντ της Σάσαρι είχε κατά μέσο όρο 5.8 πόντους, 1.2 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ.

Ελλάδα

Η παρουσία της Εθνικής Ελλάδας άφησε μία γλυκόπικρη γεύση, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε αήττητο από τον όμιλο, όμως στους "16" γνώρισε μία ανέλπιστη ήττα από τη Σερβία. Για την ανανεωμένη ομάδα του Φώτη Κατσικάρη υπήρξαν πολλές θετικές παρουσίες και πολλοί οι παίκτες που ολοκλήρωσαν τη διοργάνωση με θετικό πρόσημο. Οι γκαρντ του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μάντζαρης και Κώστας Σλούκας είχαν 2.2 πόντους, 0.3 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ ο πρώτος και 4.2 πόντους, 0.3 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ. Ο συμπαίκτης σε Εθνική κι ο Ολυμπιακό των δύο γκαρντ, Γιώργος Πρίντεζης, είχε σαφώς αναβαθμισμένο ρόλο φέτος αυξάνοντας τους μέσους όρους του. Ο 29χρονος ολοκλήρωσε την παρουσία του με 11.7 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ. Καλές εμφανίσεις και με σαφώς ανεβασμένες τις μετοχές τους ολοκλήρωσαν το τουρνουά οι δύο συμπαίκτες στην Ούνιξ Καζάν, Νίκος Ζήσης και Κώστας Καϊμακόγλου. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος (Ζήσης), είχε κατά μέσο όρο 9.2 πόντους, 1.2 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ, ενώ ο "Κάι" μέτρησε 8.8 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ.

Ο έλεγχος των παικτών της Euroleague στο Παγκόσμιο

Εξαιρετικό τουρνουά πραγματοποίησε ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος μαζί με τον Ίαν Βουγιούκα της Γαλατάσαραϊ κλήθηκαν να υπερασπιστούν το ελληνικό καλάθι μέσα από το ζωγραφιστό. Ο σέντερ των Μαδριλένων εκτόξευσε τα στατιστικά του έχοντας κατά μέσο όρο 11.5 πόντους,9.2 ριμπαόυντ, 2.5 ασίστ, ενώ ο Βουγιούκας συμπλήρωνε 2.8 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ ανά αγώνα. Σε γνωστά λημέρια έδειχνε να παίζει ο Κώστας Βασιλειάδης, καθώς ο σμολ φόργουορντ της Μάλαγα είχε 5.7 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ.

Προημιτελικά

Τουρκία

Πολύ καλή παρουσία είχε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο η Τουρκία που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι γείτονες προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον Γ' όμιλο και στους "16" απέκλεισαν σε ένα δραματικό παιχνίδι τους Αυστραλούς. Περισσότερα από τα 2/3 των παικτών που αποτελούσαν την ομάδα του Αταμάν θα τους δούμε και στην φετινή Euroleague, καθώς οι Σινάν Γκιουλέρ (7.1 πόντοι, 2.6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τσενκ Ακιόλ (5.9 πόντοι, 1.4 ριμπάουντ, 0.4 ασίστ), Εντέρ Αρσλάν (8.9 πόντοι, 1.4 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ) και Φουρκάν Αλντεμίρ (3.3 πόντοι, 2 ριμπ.) εκπροσώπησαν την Γαλατάσαραϊ. Εκτός από την εθνική Τουρκίας συμπαίκτες θα είναι και στην Φενέρμπαχτσε οι Εμίρ Πρέλτζιτς (12.1 πόντοι, 5.1 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Ογκούζ Σαβάς (7.7 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ, 1 ασίστ), ενώ οι Κερέμ Γκονλούμ (6.4 πόντοι, 4.7 ριμπάουντ, 0.9 ασίστ) και Τσεντί Οσμάν (2.3 πόντοι, 1 ριμπαόυντ, 0.1 ασίστ) θα βρίσκονται μαζί στην Εφές του Ίβκοβιτς.

Βραζιλία

Εξαιρετική ήταν η παρουσία της Βραζιλίας στα γήπεδα της Ισπανίας, καθώς η ομάδα του Μανιάνο προκρίθηκε ως 2η από τον Α' όμιλο, ενώ στη φάση των "16" απέκλεισε την "μισητή" Αργεντινή με το ευρύ 85-65. Για την Βραζιλία εξαιρετικά καθοριστική ήταν η παρουσία του Μαρσελίνιο Χουέρτας, καθώς ο πλέι μέικερ της Μπαρτσελόνα πρόσθετε στην ομάδα του 6.9 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ ανά αγώνα.

Ο έλεγχος των παικτών της Euroleague στο Παγκόσμιο

Σλοβενία

Η Σλοβενία πάλεψε και μπόρεσε να φτάσει αρκετά μακριά στη διοργάνωση. Οι παίκτες του Ζντοβτς αρχικά πέρασαν ως δεύτεροι του Δ' ομίλου στους "16", εκεί όπου απέκλεισαν την Δομινικανή Δημοκρατία. Στα προημιτελικά, όμως το μεγαθήριο που λέγεται ΗΠΑ βρέθηκε στο δρόμο τους με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τα ημιτελικά. Από τη Σλοβενία στα ευρωπαϊκά γήπεδα θα θαυμάσουμε αυτή τη σεζόν τον Γιακά Μπλάζιτς (Ερυθρός Αστέρας), ο οποίος στο Παγκόσμιο μέτρησε 4 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 0.3 ασίστ. Καλύτερη σε σχέση με τον συμπαίκτη του ήταν η παρουσία του Ζόραν Ντράγκιτς. Ο γκαρντ της Μάλαγα ήταν από τους πρωταγωνιστές των Σλοβένων μετρώντας 12.9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ισπανία

Η ήττα με 65-52 από την Γαλλία έφερε ένα αποκλεισμό που προκάλεσε έκπληξη σε όλο το μπασκετικό κόσμο. Οι διοργανωτές μέχρι τα προημιτελικά ήταν ανίκητοι, όμως οι "τρικολόρ" ήρθαν να πάρουν μία νίκη που έκανε θόρυβο σε όλα τα μπασκετικά μήκη και πλάτη του πλανήτη. Για τους "φούριας ρόχας" οι 6 από τους 12 παίκτες της αποστολής θα αγωνίζονται τη προσεχή σεζόν και στα γήπεδα της Euroleague, καθώς οι Ρούντι Φερνάντεθ (8.6 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (4.4 πόντοι, 1.4 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ), Φελίπε Ρέγιες (3.8 πόντοι, 3.8 ριμπάουντ, 0.8 ασίστ), Σέρχιο Γιούλ (5.6 πόντοι, 1.6 ριμπάουντ, 1 ασίστ)της Ρεάλ Μαδρίτης και οι Χουάν Κάρλος Ναβάρο (10 πόντοι, 1.9 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ), Άλεξ Αμπρίνες (2.8 πόντοι, 0.3 ριμπάουντ) της Μπαρτσελόνα θα δώσουν το παρών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς Ηπείρου.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ - "ΜΙΚΡΟΣ" ΤΕΛΙΚΟΣ

Λιθουανία

Έφτασε πολύ κοντά, όμως δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Οι Λιθουανία είναι η τέταρτη καλύτερη ομάδα του κόσμου, καθώς έπειτα από ένα εντυπωσιακό τουρνουά έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας τερμάτισαν πρώτοι στο Δ' όμιλο, ενώ στους "16" απέκλεισαν την μαχητική Νέα Ζηλανδία. Η πορεία της Λιέτουβα, όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στα προημιτελικά επόμενο θύμα ήταν η Τουρκία.

Στον ημιτελικό το έργο της Λιθουανίας ήταν εξαιρετικά δύσκολο κι οι ΗΠΑ την έστειλαν στον "μικρό" τελικό επικρατώντας με 96-68. Από τους φιναλίστ του Ευρωμπάσκετ του 2013 και πλέον 4ους στο Παγκόσμιο Κύπελλο μία πεντάδα παικτών θα αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν στην Euroleague. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν της Ρεάλ Μαδρίτης, Γιόνας Ματσιούλις, ολοκλήρωσε το τουρνουά με 6.9 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 0.6 ασίστ. Σε παρόμοια μήκη κύματος κυμάνθηκε κι η απόδοση του Παούλιους Γιανκούνας, καθώς ο πάουερ φόργουορντ της Ζαλγκίρις είχε 5.1 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ.

Έχοντας στο βιογραφικό του την πολύ καλή παρουσία στο Παγκόσμιο θα πάει στην Γαλατάσαραϊ ο Μαρτίνας Πότσιους, ο οποίος μέτρησε 8.1 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ. Τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο ευχάριστα και για τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, ο οποίος θα πάει στην νέα του επαγγελματική στέγη, την Βαλένθια προερχόμενος από ένα τουρνουά στο οποίο είχε 2.5 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Σε λίγο καλύτερη κατάσταση έδειξε να είναι ο Μινγκάουσκας Κουζμίνσκας, ο οποίος πρόσθετε 3.9 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 0.4 ασίστ κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα της ομάδας του.

Ο έλεγχος των παικτών της Euroleague στο Παγκόσμιο

Γαλλία

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έδειξαν ότι η περσινή τους πορεία στο Ευρωμπάσκετ μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς μπορεί να προκρίθηκαν ως τρίτοι από τον Α' όμιλο, όμως στην πορεία έδειξαν ασταμάτητοι. Στους "16" ξεπέρασαν τον σκόπελο της φιλόδοξης Κροατίας, ενώ στα προημιτελικά έκαναν την μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης αποκλείοντας την μέχρι τότε αήττητη οικοδέσποινα, Ισπανία με 65-52. Οι παίκτες του Κολέ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον ενθουσιασμό της νίκης στον προημιτελικό με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός μεγάλου τελικού από την Σερβία.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνήλθαν γρήγορα, όμως, και στον "μικρό" τελικό έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησαν με 95-93 της Λιθουανίας ανεβαίνοντας στο βάθρο. Από την τρίτη καλύτερη ομάδα του κόσμου στη Λαμποράλ Κούτσα αγωνίζονται δύο παίκτες, καθώς ο Τομάς Ερτέλ και ο Κιμ Τιγί τον χειμώνα θα παίζουν στη Euroleague υπό τις οδηγίες του Μάρκο Κρέσπι. Ο Ερτέλ με την απουσία του Πάρκερ αναβαθμίστηκε μέσα στην ομάδα με τον 25χρονο γκαρντ να ανταποκρίνεται πλήρως, καθώς το 1 πόντο, 0.3 ριμπάουντ και 0.9 ασίστ που είχε μέσο όρο ανά διοργάνωση μέχρι τώρα το εκτόξευσε σε 9.7 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 4 ασίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από την πλευρά του ο Τιγί στην παρθενική του παρουσία στους "τρικολόρ" μέτρησε 3 πόντους και 1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Όσον αφορά τον Αντουάν Ντιό, ο οποίος μέσω των προκριματικών θα επιδιώξει να συμμετάσχει με την Στρασμπούρ στημ Euroleague είχε 6.9 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ. Η γαλλική... παρέα της Euroleague ολοκληρώνεται με τον Έντγουιν Τζάκσον (Βιλερμπάν), ο οποίος αν και ρολίστας είχε 4.1 πόντους, 0.4 ριμπάουντ και 0.4 ασίστ.

Σερβία

Η Σερβία ξεκίνησε το Παγκόσμιο ως... πρωταθλήτρια σε παίκτες της θα παίζουν φέτος στην Euroleague. Ούτε λίγο΄ούτε πολύ συνολικά 9 από τους 12 παίκτες που είχε ο Τζόρτζεβιτς στην διάθεση του θα αγωνίζονται φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Οι δευτεραθλητές κόσμου μπορεί να μόχθησαν για να περάσουν ως τέταρτοι από τον Α' όμιλο, στα νοκ άουτ, όμως έκαναν συνεχώς υπερβάσεις αποκλείοντας Ελλάδα, Βραζιλία και Γαλλία πριν βρουν στον τελικό την υπερδύναμη των ΗΠΑ.

Ο έλεγχος των παικτών της Euroleague στο Παγκόσμιο

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν ο απόλυτος ηγέτης των Σέρβων όντας πρώτος σε πόντους και ασίστ. Πιο συγκεκριμένα ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε το τουρνουά με 13.6 πόντους, 2.1 ριμοπάουντ και 4.4 ασίστ. Εξαιρετικά ανεβασμένος ήταν ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, ο οποίος με τους 11.9 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ που είχε μόνο χαμόγελα χαράς πρέπει να άφησε στον προπονητή του στην Φενέρμπαχτσε, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο έτερος παίκτης της Φενέρ στο σερβικό ρόστερ ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος μέτρησε μέσα στη διοργάνωση 12 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο έλεγχος των παικτών της Euroleague στο Παγκόσμιο

Τρεις εκπροσώπους στην εθνική Σερβίας είχε και ο πρωταθλητής της χώρας, Ερυθρός Αστέρας. Η ευχάριστη έκπληξη των "πλάβι" δεν ήταν άλλη από τον Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος έκλεισε τη διοργάνωση με 7.2 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 0.8 ασίστ. Σε πιο δευτερεύοντα ρόλο ήταν οι συμπαίκτες του, Ράσκο Κάτιτς (2.7 πόντους, 1 ριμπαόυντ, 0.2 ασίστ) και Μάρκο Σιμόνοβιτς (3.1 πόντους, 0.2 ριμπάουντ, 0.4 ασίστ).

Αναβαθμισμένος ήταν και ο ρόλος του Στέφαν Μάρκοβιτς, ο οποίος ήταν ουσιαστικά ο μπακ απ του Τεόντοσιτς. Ο πόιντ γκαρντ της Ουνικάχα Μάλαγα είχε κατά μέσο όρο 5.2 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Αντίθετα λίγο πιο πεσμένος απ' ότι μας έχει συνηθίσει (4.8 πόντους και 2.8 ριμπάουντ) όταν φορά τη φανέλα με το σέρβικο εθνόσημο ήταν ο Βλάντιμιρ Στίματς. Ο σέντερ της Μπάγερν Μονάχου προσέθετε σε κάθε αγώνα των "αετών" περίπου 3.8 πόντους και 1.5 ριμπάουντ. Ο νέος σέντερ της Εφές Αναντολού, Νέναντ Κρστιτς μίλησε στα κρίσιμα και πραγματοποιώντας τις καλύτερες του εμφανίσεις στα νοκ άουτ ματς με Ελλάδα, Βραζιλία και Γαλλία έκλεισε το Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας κατά μέσο όρο 7 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 0.4 ασίστ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ