EUROLEAGUE

Ο Μπουρούσης και η Μπαρτσελόνα

Ο Μπουρούσης και η Μπαρτσελόνα

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήλθε το περασμένο καλοκαίρι στη Μαδρίτη κι ''έδεσε'' ιδανικά στη Ρεάλ του Πάμπλο Λάσο. Αλήθεια, πόσοι θυμούνται το σύντομο πέρασμα του διεθνή σέντερ από την Μπαρτσελόνα, πριν από οκτώ χρόνια;

Τον περασμένο Ιούλιο, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση, του πρώτου Έλληνα που έχει φορέσει τη φανέλα και των δυο μεγάλων αντιπάλων στην Ισπανία.

Βλέπετε, ο νυν σέντερ της ''Βασίλισσας'' αγωνίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στην Μπαρτσελόνα, τη σεζόν 2005-'06.

Στις 10 Μαΐου 2006, λοιπόν, η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο Γαλάτσι, στο Game 2 της προημιτελικής σειράς με τους ''ερυθρολεύκους''. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 83-104, έκαναν το 2-0 στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ και προκρίθηκαν στα ημιτελικά των playoffs. Από την άλλη πλευρά, η ''Ένωση'' ολοκλήρωσε τη χειρότερη σεζόν των τελευταίων ετών αφού έμεινε εκτός ημιτελικών έπειτα από εφτά χρόνια.

Από το Γαλάτσι στη Βαρκελώνη

Σε εκείνον το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Μπουρούσης είχε 8 πόντους (2/2 βολ., 3/3 τρίπ., 0/2 τρίπ.), 5 ριμπάουντ, 2 λάθη, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 17'35''. Λίγες μέρες αργότερα εξασφάλισε την ειδική άδεια από την ΑΕΚ και μετέβη στην Ισπανία ώστε να ενισχύσει την Μπαρτσελόνα στα playoffs της ACB, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός μήνα με τους ''μπλαουγκράνα'' του Ντούσκο Ιβάνοβιτς!

Ο έκτος Έλληνας της ACB

Οι Καταλανοί έκαναν αγώνα δρόμου ώστε ο Μπουρούσης να είναι απόλυτα έτοιμος για το πρώτο ματς των playoffs κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκείνη τη σεζόν η Μπαρτσελόνα τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατάταξης στην ACB με ρεκόρ 24-10 ενώ η Ρεάλ κατέλαβε την έκτη θέση στην liga regular με ρεκόρ 19-15. Παράλληλα, ο πρώην σέντερ της ΑΕΚ έγινε ο έκτος Έλληνας που αγωνίστηκε στην ACB εκείνη τη σεζόν μετά τους Κακιούζη (Μπαρτσελόνα), Ντικούδη, Σκλάβο (Βαλένθια), Γιαννούλη, Κόμματο (Κάχα Σαν Φερνάντο)!

Ο Μπουρούσης και η Μπαρτσελόνα


Ο Γιάννης Μπουρούσης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την ΑΕΚ κι εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα

Η πρόκριση και ο Κακιούζης

''Είναι μια μεγάλη εμπειρία για μένα, μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου που θα αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα. Έστω κι αν είναι μόνο για ένα μήνα. Θα πάω να κάνω τις προπονήσεις μου και να πείσω τον κόουτς Ιβάνοβιτς ότι καλά έκανε και με πήρε. Ξέρω τον Μιχάλη Κακιούζη, έχουμε αγωνιστεί μαζί στην ΑΕΚ και την Εθνική ομάδα. Είναι ένας καλός φίλος'' τόνισε στις προγραμματικές του δηλώσεις ο Μπουρούσης. Εν τέλει, η ''Μπάρτσα'' προκρίθηκε με 3-1 νίκες ωστόσο η Τάου ''σκούπισε'' τους Καταλανούς στα ημιτελικά.

Στο πρώτο, σύντομο πέρασμα από την ACB πριν από οκτώ ολόκληρα χρόνια, ο 22χρονος -τότε- Έλληνας σέντερ αγωνίστηκε σε τρεις αγώνες με την Μπαρτσελόνα έχοντας 2 πόντους (1/3 δίπ.), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ με τη φανέλα των ''μπλαουγκράνα'' στα ισπανικά playoffs. Λίγο αργότερα, για την ακρίβεια τον Ιούνιο του 2006, έβαζε την υπογραφή του σε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τον Ολυμπιακό.

Μαζί με Σάτο και Βασιλειάδη!

Να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μπουρούσης δεν ήταν η μοναδική ενίσχυση για τις ισπανικές ομάδες στα playoffs εκείνης της χρονιάς. Οι Καταλανοί ενισχύθηκαν επίσης με τον Ρομέιν Σάτο, η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε στα τέλη της σεζόν τον Φίλιπ Βιντένοφ ενώ η Ουνικάχα Μάλαγα έφερε στην Ανδαλουσία τον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τον ΠΑΟΚ και μετέβη στην Ισπανία όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Σέρτζιο Σκαριόλο!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ