EUROLEAGUE

Ο "The Beast" ξεπερνά τον Μίντλετον

Ο "The Beast" ξεπερνά τον Μίντλετον

Ο αγώνας κόντρα στην Γαλατάσαραϊ αναμένεται να μείνει ανεξίτηλα γραμμένος στην μνήμη του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος βάζει το όνομα του στο πάνθεον της Παναθηναϊκής ιστορίας. Διαβάστε το γιατί.

Πριν λίγες ημέρες ο Τζέιμς Γκιστ αποφάσισε να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το 2017 στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και θα συμπληρώσει έτσι 4 σεζόν με το τριφύλλι στο στήθος. Ο Αμερικανός που ήρθε στον Παναθηναϊκό στα τέλη του 2012 μέσω ανταλλαγής με την Μάλαγα (οι Ανδαλουσιάνοι πήραν τότε τον Άντι Πάνκο) δεν ήταν απλά μία λύση έκτακτης ανάγκης. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύεται πλέον. Ο 29χρονος φόργουορντ που μετράει δύο χρόνια στην Αθήνα κόντρα στην Γαλατάσαραϊ θα γράψει ιστορία, καθώς θα γίνει ο δεύτερος σε συμμετοχές μη Ευρωπαίος παίκτης των “πρασίνων” στην Euroleague.

Όπως πολύ καλά φαντάζεστε πρώτος και με.... διαφορά είναι ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος έχει 204 συμμετοχές στις 10 σεζόν που αγωνίστηκε στους νταμπλούχους Ελλάδας. Στην δεύτερη θέση -μέχρι το παιχνίδι με την Γαλατάσαραϊ- συναντάμε τον Ντάριλ Μίντλετον, ο οποίος στα 4 “πράσινα” χρόνια της ζωής του έγραψε 66. Η δεύτερη θέση, όμως, θα αλλάξει κάτοχο, καθώς ο Τζέιμς Γκιστ ευνοημένος κι από την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του ΤΟΡ 16 θα δει το κοντέρ του να φτάνει στις 67 συμμετοχές κι έτσι θα μείνει μόνος πίσω από τον “Big Mike”. Ο 29χρονος φόργουορντ μπορεί να έχει μπροστά του άλλες δύο σεζόν με το “τριφύλλι” και να ευνοείται από την αύξηση των αγώνων στον ΤΟΡ 16, όμως και πάλι δεν θα μπορέσει να πιάσει στην κορυφή τον Μπατίστ που προς το παρόν μπορεί να αισθάνεται ήσυχος.

Ο "The Beast" ξεπερνά τον Μίντλετον
INTIME SPORTS

Από το 2001 μέχρι σήμερα είναι πολλοί οι μη Ευρωπαίοι που φόρεσαν την φανέλα του Παναθηναϊκού, όμως μόλις 7 δήλωναν κάτοικοι ΟΑΚΑ για περισσότερο από μία σεζόν.

Αναλυτικά οι μη Ευρωπαίοι κι οι εμφανίσεις που πραγματοποίησαν στα ευρωπαϊκά παρκέ με την “πράσινη” φανέλα έχουν ως εξής :

Παίκτης

Εμφανίσεις

Σεζόν

1

Μάικ Μπατίστ

204

10

2

Τζέιμς Γκιστ

66

2

2

Ντάριλ Μίντλετον

66

4

3

Ντρου Νίκολας

58

3

4

Στεφάν Λάσμε

56

2

5

Ρομέιν Σάτο

44

2

6

Άριελ Μακ Ντόναλντ

38

2

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ