EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας ο... έκτος

Μπαρτζώκας ο... έκτος

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είναι ο πρώτος και σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος Έλληνας προπονητής που θα κοουτσάρει μη ελληνική ομάδα σε επίπεδο Euroleague. Δείτε ποιοι άλλοι το έχουν κάνει

Μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν ήταν συχνό φαινόμενο να βλέπουμε έναν Έλληνα προπονητή να βρίσκεται στην άκρη του πάγκου των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Ήταν, όμως, μέχρι να το... πάρουν απόφαση. Λίγο η οικονομική κρίση και λίγο η ανοικτή σε προκλήσεις νέα γενιά προπονητών δεν άργησαν οι Έλληνες προπονητές να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην γηραιά Ήπειρο.

Στο τελευταίο Final Four η Ελλάδα έγινε η χώρα που έχει "στείλει" τους περισσότερους προπονητές σε τελική φάση και τα κατορθώματα των συμπατριωτών μας δεν σταματούν εδώ, καθώς ολοένα και περισσότερες ομάδες του τοπ επιπέδου εμπιστεύονται τις τύχες τους στην τεχνογνωσία και το ταλέντο των Ελλήνων.

Στην πρεμιέρα της Euroleague ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Head coach στους φιλόδοξους Ρώσους, είναι ο άλλοτε προπονητής των Ολυμπιακού, Πανιωνίου, Αμαρουσίου και Ολύμπια Λάρισας, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Μπαρτζώκας ο... έκτος

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2013 και καλύτερος προπονητής εκείνης της σεζόν στη Euroleague, θα γίνει ο έκτος Έλληνας τεχνικός, ο οποίος θα καθοδηγήσει μη ελληνική ομάδα σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Το Euroleague Greece σας θυμίζει ποιοι άλλοι το έχουν κάνει και ποια είναι τα κατορθώματα τους, τα οποία αφορούν αποκλειστικά την παρουσία τους στους ξένους πάγκους κι όχι όσα έκαναν όταν κοουτσάρισαν Ελληνικές ομάδες.

Το σίγουρο είναι ότι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος για τα μέλη του, καθώς ξέρουν να κρατούν ψηλά την ελληνική προπονητική σημαία!

Μπαρτζώκας ο... έκτος

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες και το... κοντέρ θα συνεχίσει να ανεβαίνει, αφού παρέμεινε στην ΤΣΣΚΑ

H λίστα των Ελλήνων coach σε ομάδες της Euroleague

Προπονητής

Ρεκόρ

(Νίκες-Ήττες)

Ομάδα-ες

Ηλίας Ζούρος

8-24

Ζαλγκίρις / Εφές

Φώτης Κατσικάρης

10-10

Μπιλμπάο

Βαγγέλης Αγγέλου

2-12

Εφές Πίλσεν

Αργύρης Πεδουλάκης

1-4

Ούνιξ Καζάν

Δημήτρης Ιτούδης

26-4

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Γιώργος Μπαρτζώκας

?

Λοκομοτίβ Κουμπάν

ΣΥΝΟΛΟ

47-54

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ